Komkommertijd st. annastraatje

met categorie:  

Welk straatje sloot men hier af in 1970? Verkeerde oplossingen mag je hier plaatsen. De goede stuur je maar rechtstreeks naar mij.

Dat houten schutsel heb ik jaaaaren weten staan......

Is de muur, rechts, ook geen weggever ?  Samen met het zicht op onzen Toren ?

:-)

St.Annastraatje, dat uitkwam in de Adegemstraat

Ik denk dat het iets met een sleutelgat te maken heeft en dat  een zeker "Narre" er op die hoek ooit een winkel van ouwe rommel had.

Moet deze foto niet wat verder staan bij "Bier en brouwerijen in Mechelen"?

@Jos: het zal er zeker naar bier geroken hebben maar ja, waar niet?

Vermits mijn eerste gedacht niet juist was, denk ik dat het  met een watervogel te maken heeft.

Is er vroeger geen "Fortwinkel" geweest in het huis met vitrine ?

Ik herinner me daar ( of in de nabijheid ) een CADA winkel waar je bons, verkregen in de Huygebaertwinkels, kon omwisselen tegen keukengerei e.d.

Om het stressgevoel wat te temperen zal ik een hint geven: het is een straatje dat op onderstaande kaart uit 1745 staat. De naam van de straat moet je dan nog effe zelf uitvisschen.

@ Iene: die Fortwinkel bevond zich ongeveer over de Karmelietenstraat.

@ Luc,  nu heb ik hopelijk het juiste antwoord gemaild.

Roger, het was inderdaad het St. Annastraatje. Sponske had dat direct gezien maar die had de opdracht niet goed gelezen om de juiste oplossingen niet op de blog te zetten want zo wordt het zoekplezier van de anderen verknoeid. Het straateinde aan de kant van de Haverwerf was wel bekend van de St. Annakapel. De brouwerij Lamot heeft dan het straatje opgegeten.

Op de vorige kaart uit 1745 staat op de plaats van de Haverwerf nog duidelijk St. Ann 's Chapple aangeduid.

Is dat straatje er dan niet meer ? Er staat nu een hekwerk, en een trap naar omhoog ... :-D

@Peter: onderstaande foto is genomen vanaf de waterkant. Het enige wat nog bestaat van wat je ziet is de watertrap. Het gezochte straatje is op de achtergrond naast de kapel.

Ik bedoel dit is nu ter hoogte van de Rode Appartementsblok, ter hoogte van het hekwerk en de ingang naast de Match. Neen ?

Klopt als een zwerende vinger ;-)

Dus is deze openbare straat nu opgegaan in prive-domein. Eerst LAMOT, dan de rode appartementen.

Nog al eens tegengekomen? :-D

Met mijn Stoofstraatje zat ik er niet ver neffe !  Die muur (rechts op de foto in het artikel zelf) herinner ik me nog goed : bruin tot donkerbruin en met reclame-affiches in een soort kaderementen.  Maar of het reclame was voor Lamotbier dat ben ik vergeten, want dat is te lang geleden.

@Gim:  Een echt moeilijk raadsel was het niet om de algemene locatie te situeren maar het venijn zat natuurlijk in het vinden van het exacte straatje. Iedereen is weer een ietsiepietsie rijker geworden ( beeldspraak!! ) of het geheugen afgestoft. ;-)

Heeft er nog iemand een foto van die muur met die reclame-affiches in die kaderementen, misschien ?