Parkeerboete ? Beter betalen.

met categorie:  

Verzet tegen parkeerbon nutteloos ?! (Bron De Tijd)

Een parkeerbon moet u altijd betalen, ook als die door een privébedrijf is uitgeschreven. Het Hof van Cassatie, het hoogste rechtscollege in ons land, heeft de argumenten van burgers die weigerden te betalen, volledig van tafel geveegd. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad dinsdag.

In het verleden is hier op deze blog al heel wat geschreven over een veel gebruikte taktiek om geen parkeerbonnetjes te betalen en bij een eventuele boete of rechtszaak, te steunen op de inbreuk op de privacywet.  (Foto Koinsky)

 

 

Je kon namelijk opwerpen dat je privacy is geschonden omdat parkeerbedrijven via de gemeente jouw gegevens te weten komen.

Het Hof oordeelt immers dat een parkeerbedrijf dit wel degelijk mag als verlengde arm van de gemeente waarvoor het werkt.  "De vaststellingen die onze parkeerwachters doen, schenden die wet niet omdat ze geen mensen opsporen of verhoren", citaaat uit het arrest van het Hof van Cassatie.

Het Hof veegt als laatste ook het argument van tafel dat er geen privébedrijven mogen worden ingezet voor de controle op het betalend parkeren. Sommige niet-betalers en hun advocaten vonden dat enkel de overheid dit mocht doen.

  • Gaat Vinci nu alles kunnen innen ?
  • Betaalt u uw boete ?

Nu stilaan meer en meer mensen, door de crisis, op hun tandvlees zitten en er morgen misschien nog een crisisbelasting bovenop krijgen, moet je niet verbazen dat er straks wel iemand door het lint gaat.

Voor Oom Agent zal men zich nog wel even inhouden, want een uniform dwingt nog respect af. Maar voor de capuchon-bonnetjesschrijvers van Vinci...

Ik heb eigenlijk een beetje medelijden met de bonnetjesschrijvers van Vinci Parks.
Zij doen maar gewoon hun werk en volgens ik vermoed, moeten zij een minimum aantal retributies uitschrijven, per dag, of per maand.
De druk komt dus van beide kanten, zowel van de werkgever, als van de gedupeerde (?).
Of de gedupeerde ook echt gedupeerd is, laat ik in het midden, want tenslotte kiest hij zelf voor een retributie, door geen bonnetje achter de ruit te plaatsen.
 
Veel mensen zien de retributie als een boete, maar het is helemaal geen boete.
Door geen geldig parkeerticket achter de autoruit te plaatsen, kies je als automobilist automatisch voor een (halve) dag ticket en betaling per overschrijving.
 
Veel erger dan de retributie vind ik de parkeergarage van Q-Park, onder de Match en het Novotel.
Daar worden torenhoge prijzen gehanteert, ook tijdens de avond en de nachtelijke uren.
Je betaalt er altijd de volle pot en als je 's avonds iets wil gaan drinken in die buurt en je parkeert je wagen bij Q-Park, moet je al aardig kunnen zuipen om te zorgen dat je caférekening hoger is dan je parkeergeld.
 
Ik maak zo weinig mogelijk gebruik van deze schandalig dure parking en het is me al tweemaal overkomen dat de betaalautomaat een tegoed-ticketje geeft ipv wisselgeld.
Omdat ik er nooit overdag parkeer, krijg ik daar 's avonds geen medewerker te zien, zodat ik dat tegoed op mijn buik kan schrijven. (gelukkig is daar plaats genoeg :-))
 
Bij Vinci krijg je tenminste nog bewaking voor je ondergrondse centen.
Bij Q-Park krijg je alleen een veel te hoge rekening en pikken ze deskundig je wisselgeld.

Vinci en Q zullen wel geen VZW's zijn.  Dus moeten die, op tijd, kunnen uitbetalen aan hun aandeelhouders (zucht).

o.a. voor uw pensioenfonds :-)

 Etienne Schouppe.

