NIEUWS van de week

met categorie:  

(Bron GVA)

Bioscoop vertoont films in openlucht

In het provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker kan je vanaf vrijdag 24 juli weer naar de Prime Drive-In Movies. Utopolis en Telenet organiseren de bioscoop in openlucht tot midden augustus. Op de affiche staan grote kaskrakers zoals 'Brüno', 'Ice Age 3', 'The Proposal' en 'Public Enemies'. Het evenement start met twee avant-premières: 'Taking of Pelham' en 'I love you man'. (...) Alle info kan je vinden op www.utopolis.be.

Euroshopping geeft weer kuipen prijs

Tijdens archeologische opgravingen op de site van de gesloopte Euroshopping aan de Blaasbalgstraat zijn nieuwe sporen gevonden van de Mechelse leerlooiersambacht die er in de middeleeuwen haar stek had. Nadat eerder al gemetselde kalkputten voor de verwerking van huiden zijn opgedolven, heeft het archeologisch team de voorbije dagen al drie houten leerlooierskuipen blootgelegd. (...) De kuipen dateren mogelijk van de 16de eeuw.

Dijlepad kampt met kinderziektes

Bijna drie jaar na de opening kampt het Dijlepad nog steeds met kinderziektes. Toch lijken de meeste passanten er zich niet aan te storen. Zij vinden de waterboulevard vooral een leuk initiatief. (...) In het najaar willen wij het tweede gedeelte aanleggen. Dat loopt tot aan de Fonteinbrug, vlakbij de Kruidtuin”, zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen. (...) Sinds de officiële inhuldiging in augustus 2006 zijn de mankementen aan het Dijlepad nog niet opgelost. Het wandelpad op het water is zowel via ’t Plein als via Lamot gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Maar nauwelijks enkele meters verder, ter hoogte van de noodtrap van het brouwgebouw, rijden rolstoelers zonder begeleiding zich hopeloos vast. (...) Een ander pijnpunt zijn de losgekomen stalen kabels van de leuning. “Dat is een geval van overmacht. Tot twee keer toe zijn ze gestolen."

(Bron Nieuwsblad)

Slechtvalk vliegt opnieuw vrij rond

De kleine slechtvalk die goed een maand geleden aan de voet van de Sint-Romboutstoren werd gevonden, is weer thuis. Het team van het Opvancentrum voor vogels en wilde dieren (VOC) liet het beestje gisteren los. De slechtvalk is nog zeer jong, het diertje is waarschijnlijk bij haar eerste pogingen om te vliegen op de grond terechtgekomen en raakte volledig uitgeput. Een parkeerwachter verwittigde een medewerker van de vogelbescherming die de slechtvalk meenam voor verzorging naar het VOC in Malderen (Londerzeel). Daar werd het met de beste zorgen omringd en kreeg het de kans om weer op krachten te komen. (...)

Mechelen neemt afscheid van wereldkampioen Rik Vebrugghe

Zes dagen voor zijn tachtigste verjaardag is Rik Verbrugghe begraven. Als kanovaarder veroverde hij de wereld, als herenkapper in Mechelen telde hij een lange rij bekende Vlamingen onder zijn clientèle. 'Een macho met een gouden hart', omschreef zijn beste vriend Emiel Crabeels hem tijdens de afscheidsplechtigheid.

Bakkerij Carl gaat online en opent nieuw filiaal

Bakkerij Carl opent in september een nieuw filiaal aan de Battelsesteenweg. Tegen nieuwjaar hoopt Carl ook met online bestellingen te kunnen werken.

(Bron Radio Reflex)

Mechelen maakt zich op voor aanzienlijke verkeershinder

Zoals ondertussen al meermaals aangegeven starten er na het bouwverlof een aantal werken in Mechelen en omstreken, die uiteraard een invloed hebben op de doorstroming van het verkeer, zoals:

  • E19: structureel onderhoud rijbaan richting Brussel
  • N26 Leuvensesteenweg : vernieuwing van spoorweg
  • N16 Battelcomplex : structureel onderhoud
  • Hanswijkvaart: fietspaden herinrichten als vrijliggend fietspad