NIEUWS van de week

met categorie:  

Een bloemlezing uit het nieuws

(Bron: GVA)
Personeel congrescentrum Lamot moet zwaar inleveren
In congrescentrum Lamot moeten de zeven werknemers inleveren. Een van hen, een onthaalbediende. verliest zelfs haar job. Het verlies loopt op tot 100.000  euro per jaar. De zeven medewerkers krijgen allemaal hun ontslagbrief. Zes van hen kunnen wel opnieuw in dienst treden als ze het eens zijn met de verminderde voorwaarden: hun loon daalt gemiddeld tien tot vijftien procent.

Mechelse maïsboer legt doolhof aan om winst te maken
Omdat de opbrengst van zijn maïsoogst vorig jaar tegenviel, heeft Chris Andries uit Hombeek op zijn akker in de Larestraat een doolhof aangelegd. Hij hoopt op die manier winst te maken. Avonturiers zijn elke dag welkom van 14 tot 18u. Kinderen tot 12 jaar betalen 2 euro, volwassenenen 3 euro en jeugdverenigingen een voordeeltarief van 1 euro per persoon

Stinkende containers moeten weg
De horeca-uitbaters van de Vismarkt krijgen tot maandag de tijd om hun afvalcontainers weg te halen. Anders riskeren ze een proces-verbaal.
Recent heeft Ivarem op de Vismarkt een ondergronds afvalpark gebouwd. Omdat het huurcontract voor de oude containers nog loopt, hebben enkele zaken ze nog laten staan.
De stad wacht ook op de levering van automatisch verzinkbare paaltjes voor de Vismarkt. Ze moeten het verkeersvrije karakter van het plein waarborgen.
Afgelopen weekend was de stad ze vergeten te plaatsen.

 
Rode Kruis herbergt 100 asielzoekers in tenten in Mechelen

Vanaf vanavond tot 21 juli worden zo'n 100 mensen zonder papieren opgevangen in tenten op het terrein van het Rode Kruis in Mechelen. "Het gaat om noodopvang, vooral voor vrouwen met kinderen", luidt het bij de organisatie. "Donderdagavond zijn we van start gegaan met het plannen van een tentenkamp voor zo'n 100 dakloze asielzoekers. Momenteel zijn onze medewerkers en vrijwilligers volop materiaal aan het verzamelen: tenten, douches, sanitair en containers. We zullen ook eten voorzien."

(Bron: Het Nieuwsblad)
Art of the state
Het culturele leven in Mechelen valt deze zomer niet stil. Het cultuurcentrum Mechelen opent in De Garage de tentoonstelling 'Art of the State' naar aanleiding van het Joods Cultuurfestival.

Mechelse scholen kunnen het bouwen niet laten
Weinig tijd voor vakantie in veel scholen. De gebouwen worden ingenomen door aannemers, metselaars en timmerlui. In BIM/SEM, aan de Bleekstraat, wordt de laatste hand gelegd aan een gigantische werf waar drie jaar gewerkt is. Tijdens de werken werd een oude kapel herontdekt.
Jarenlang zat de kapel verstopt achter houten panelen, binnenkort wordt ze opnieuw in haar oude glorie hersteld. Het hele oude schoolgebouw is beschermd als monument


Bart Jacobs wint Internationaal Schnitger Orgelconcours Alkmaar
Bart Jacobs, leraar klavecimbel aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen, heeft het Internationaal Schnitger Orgelconcours Alkmaar 2009 gewonnen. De finale van het concours werd eind juni gespeeld in de Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar (Nederland).


(Bron: Radio Reflex)
DCM Fietsmarathon in Casablanca aangekomen
Na een onvergetelijke doortocht van 500 km op Marokkaanse bodem bereikten de Olympische Nieuwendijkse Wielervrienden Casablanca onder begeleiding van een veilige en dikwijls luidruchtige politie-escorte. Vooral de passage door de hoofdstad Rabat waar men speciale hulde voorzag en het verkeer volledig werd opgehouden werd een moment om nooit te vergeten. De ontvangst door SOS-Kinderdorpen was een kippevelmoment.
Zondag 12 juli om 14u worden Eduard, Jan, Jean, Jef, organisatorfietser Willy Op de Beeck en de volgwagen met Paul en Magda op de Mechelse Grote Markt verwacht.

Racing Mexicanen aangekomen
Zaterdagavond landden de langverwachte Mexicaanse spelers op Zaventem. Een delegatie van Racing Mechelen wachtte hen op en omstreeks middernacht betraden voor de eerste keer in de clubgeschiedenis twaalf Mexicaanse voetballers het Oscar Vankesbeeckstadion. Na een kleine 'nachtelijke' rondleiding op de tribune werd het grasveld betreden. In privéclub De Racinger schoven ze gretig aan voor hun eerste Europese broodjesmaaltijd.

Daarnaast is er nog een interessant feitje: Technopolis zal een verbinding opzetten met Frank De Winne, nu zaterdag
http://www.southgatearc.org/news/july2009/ariss_event_1107.htm
(eigen berichtgeving :-))

Ik zou aan Frank de winne ook vragen of hij daar in het ISS van een écht biertje kan genieten, ne Carolus trippel of ne Westmalle. Is er hoegenaamd wel ne frigo en kan hij naar de matchen van KV kijken.

Zonet nog een klein lokaal berichtje in de krant : Afscheid van Rik Verbruggen.

Daar hebben we al eens een blogartikeltje aan gewijd.

Leuk initiatief, die maïs doolhof. 5 jaar geleden bezocht ik in Barvaux zo'n doolhof die in het teken stond van Kuifje.

Rik is tot de laatste moment blijven knippen, elke dage een uurtje of twee 's morgens. De laatste tijd ging het niet meer zo goed...
Wij wonen in de straat en zullen zijn groet 's morgens zeker missen!

Even stilte voor Rik.

...

Zo dat hebben we ook weer gehad.

Een ondergronds afvalpark op de vismarkt? Heb ik dat goed gelezen?

beste,

Dat klopt dat er in barveaux (tegen durby) ook één is ze doen dat daar al 10jaar en aan zee middelkerke is er ook één rond stripfiguren, dat van ons is een piratentocht voor de kinderen, en voor de volwassene een scrable-rebus spel in verstopt  echt de moeite om eens een namiddag te vullen, ook wat randanimatie voorzien voor de kids (springkasteel,    speeltuig, en een terras om iets te drinken en de oplossing te zoeken groetjes tot later mms     chris en heidi