Dat is de naam van de man die zijn schouders gezet heeft onder de wetswijziging die de identificatie van automobilisten mogelijk maakt waardoor dit niet langer een kwestie van inbreuk op de privacy kan zijn.

Waarschijnlijk zal den Etienne na zijn politieke carriëre wel een symbolisch zitje in de raad van bestuur bij vinci krijgen (lacht)

Met een Gouden Handdruk, bij aankomst, en een Gouden Voetdruk (enkele jaren later), bij vertrek...

:-)

[on topic]: Ik herinner me dat hier een tijdje geleden straffe taal werd gesproken rond het niet betalen van Mechelse boetes. Kunnen de mensen hier even hun nieuw standpunt uit de doeken doen ?

Los van het feit of parkeren nu te duur is in Mechelen of niet, gaat het mij gewoon om het principe. Als je naar de bios gaat, weet je dat dit geld kost. Als je parkeert in de Mechelse binnenstad, weet je dat dit geld kost op de meeste plaatsen. Als je niet wenst te betalen voor een plaatsje in de binnenstad om te winkelen of wat dan ook te doen, kies je best voor alternatieven: met het openbaar vervoer, met de fiets gaan of je verder weg van het centrum parkeren waar het goedkoper tot gratis is.

Daarnaast vind ik wel dat men in Mechelen een shcromelijk gebrek heeft aan alternatieven zoals die er in andere steden zijn. Als je in Brugge bvb. gaat parkeren in de grote parking aan het station, kan je gratis met de bus naar de binnenstad (of is het nu net omgekeerd?, ik wil het kwijt zijn). Idem in Hasselt: je kan gratis parkeren op de grote parkings in de buurt van het station en je kan gratis met de bus de stad in. Dergelijk alternatief zou de burger en de toerist in Mechelen ook geboden moeten worden.

En uiteraard ben ik er voorstander voor dat mindervaliden makkelijk en gratis (of beduidend goedkoper) hun wagen moeten kwijtkunnen zo dicht mogelijk bij hun bestemming. En dat bewoners een zeer voordelige bewonerskaart moeten krijgen.

Zucht ... zelfs als inwoner met bewonerskaart krijg ik regelmatig een boete, die ik betaal (pas na de schriftelijke herinnering welliswaar)

Prbleem is niet zozeer dat men moet betalen om te parkeren.

Wel is er een probleem ingeval van betwisting. Zoals Annelyse, betaalt men de retributie toch maar omdat een procedure voor de Vrederechter vele malen duurder is ingeval men ongelijk krijgt. Bovendien is er geen mogelijkheid om beroep aan te tekenen indien men niet akkoord gaat met het vonnis van de vrederechter ( men kan enkel naar het Hof van Cassatie )

Er zou een goedkope manier moeten bestaan om een retributie te betwisten ( geschillencommissie of iets dergelijks ) 

 @ Annelyse

Misschien toch maar eens binnewippeu bij VINCI en een plannetje vragen om te kijken tot waar jouw bewonerskaart reikt. Kan geld uitsparen.

 Waamee ik volledig instem met de visie van Eef en ik Jan Govaerts volledig steun in zijn aversie tegen de Lamotparking. Al moet me het van het hart dat ik ze wel zeer goed gelegen vind en ik er eigenlijk liever gebruik van maak dan van de Grpte Markt. Maar ondertussen is de prijs van een uurtje Vinci ook gestegen.... 

Ik betaal reeds wegentaks, en veel zelfs want ik rijd op LPG, moet ik dan ook nog betalen omdat ik stilsta?(parkeren) Het volgende is wel da we gaan moeten betalen als we in de file staan, want dan staan we ook ge(parkeerd) op de weg waar we wegentaks voor betalen... Nie belangrijk, was gewoon een gedachte.

@Jan: Blijkbaar heeft een heel pak mensen het moeilijk met het betalen van parkinggeld. Parkeren is natuurlijk gebruik maken van de schaarse vrije ruimte in de stad, en als je dus ergens parkeert neem je die vrije ruimte af van iemand anders die daar ook graag had gestaan. Dicht bij waar hij en jij zijn moeten.

