Flikkenhumor

met categorie:  

Ik ben laatst twee keer aan een verkeersboete ontsnapt.

En ja, ik geef het toe, wat ik deed was fout en eigenlijk kan dat best gevaarlijk zijn.

Toch kon ik telkenmale rekenen op enig begrip van de Mechelse wetsdienaars.  Ik kwam er vanaf met een waarschuwing...  vergezeld van een typisch flikkenmopje.

  • 'Enkel als je de Ronde van Vlaanderen over de finish rijdt, dán mag je met je armen in de lucht fietsen'
     
  • 'Heb je toevallig geen steeksleutel maat acht bij? Dan vijzen we uw stuur er gewoon helemaal af.'

Nu vraag ik me af, heb ik gewoon geluk gehad of zit de Mechelse politie vol met moppentappers?

Ik ben in ieder geval benieuwd naar andere 'klassiekers in het genre'!

Ik heb me laten vertellen dat F.L. er in slaagt om zonder zijn stuur aan te raken van thuis naar zijn werk te geraken.

REUSE GEFAARLIJK MAN.

:-)

Een anecdote van de flikken van Schaarbeek misschien.

Ik ga een aangifte doen van een inbraak (zucht) en na enig wachten mocht ik binnen. De gedienstige man hoorde eerst wat de feiten waren en besloot dan welk Word-formulierke hij ging downloaden. Dat gebeurde via een BiLannekke van 64K gedeeld met verschillende kantoren. Het ging dus vooruit gelijk bonen knopen zoals ze zeggen. Intussen trachtte hij de tijd onledig te houden door wat te vertellen. Na 15 tot 20 minuten was het gebeurd, het formulierke was in zijn Word 97 of vroegere versie geladen (we spreken hier van net voor het jaar 2000.

Hij begon dus de informatie op te vragen.

Naam? ik antwoord. Voornaam? weer hetzelfde. Dan vroeg hij met de glimlach op zijn gelaat SEX? ik dacht effe dat hij het niet meende en vreesde dat de man zijn interessegebied naar mij verlegd had. Toen verloste hij me met de repliek, 't Is waar hoor, dat staat hier. En hij liet me de plaats zien waar een of andere onverlaat een gebrekkige of geen vertaling gegeven had voor het veldje geslacht.

Jonge jonge, 'k zal 't nooit vergeten.

 @lieven: Geluk dat de typemachine op de kast stond.

Eeuwen geleden, toen we nog schoon en jong waren, was 't elk jaar fietsencontrole in het Sint-Romboutscollege.  De mijne afgekeurd, dus effe via Van Boxem langs en dan opnieuw ter controle in de Lange Schipstraat.  Als klaon manneke zijt ge dan natuurlijk zenuwachtig, want bij de flikken is 't toch van de serieus.  Zit daar, achter de balie, ne pollis te snutteren en te snôôte en op een gegeven moment grijpt 'm naar zijne zakdoek.  En op het moment dat hij kracht wilt zetten, trekt zijne (lolbroek-)collega die zakdoek van onder zijne neus weg.

Probeert U dan maar eens serieus te houden...

:-D

BTW :

Onlangs nog eens, als getuige van een burenruzie, bij Nos Amis, les Flics geweest in de Merodestraat.  Serieuze gasten, daar niks van, maar hun verslag stond vol tikfouten.  Fouten zowel tegen de Vocabulaire als tegen de Grammaire.

:-)

@peter, e.e.a. is afhankelijk van de gekozen route, de verkeersdrukte, de synchronisatie der verkeerslichten etc :-)