Niemand ziet ons

Ga naar de fotoshootMECHELEN – Verschillende Mechelaars maakten afgelopen week melding van de overlast door straatkinderen in de Mechelse binnenstad. Volgens enkele ooggetuigen overnachten ze in kartonnen dozen en beroven ze toevallige voorbijgangers om aan geld te komen. Ze zouden er lijm van kopen om als drug te snuiven. Er zijn ook klachten binnen-gekomen van nachtelijke scheld- en vechtpartijen tussen twee bendes straatkinderen. “

Zo luidt de aanzet voor een musical ten voordele van de straatkinderen in Rio de Janeiro. Mensen die dachten dat jaren na de bewustmakingsfilm Pixote (1981), over een vermoorde Braziliaanse straatjongen alle leed wel al zal geleden zijn zitten er ver naast. Met een heus project  Nacht zonder dak” wil de jongeren organisatie “Go-Live” deze problematiek weer in de kijker zetten. De blikvanger van het project is de musical "Niemand Ziet Ons", geschreven door Veerle Colle. We kunnen best de organisatie zelf de zaken laten verwoorden:
“De musical gaat over twee rivaliserende bendes straatkinderen in een sloppenwijk van Rio de Janeiro, Brazilië. De kinderen proberen te overleven door op straat geld te verdienen, te stelen, drugs te gebruiken, te vechten, ... Ze zijn hard voor zichzelf en voor elkaar, maar dragen veel leed met zich mee. Twee Vlaamse vriendinnen gaan een half jaar helpen in een weeshuis in de sloppenwijk. Ze ontdekken er het harde leven van de straatkinderen. Ze trachten hen te helpen en te vertellen over God.”

Dat dit niet altijd van een leien dakje loopt kan iedereen zich wel indenken.

Als je onze vorige voorstelling al gezien had,” zei Nele ,(Jacobs Well in 2006 nvdr) “wel dan wordt het nu nog zeker drie keer zo goed” 
 “Het verhaal gaat over het harde leven van straatkinderen in Rio de Janeiro en hoe 2 zendelingen hen in contact wil brengen met God. Ik speel Keshia," vervolgt ze " één van de hopeloze, harde, door de straat kapotgemaakte straatkinderen (één van de hoofdrollen). De musical is een onderdeel van het project Nacht Zonder Dak”

Dat belooft, ik verheug me nu al op de voorstelling want ik was er in 2006 ook bij.
Met hun trailer kan je nu reeds proeven van een voorsmaakje. Aandachtige kijkers zullen wel vertrouwd zijn met het decor van het filmpje

Nacht zonder dak, zaterdag 5 september in de Mechelse stadsschouwburg. Tickets en info: www.nachtzonderdak.be

wijs! 

Mooi initiatief...

.. maar ik heb ze gezien, en ze waren geweldig. Een bonte groep enthousiaste tieners die zich goed inleefden in hun rol. Het stuk haakte in op kenmerkende tienervragen - wie ben ik, houd er wel iemand van mij, wat kan ik betekenen in deze wereld... De musical was een mooi resultaat van een project dat tieners wil sensibiliseren voor de noden van leeftijdgenoten die op straat leven en motiveren om er iets aan te doen. Voor wie het gemist heeft, de musical maakt dit najaar een toernee door Vlaanderen.

 Ik heb het ook gezien in Mechelen en het was geweldig.

Allen daarheen!