Oplossing ? Vraag geld voor het schaarse goed parking, en laat de sterkste (diegene die er het meeste centen voor over heeft) van de parking gebruik maken.

Eenvoudig toch ?

Analoog met CO2-tax, etc., etc., etc.

Ik ben niet woonachtig in Mechelen en kom er heel zelden, laat staan mijn auto daar parkeren.

Tot vandaag... dicht bij de ringweg vond ik een doodlopend straatje waar geen parkeerverbod plaat noch een verkeersbord 'betalend parkeren'. 't is hier gratis,dacht ik.... bij terugkeer aan mijn auto, ticketje van Da Vinci achter de voorruit... en dan zie ik verder een beetje weggestoken achter een geparkeerde vrachtwagen een parkeermeter. Moet men nu tegenwoordig al eerst van elke gemeente de locale wetgeving uitzoeken of... ? M.a.w. is er geen wet die zegt dat de zone 'betalend parkeren' dient aangegeven te worden ? Voor de rest staan er genoeg borden van 30,50,70km/h op onze wegen. Betaal ik nu of niet ?

Erik , het spijt me maar of u nu wil of niet , ge zult moeten betalen . Waarom ? Omdat de stad haar ziel verkocht heeft aan Vinci Park , een levensverzekering a la carte voor .... En wat dat doodlopend straatje betreft zal men u terecht wijzen en zeggen dat het een "historisch" straatje is. Moraal van het verhaal , ......... .

Ô, onwetende die ik was...   zowat drie jaar geleden moest ik in Mechelen zijn.  Omdat parkeren er een ramp is, stalde ik mijn ijzer in de Korte Penninkstraat.  Voor mij stond er een kamion van de verhuisfirma van "Wwe Put" die (achteraf bekeken) mij het zicht ontnam op één of ander verbodsteken nopens het parkeren.  M.a.w., ik was onwetend dat men daar moest "schijven". Toen ik een dik anderhalf uur later terug kwam, zat er een papierke van Vinci onder mijn ruitenwisser:  25 euro !!.  Sindsdien kom ik alleen nog in Mechelen als het echt moet.  Idd G.L., de stad heeft haar ziel verkocht aan Vinci, tot zelfs in de straatjes waar men het niet zou verwachten.  Inmiddels is het verplicht  schijven al uitgedeind  tot aan de Velkgerstraat op de Ridder Dessainlaan.  Voor wanneer de parkeermeters aldaar om nog wat meer centen  uit onze zakken te kloppen???

 

Het is gewoonweg schandalig ! Ik werk in de Maurits Sabbestraat in Mechelen, nog niet eens het centrum, en daar is het verplicht om je blauwe kaart te zetten om vervolgens 2 uurtjes te kunnen parkeren. Nu tijdens mijn werk moet ik elke 2 uur naar buiten gaan om dit kaartje te gaan verzetten. 

Uiteraard is dit al enkele keren vergeten en hebben onze vrienden  van Da Vinci mij en mijn collegas al voor honderden euros boetes uitgeschreven.. 

Nu komt het strafste verhaal.. dus vanaf 9u beginnnen we onze parkeerkaart te zette, dan om 11u, 13u en dan om 15u.. en dan om 17u..deze laatste keer was ik vergeten, en zoas gewoonlijk krijg ik weeral een boete.. om hoe laat? 17.15u, NET precies 15 minuten na 17u (je mag altijd 15 min langer blijven staan dan wat er op je blauwe kaart staat, een soort van academisch kwartiertje..

maw de Da Vinci medewerkertjes hebben expleciet 15min gewacht om een boete uit te schrijven.. 

De volgende keer dat ik ze zie gooi ik er een KG bloem over met een emmer water !!!

Wees gewaarschuwd in de Maurits Sabbestraat Da Vinci (wat een verkrachting van Da Vinci zijn naam btw)

Tot fleus beste parkeervrienden !!! 

Mechels anoniempje van de Maurits Sabbestraat 

Stadsbestuur weert mensen die komen werken met de auto ?

