NIEUWS van de week

met categorie:  

Bloemlezing van het nieuws van de week.

(GVA)

Aanvragen zonnepanelen stijgen sterk

Een opvallend aantal Mechelaars heeft momenteel een aanvraag lopen voor een bouwvergunning voor het plaatsen van zonnepanelen. Op de Mechelse bouwdienst loopt op dit moment het openbaar onderzoek van een dertigtal aanvragen voor een bouwvergunning voor de installatie van zonnepanelen.

Dodenweg R6 wacht op bruggen

Na een nieuw dodelijk ongeval dinsdag op de R6 blijkt dat er nog steeds geen definitief ontwerp is voor de gevaarlijke kruispunten met de Antwerpse- en Liersesteenweg. De Vlaamse Gemeenschap onderhandelt met de stad Mechelen over het ontwerp van de bruggen op de R6.

Nieuwe bieren van Het Anker oogsten lof

De nieuwe bieren van Het Anker, de Maneblusser en de Lucifer, zijn volgens de Mechelse brouwerij een waar schot in de roos. Amper een maand na de lancering is de blonde Lucifer, dat met zijn alcoholpercentage van acht graden een stevig degustatiebier mag worden genoemd, al uitgevoerd naar onder andere de Verenigde Staten, Griekenland tot zelfs Taiwan.

(Nieuwsblad)

Papiertje op straat kost 50 euro

Een achteloos weggegooid papiertje in Mechelen komt Sten Monsieur (18) uit Burcht duur te staan. Ook al raapte hij het meteen op toen een agent hem erover aansprak, toch moet hij een boete betalen van 50 euro. 'Dit is te gek voor woorden', zegt Gino Monsieur, vader van Sten. 'Net voor de vakantie stond mijn zoon voor de schoolpoorten van Coloma-plus in Mechelen nog wat te praten met enkele vrienden. Ze merkten een man op die de buurt in de gaten hield en zeiden nog tegen elkaar:  Da's precies een rare . Onbewust gooide Sten het papiertje van zijn snoepje op de grond en meteen werd hij aangesproken. Mijn zoon raapte het papiertje op en vergat het hele voorval.'

Overvallers slaan tanden van ober uit

Drie gangsters hebben zondagnacht een brutale overval gepleegd op brasserie Puro in de Guldenstraat. Een van de verantwoordelijken van de zaak kreeg een slag in zijn gezicht en speelde daarbij zijn boventanden kwijt. De slachtoffers werden nadien in een bureel opgesloten.

Sekkaki is in staat tot moord

De ontsnapping van de Mechelse topgangster Ashraf Sekkaki uit de gevangenis van Brugge heeft ook in de Dijlestad heel wat stof doen opwaaien. De politie is in verhoogde staat van paraatheid en heeft extra maatregelen getroffen.

(Radioreflex)


Vandaag 30 juli vaart het schip van jeugdhuis Joppe uit. De bestemming is de scheepswerf in Rupelmonde. Daar zal een diktemeting en enkele onderhoudswerken uitgevoerd worden, en zal het schip een nieuw laagje verf krijgen. Enkele weken zal het jeugdhuis niet geopend kunnen worden. Nadien volgt een spetterende openingsfuif.

 Zo is 't gemakkelijk hé, ne reply van vorige week en er was nochtans meer dan nieuws genoeg. Wachten we tot in Mechelen een bank wordt overvallen.

Wat de fameuze Sekkaki betreft: het hoogste alarmniveau werd afgekondigd!!! Dus zal dat manneke heeeel vlug zijn armkes in de hoogte moeten steken, om te vermijden dat er anders wat loden bonen beginnen rond te vliegen. Het zou dan misschien "one shot to heaven" kunnen worden, bij een volgende bankoverval! Opgeruimd staat netjes noemt men dat!

Hier enkele foto's van de verhuis van jeugdboot Joppe.  Mijn beide dochters zijn er kind aan huis..., en m'n jongste, Goedele, is nog gaan helpen met de verhuis.  En nadien werd de boot tot aan het Zennegat gesleept.  Nadien kon Joppe verder op sleeptouw genomen worden tot Rupelmonde.  Nu is het even wachten tot na de opknapbeurt, totdat het toffe Battelse jeugdhuis terug op zijn plaats ligt...