@anoniempje : Het valt mij op dat veel mensen ofwel het verkeersreglement niet kennen, of het bewust overtreden of omzeilen.
De bedoeling van een parkeerschijf is, dat je 2 uur kan parkeren en daarna de plaats vrijmaakt.
Wanneer je na die twee uur je schijf gaat verdraaien, zodat je opnieuw 2 uur kan blijven staan, ben je in overtreding.
Het is de bedoeling dat elke twee uur een andere wagen op de parkeerplaats staat en niet de ganse dag dezelfde.
Dat jij elke 2 uur moet langsgaan, is omdat je het jezelf moeilijk wil maken.
De mensen van Vinci doen alleen maar hun werk.
De meeste mensen zien hen als boeman, maar wie de regels niet overtreedt, krijgt geen ticketje.
 
De reden dat ik er tegenop zie om een boodschap in bepaalde straten (buurten) te doen is precies omdat de parkeerplaatsen bezet zijn en niet regelmatig vrijkomen.
 
Ik wil nu niet Vinci gaan koesteren en als ik zelf een briefje onder mijn ruit vind, ben ik ook niet goed gezind, maar eigenlijk ben ik dan toch maar zelf de aanleiding geweest, niet.
 
Het is zo een beetje als de flikken vervloeken omdat ze je betrappen op te snel rijden :-)
 
Begrijp me niet verkeerd, dit is geen commentaar, want ik hou me zelf ook niet altijd aan de regels. Het is gewoon een vaststelling.
 

 

 @Jan Goovaerts:

Wacht even beste Jan, we zullen uw reactie eens doortrekken. Misschien komt dan het één en ander duidelijk. Moesten de Joden ook op die manier reageren in '40-'45? Zo van, ok ik en mijn famillie gaan naar de gaskamers... Maar ja, ik moet het maar weten, ik moest maar geen Jood zijn. 

Moraal van het verhaal: Het is niet omdat het in het verkeersreglement staat, dat we dit zomaar moeten pikken hé. Kritisch zijn mag wel , beste Jan. Het is wat lastiger dan als een passieve lafaard uw boetes betalen. Maar je zou de maatschappij toch een dienst bewijzen...

Dat soort boetes zijn gewoon een manier van verborgen belastingen. Ze leveren geen bijdrage aan de maatschappij, uitgezonderd frustraties. Als ze via gerechtelijke instanties de maatschappij willen helpen, dat ze dan eerst eens diegene ernstig straffen die horen gestraft te worden. En niet Jan Modaal, die verplicht is naar een grootstad te tuffen om adminstratie e.d. in orde te brengen(of verkeersboetes te betalen...)

We betalen genoeg belastingen, wel dat de flikken dan hun werk doen. Zijn ze met te weinig? Jammer dan. Daar stopt het bij. Privé-mafia hoort eruit. 

@De Jood: Ik vind jouw moraal van het verhaal niet kloppen.
 
Als het in het verkeersreglement staat, moet je je daar naar gedragen.
Dat zijn nu eenmaal de spelregels van het grote verkeersspel.
Als we jouw reactie even doortrekken,  zou je kunnen stellen dat al wie geen goesting heeft om voor het rode licht te stoppen, dan maar moet doorrijden, want niemand hoeft de verkeersregels te pikken.
 
Volgens jou zijn parkeerboetes misschien alleen maar een vorm van verdoken belastingen, ik zie het eerder als een soort orde in de chaos.
Als iedereen zomaar zijn wagen gaat achterlaten waar hij goesting heeft, gaan we schone tijden tegemoet en zal het er tussen verschillende chauffeurs rap bovenarms opzitten.
Of je die vorm van verdoken belastingen moet betalen, hangt volledig van jezelf af.
Wie zich aan de verkeersregels houdt, betaalt helemaal niks, wie hardleers wil zijn, kan zijn spaarvarkentje leegschudden.
 
Een boete krijg je als je een overtreding doet.
Een overtreding doe je meestal bewust, want je hoort de reglementen te kennen.
Het is dus niet de agent of de parkeerwachter die schuldig is, maar de overtreder.
 
Soms parkeer ik me 's avonds ook al eens rechtover het frietkot aan de Korenmarkt, omdat ik elders geen plaats heb.
Dat doe ik bewust en dan weet ik verdomd goed dat ik een overtreding bega.
Ik neem dus een risico en wie risico's neemt kan al eens verliezen.
Maar dan vind ik niet dat je de schuld op iemand anders moet steken.
Mijne pa zei altijd : wie zijn gat verbrand, moet op de blazen zitten :-)
In dit geval is het een blaas van 50 euro.
 
Als je het niet fijn vindt om parkeergeld te betalen, kan je drie keuzes maken.
1.Je betaalt, dik tegen je goesting.
2.Je betaalt niet, maar je weet dat je een retributiebonneke kan krijgen.
3.Je gaat naar een andere stad waar je niet moet betalen.
 
 
 

 

Ik heb een boete gekregen en ze mogen me voor de rechter slepen, maar die 15 euro krijgen ze niet. Tenzij ze voor een parkeerboete de deurwaarder willen roepen. Men Klote kusse mogen ze!!

Doe maar, dat lijkt mij echt een goed idee en vooral een stoere attitude.
Alleen gaat dit je dan veel geld kosten, of dacht je dat Vinci gaat opdraaien voor de deurwaarderskosten ? Mooi niet.
 
Als je geen centje in de parkeermeter steekt, krijg je een retributie van 15 euro.
Je hebt dat eigenlijk zelf in de hand, niet ?
 
Ik weet niet wat zo'n deurwaarder tegenwoordig aanrekend, maar het gaat alvast een veelvoud zijn van die 15 euro.
 
 
 

 

 Gewoon geen klant worden bij Vinci is nog steeds de beste oplossing, aan een auto die er niet staat verdienen ze niks.

Christophe, en de stad dan ? Op droog zaad zetten, ge gaat nogal wat horen. 

inderdaad, Christophe, als we allemaal zoveel als mogelijk met onze auto's uit de stad blijven en onze boodschappen met de fiets, te voet of met openbaar vervoer doen, dan zal Vinci waarschijnlijk zijn tarieven neerwaarts aanpassen om toch nog inkomsten te hebben.

uiteindelijk verdienen ze toch maar aan de gemakzucht van de medeburgers (mindervaliden kunnen uiteraard niet anders).

 Volledig mee eens, ga liever tien minuutjes te voet dan die gangsters hun zakken te vullen met mijn kleingeld. Net buiten de stad, in katelijne, leest, hombeek, zemst en elewijt kan je evengoed boodschappen doen, doet ons gezin al vele jaren. Plaats genoeg op de parkings en zelden of nooit aanschuiven aan de kassa.

Ik heb gisteren een retributiebon gekregen van ee aardige medewerker van Vinci, maar Ik  stond echter niet reglementair geparkeerd ( lees: ik gebruikte geen aangegeven parkeerplaats). Daarom vroeg ik mij of de medewerkers van vinci zulke praktijken mogen uitvoeren? Want als ik de zaken redelijk begrijp is een retributiebon ( dus een tariefaanrekening voor het gebruik van parkeerplaatsen) nog altijd geen boete (het niet respecteren van de wegcode). 

 

Naar ik vermeen mag Vinci nu in gans mechelen centrum parkeergelden innen behalve waar parkeerverbod geldt. maw gans Mechelen centrum is zone belalend parkeren verklaard.

Dus als je op een plaats gaat staan voor of achter de parkingplaatsen of zelfs dubbel dan krijg je een retributiebonneke en als 't wat meezit krijgt u nog een boete erbij van de politie als die daar passeert en zn boekje bijheeft.