(foto's van Saskia Beerts en Carl Beullens... )

van 't Sas van Battel tot 't Zennegat, en dan verder...

 

http://www.jhjoppe.be/

Het zal vooral wachten zijn op de raming van de herstelkosten en dan zien of ze niet een deel van de faktuur naar de stad kunnen sturen zeker zoals dat wel eens gebeurd.

M'n beste G.L,: als je tegen deze eventuele ondersteuning van de Mechelse jeugdwerking bent (wat ik niet kan afleiden uit uw reactie natuurlijk), dan kan je er als gemeenteraadslid natuurlijk proberen een stokje voor te steken.

G.L. heeft zijn dagelijkse portie azijn blijkbaar al binnen. Man toch, is er nu werkelijk niks waarvan jij het positieve kunt inzien?

Als de kosten te hoog zouden oplopen, dan kan het jeugdhuis nog altijd overschakelen op deze Tengrokruiser.  En voor de prijs (11k) moet ge het zekers niet laten want...

-Weg wegens aankoop groter schip
-Volledig in orde
-Ligplaats
MechelenKlik foto voor link

@ Sooike,

                   mij niet verkeerd begrijpen hé jongen. Ik ben ervoor dat " Joppe in nood " door de overheid moet worden geholpen maar dan moet volgens mij het bedrag van die hulp in verhouding staan tot het bedrag wat jaarlijks aan die andere jeugdclub ROMJ , beter gekend als RZOEZIE wordt uitgedeeld. En dan zou het wel eens kunnen dat de redenering van Gimyco niet eens zo gek is. Nieuwe boot !

Dat wij, hier in Mechelen, met al dat water ("...van de Staase tot aan 't Summenaare..."), geen Dijle-, Vaart-of Vlietjesscouts hebben...

Sjorren, vlotteren en varen zoals bijv. de Zeescouts.

@GL : Stem jij niet mee voor of tegen de financiering van jeugdclub ROMJ ?

Als de meerderheid "voor" was, wat zit je dan te zeiken man ?

anoniem dat "zeiken" laat wel te wensen over en GL heeft gelijk waar hij stelt dat onze jeugdclubs evenveel geld zouden moeten krijgen als de allochtonen mer rzoezie. beste zou zijn een vast en gelijk bedrag per lid aan elke club dan is er geen discriminatie. daar heeft GL wat mij betreft gelijk of zijn onze jongeren minder waard dan allochtone?

 

@Anoniem, Jos het is niet omdat de meerderheid dat nipt goedkeurd, dat de oppositie er geen andere mening meer mag over hebben en uiten. Het ijzeren gordijn is toch al een tijdje weg hoor! Of heby gij ook al last van die epidemie:-))

Ik zou zon binnenvaartschip zelf een fantastische plaats vinden om te vertoeven en hoop voorde Mechelse jeugd die er een stek vond dat hij snel wordt opgeknapt en liefst met een billijk prijskaartje eraan. En inderdaad als tegen ROMJ , het voormalige RZOEZIE zoveel geld wordt gesmeten dan kan dat ook voor de JOPPE.

awel dat vind ik nu feitelijk ook, iedereen gelijk voor de wet

geen enkele jeugdclub mag achtergesteld worden

@Marc VC : Daar ben ik het volledig mee eens, maar krijgt  ROMJ wel meer dan de anderen en waarom krijgen ze meer ?
Hoe word dit verantwoord ?
 

Misschien kan GL hier (hij is toch gemeenteraadslid, dus hij heeft directe toegang tot de informatie) hier meer duidelijkheid over geven; dat zou in elk geval constructiever zijn dan zomaar zaken te insinueren zonder ook B te zeggen.

Wat in elk geval zo is (en tot nu toe zie ik daar geen graten in) is dat ROMJ geld krijgt uit andere potjes dan de jeugdhuizen. ROMJ wordt door de stad gesteund als jeugdhuis en dit volgens dezelfde objectieve criteria als de andere jeugdhuizen in Mechelen. Daarnaast krijgt ROJM ook steun van de provincie en de Vlaamse Gemeenschap, maar dan niet als jeugdhuis maar voor hun werking met migranten en kansarmen, hun specifieke vormingsactiviteiten en hun sociale werkplaats. Anderen die in Mechelen eenzelfde werking zouden willen opzetten hebben daar natuurlijk even veel recht op.