Als je echter flagrant gaat staan achter een bord verboden parkeren dan kan vinci niet schrijven, maar de boete van flikken kan je dan waarschijnlijk niet ontlopen.

achterstevoren parkeren mogen ze ook niet met een ticketje belonen maar een boete kan je alsnog krijgen van de aangestelde politieagent

 

Vandaag moest  ik even in Mechelen zijn. Ik heb heel goed gekeken of ik in een zone stond waar het betalend parkeren is. Geen enkel bord in die straat wees daarop. Bijgevolg dacht ik 'hier is het gratis parkeren'. Tarara, toen ik terug aan mijn wagen kwam een retributiebon achter mijn ruit. Nog eens speciaal de straat helemaal doorgereden om te kijken of ik langs het bord zou gekeken hebben, maar nee hoor, geen enkel bord aanwezig dat erop duidt dat het een zone betalend parkeren is. Hoe kan ik dan in godsnaam weten dat ik daar moest betalen ? Het enigste wat ik achteraf gezien heb was één enkele parkeermeter in die straat.

Ik vind dat echt niet normaal, jammer voor de middenstand maar mij zien ze er niet meer.

Oei, Gentenaar, waar stond je dan geparkeerd  ?

In ieder geval, niet vergeten dat de Mechelaars u hartelijk welkom heten. En ik woonde 5 jaar in Gent, :-) zowaar een mooie stad.

Mechelen heeft wel mijn hart gestolen. U zal hier zodadelijk allicht de zeurende toon van de standaard Mechelaar herkennen .... Niets van aantrekken, dat is onze natuur... :-)

@ Gentenaar. Wist je dan echt niet dat Mechelen een stad is die veel geld verslind. En hoe zit dat dan in Gent, aan de veemarkt bijvoorbeeld waar ik heel lang geleden wel eens kwam. 

"Hier is het gratis parkeren" is een denkfout van formaat, mijn beste Gentenaar.  

;-)

En ik geloof dat dat binnen de Ring van Gent ook wel zal gelden.

Het is niet alleen in Mechelen.

Ook in Heist od Berg. Ik begrijp wel dat men dat doet in drukke straten, winkelstraten om zo iedereen de gelegenheid te geven om te parkeren voor 2 uur.

Maar in een onozel zij, zij straatje??? waarom. Je weet een hele tijd dat je er vrij mag parkeren, plots doen ze een algemene informatieronde dat het niet meer mag, tenzij met parkeerschijf.

Als je dan niet van Heist op den Berg bent....dan weet je dat niet. En het teken staat er dan ongelukkig : je moet eerst linsafslaan, kijken naar tegenliggers, kijken naar fietsers en kijken daat parkeerders langs bijde richtingen en zien dat er geen auto uitrijdt : als je dat allemaal moet in het oog houden....dan zie je die onnozele plakaat niet.

Ik heb gemaild , 2 maal naar de firma : ze geven niet af : Betalen.

Moet ik daarnu op ingaan?

LL

@ Anoniem.

                    Door " brood en spelen " draaien ze de mensen een rad voor de ogen dat " het allemaal nog zo erg niet is ". Het is pas wanneer er een bon van 100 euro onder de ruitenwisser steekt dat de mensen beseffen dat ze hier en nu leven. Honderd euro dat kan iedereen niet zo maar missen op het einde van de maand. En begin nu niet te zeggen : " mij zal het niet gebeuren.

Juist hetzelfde als met de brug. Bart had gezegd : " ze moet weg " maar, Bart kan dat zeggen zoveel hij wil maar voor dergelijk bedrag moet eerst een dossier opgemaakt worden en dan moet dat besproken worden op het college en dan moet dat naar de Gemeenteraad en miszschien nog naar de provincie en dan is het 2050. 

 Vandaag een deurwaarder op bezoek gekregen ; met de leuke melding om voor de rechtbank te verschijnen voor een niet betaalde parkeerretributie van 2008 !! jawel 2008 !!

ik kan nog betalen voor 06/06 ( 104 eurokes) en dan moet ik het niet komen uitleggen waarom ik niet betaald heb

aan allen die denken niet te betalen ( ik dus ook ) :

Da Vinci laat U NIET gerust...

En dan het punt van die slimme Schouppe ( ik hoop dat het goed geschreven is ), gewezen baas van de spoorweg? Eén miljard schuld, ge moet het maar kunnen. Heeft al eens iemand er over nagedacht wat er gebeurd als die het in zijn bol moest krijgen om op 72 jaar het rijbewijs in te trekken. Wat moet er dan gebeuren met al die mensen ? Die rijden nu in de zomer nog op hun gemakske naar de zee of de Ardennen. Die rijden ook nog naar de GB of komen ook op de markt nog een terraske doen. Dat is dan allemaal gedaan weet ge.

Eén weekje op vakantie , auto in Zaventem geplaatst nabij Novotel !

Deze plaats is recent blauwe zone geworden , echter niet gemerkt want plaat blauwe zone stond niet in mijn richting (=olmenstraat), wel in tegenovergestelde richting.

Terug uit vakantie en jawel 6 x 25 = 150 Euro zorgvuldig tussen mijn ruitenwisser aan retributiebonnen allen opgemaakt door jawel de zelfde parkeerwachter (nummer 135) = Proficiat : hip hip hoera voor nummer 135.

Goed nog dat ze de zondag geen tickets mogen uitschrijven.

 

 

Ik sluit me bij Jan aan,

Als het in het verkeersreglement staat, moet je je daar naar gedragen.Dat zijn nu eenmaal de spelregels van het grote verkeersspel. Als we jouw reactie even doortrekken, zou je kunnen stellen dat al wie geen goesting heeft om voor het rode licht te stoppen, dan maar moet doorrijden, want niemand hoeft de verkeersregels te pikken.

Ik vraag me alleen al wie dit tot de hoge raad in cassatie heeft gebracht? Waarschijnlijk iemand die echt zijn boetes niet wilde betalen?

 
 

Ik ben eens in Noord Korea geweest en daar waren wegenarbeiders een soortement slavenarbeid aan het uitoefenen. Ik vroeg aan de gids : 'Is het de staat die dit organiseert ?' Antwoord : 'Neen dit werk is door de staat uitgegeven aan een onderaannemer' :-)

Ik heb boete van maar liefst 100 euro gekregen.

Ik woon in Mechelen, ik ben dus *bewoner* van Mechelen en heb een *bewonerskaart*. Ik ben dit jaar *niet* naar Maanrock geweest. Desalniettemin wou ik me die dag parkeren als inwoner van Mechelen. Ik heb ongeveer 20 minuten rondgereden op zoek naar een parkeerplaats. Omdat er geen enkele plaats te vinden was kon ik niet anders dan me parkeren deels op de gearceerde strepen tegenover onze woning op de ring en deels op wat gras. De auto hinderde het verkeer totaal niet en betekende geen gevaar voor andere weggebruikers.

Ik zei nog: zo doorslecht zullen ze toch niet zijn om inwoners die geen plaatsje vinden te gaan beboeten op de dag van Maanrock. Vandaag heb ik een boete van 100 euro gekregen voor die dag, dat is dus absoluut niet min. Het is de enige dag dat ik ooit in Mechelen me anders moest parkeren dan normaal, door het vele volk dat zich op de ring parkeert tijdens Maanrock. Ik ben er niet over te spreken. Zulk een boete gaat te ver. Ik vrees dat wij niet lang in Mechelen zullen blijven wonen. Zo een disrespect voor de eigen inwoners, kan voor mij niet.

 Bij mij is er een geval van betwisting.  Ik neem een parkeerbon en kom ongeveer een kwartier te laat aan mijn auto aan.  Ik vind een retributiebon van 10€.  Ik ben te laat dus betaal ik 9€ want ik vind dat het ticket van 1€ mag meetellen.  Ik wil helemaal niet dwarsliggen, maar kan moeilijk van onder kappershanden uitlopen om even wat munten bij te steken.

Gevolg: een schuldvordering van reeds 35€ aan mijn been .  Zelfs als ik de hele uitleg gedaan heb.  Ik hoopte toch dat het gezond verstand zou zegevieren.  Wie weet hier raad mee?

Heb net een boete gekregen.