Graag dus appelen met appelen vergelijken vooraleer hier aan een bepaalde sfeerschepping te beginnen.

@ Walter, u vraagt wij draaien maar mij dan weer niet verdenken van sfeerschepperij. 

Uit het jaarverslag 2007 blz 296. De toelagen in 2007.

Mobiel jeugdwerk - ROJM vzw                                     197.760 euro

Steunpunt tewerkstelling - ROJM vzw                          94.760 euro

Mooj vzw ( vrouwelijke tegenhanger )                         211.150 euro

 

samen                                                                               503;670 euro

Vanwaar dat geld komt is minder belangrijk denk ik. Er worden u geen overuren aangerekend.

 Ja, hoe is dat nu weer door die molen gedraaid ?

@GL: Ik heb daarmee geen duidelijk antwoord gekregen op mijn vraag.

Ik had graag vergelijkende cijfers, tussen de sommen die aan de verschillende Mechelse jeugdclubs gegeven worden vanuit de Stad Mechelen en de verantwoording waar die sommen vandaan komen (waarvoor ze die krijgen en op welke basis die toelages berekend werden).

Ik hoor veel fabeltjes in de trant van "De Mohammed krijgt zoveel dop en ik maar zoveel", maar meestal houden die maar staande tot de Mohammed zijn loonfiche naast de uwe legt.

Van horen zeggen hoor je veel liegen en ik ken er die van de laatste nog niet gebarsten zijn :-)

 Seg Jan, straks krijg ik hier weer ruzie hé . Maar dat van die centen is zo een kluwen dat een kat er haar joengene ni zou in vinden. Maar de andere jeugdverenigingen zullen al een beetje begrijpen waar de klokken hangen zeker.

Neen, GL, als je je beweringen staaft ga je net GEEN RUZIE krijgen.
 
Het is pas wanneer je zomaar wat beschuldigingen uit je hoge hoed tovert, zonder enig bewijs, dat het fout loopt.
 
Dus, als je A zegt, dan ook graag B, of helemaal geen A.

 Jan, nu heb ik al heel het alfabet afgerammeld en nu is 't nog niet goed.

Dus we mogen het als fabeltje afdoen ?

 Veu iene kie, goa wel. Zucht !

is ROMJ dan aleen toegankelijk voor jongens/jonge mannen en MOOJ voor meisjes/jongedames?

Wat ik lees op de sites is heel anders, MOOJ is erder voor "kwetsbare kinderen en jongeren" aller slag (jongens en meisjes) ROJM is voor tienerjeugd algemeen (ook zowel jongens als meisjes) met uitbreiding wegens onderbezetting van activiteiten.

@ Eddy Luyten.

In de blog over de Moedermeule was Anoniem = Jos Nys.

Wie anoniem is in deze blog weet ik niet.

@Jos, excuseer dus voor de ongewilde adressering! Het is trouwens om dat te vermijden dat ik er steeds voor heb gepleit dat iedereen onder "eigen naam" blogt. -))

@Gimycko, als het te stil was declameerden wij altijd een gedichtje bestaand uit karamellenverzen: 't Was nacht, wijl iedereen sliep zacht,

                                   opeens     een kreet.....

                                   het was een sch..t die van de boer zijn billen gleed

                                  en de pispot daveren deed!

Er was één probleempje;  Mama mocht dat niet horen, dat gedichtje....

Goei poging om den boel hier weer op gang te krijgen Eddy. Maar ik denk dat we weer gaan moeten wachten op het nieuws van de week. Ik ben benieuwd of onze Sven den Bart in de pictscher zal willen zetten. Nu misschien beter niet. 

@ Eddy Luyten,

Volledig akkoord.

Ik weet niet hoe het in zijn werk is gegaan en ik als "anoniem" doorkwam. 

Terug effe inloggen, Jos en je bent weer online...

En ik die dacht dat ze hier allemaal sliepen of ergens op een kurkdroog eiland zaten ben er weer aan voor mijn moeite. Er is niets zo ondoorgrondelijk als een mens.