 

Ik ben bewoonster van mechelen met een bewonerskaart.

een dag ervoren had ik mijn ligamenten gescheurd van mijn enkel, ik had een verbod gekregen van de dokter om op mijn voet te steunen gedurende 10 dagen. Dus krukken.

een paar dagen nadien --> borden voormijn deur, verboden te parkeren 08/05 EN 09/05 op de 2 grootste parking plaatsen.

Nu heb ik met veel sukkelen toch met mijn auto gereden, op een dinsdag is hier trouwens NOOIT plaats door de avond school.

 

Ik ben woonachtig op het raghenoplein, en ik heb dus mijn auto in de hanswijkstraat gezet.

Ik was er me niet van bewust van dat ik daar niet mocht staan, er was nog 1 plekje vrij dat op acceptabele huppel afstand van mijn woning bevond.

 

En HUP BOETE !!

 

zelfst met een doktersattest, in de buurt geen plaats door verboden parkeren borden, kan men de bon niet kwijtschelden !!! ongelofelijk !!!

 

waar moet een kreupele zijn auto dan kwijt??? 2 km verder??

 

help !

@Wendie, het was beter geweest om uw auto te laten staan waar hij stond. De nummerplaten van auto's die geparkeerd staan als de verbodsborden geplaatst worden, worden genoteerd. En als ge dan in de weg staat, wordt uw auto wel getakeld doch er moet niets betaald worden! Ze gaan wel proberen, doch gezien uw auto onbeperkt ergens mag blijven staan (binnen uw zone) en ge eventueel afwezig kunt zijn, vallen de takelkosten voor rekening van de opdrachtgever= stadskas!

Wendy, net zoals Eddy leef ik met je mee. Jij bent het zoveelste slachtoffer van het systeem. Anderen zullen dit natuurlijk weer betwisten.

Mja ik vind het onmenselijk om eerlijk te zijn.

 

Heb ook een klacht neergelegd met in bijlabe mijn dokterbriefje, maar toch zal ik de boete moeten betalen.

Ok, 30€ is niet zo veel maar het gaat om het principe!.

Ik vind als men verbodsborden begint te plaatsen voor een terrrein van 50 auto's dan mogen ze u toch wel in de andere straten toelaten zeker.

Denken jullie dat ik hier echt niet aan kan doen??

Bon, wij hebben Da Vinci ook leren kennen deze week. Mijn man had zich in Zaventem geparkeerd in de straat naast het station, waar we altijd gratis parkeren. Nog nooit last gehad. Blijkbaar moest je daar dus uw schijf leggen. Patat, 25 euro boete van Da Vinci.

Dat vind ik nu toch werkelijk een hoog bedrag voor een vergeten schijf? Of vergis ik mij? Wat hebben anderen hiervoor betaald, of hangt dit af van gemeente tot gemeente?

Tip om in Mechelen te parkeren (heb er jaren gewoond): de parking van de Utopolis is gratis :)

en echt maar op wandelafstand van het centrum, verder betaal je je blauw in Mechelen
en van een 'groene golf' hebben ze op de ring ook nog nooit gehoord. Doe je zeker 10 minuten over om de halve ring te doen en naar bv de E19 te geraken.

 

 

 

 

Het is Vinci, en niet Da Vinci ! 

Heel Mechelen is "blauwe zone".  Dus in de hele stad moet je betalen of een schijf leggen.

Als mensen opmerkingen maken over de hoge parkeertarieven, krijgen ze meestal als antwoord :

"Ach, het is in alle steden zo."

Er is geen oplossing voor : er zijn gewoon veel te veel auto's.

Als Mechelaar heb ik er weinig problemen mee : ik heb een bewonerskaart en verder is alles op loop- of fietsafstand.   Maar mocht ik in één van de omliggende gemeenten wonen, ik zou niet vaak naar Mechelen komen, denk ik.   Toch zeker niet met de auto.

Zo kom ik bv. ook niet meer in Leuven : véél te moeilijk. (En met de trein is het ook niet alles.)

Ik denk wel dat er zo al veel mensen zijn die de centrumsteden mijden.   Maar zelfs in de dorpen is het niet meer te doen.   (Kijk maar naar Bonheiden en Putte.)