Verkiezingen

met categorie:  

Kanton Mechelen (Bron Standaard.be)


In Mechelen wordt SP.A de grootste partij (20,9%) dankzij het zware verlies van het Vlaams Belang. De partij verliest 12,5% en houdt nog 18,7% van de stemmen over. CD&V staat op drie. De Open VLD van Bart Somers verliest 3,1% en is met 13,6% van de stemmen zelfs kleiner dan N-VA (14%).

Bart Somers stapt op als voorzitter VLD.

Ondertussen staat de TV hier op de achtergrond de uitslagen en reacties weer te geven...

Twee Mechelse boegbeelden maken balansen op...

  

(foto's: Jan Smets)

 

Mij zal de uitslag worst wezen.  Het zal toch gewoon een doorslag worden van wat we de voorbije decennia al hebben gekend: de hoogste taksen en de laagste pensioenen....  Een pluspunt, nu de verkiezingen voorbij zijn, zijn we eindelijk verlost van sommige arrogante smoelen die op de TV kijker werden losgelaten.

Ze dronken een glas, ze pisten een plas, en alles bleef gelijk het was. 

In Mechelen levert dus de kleinste partij de burgemeester ?!

@KMT : Zijn de "Kabouterkes" terug ? :-)

euh KMT, 't zijn geen gemeenteraadsverkiezingen geweest dus ... en nog iets over appelen en citroenen :-)

Oeps, dat is waar Lievenp. Ge ziet ik ken er niet veel van ! Verkiezingen met een enkele rit als kiescampagne ( Lamon-Nobels-Stevens ) mag je natuurlijk nooit vergelijken met verkiezingen met een heen-retour in de kiescampagne ( Vijnck )  ;-)

was de vld rechts gebleven....

Bij de europese verkiezingen is het Vlaams Belang wel degelijk de grootste in het kanton Mechelen, maar dus niet bij de stemmen voor de vlaamse raad! Daar verschuiven immers 3000 stemmen naar NVA...

Bedankt voor deze rechtzetting Eddy.

Oei, Ik merk verzuring op rechts op! Zo'n opdoffer is inderdaad niet niks!

 Tegen een paar man moeten zeggen dat ze niet meer moeten komen is natuurlijk nooit plezant, parlementair dat betaald niet slecht :-))

anoniem: waar zie je weeral verzuring bij rechts? de rechtzetting van EL misschien? feiten zijn toch nog steeds feiten hoop ik? het is niet omdat een partij zware verliezen moet incasseren dat de waarheid niet mag gezegd worden (trouwens kijk er de uitslagen maar over na....EL heeft gelijk met wat hij zegt want er zijn inderdaad 3000 stemmen meer op hun lijst voor de EU dan op de lijst voor het VP).

van verzuring gesproken "wie verzuring opmerkt is gewoonlijk zlef verzuurd hoor" (mijn persoonlijke mening dan).

Dat van die 3000 stemmen die naar het NVA gaan, is daar nu al een "gain-loss analyse" van gemaakt? 

Zou natuurlijk ook naar een andere partij kunnen gegaan zijn ... UIteraard !

Naar wie die 3000 stemmen zijn gegaan is niet belangrijk.  Dat ze 'daar' weg zijn dat is belangrijk !

Liefhebbers van het genre waartoe ook de film "Die Üntergang" behoort, moeten zeker de weekend editie van DeMorgen van zaterdag 13 juni 2009 aanschaffen. Onder de titel "45 jaar en nog nooit zo diep gezeten" kan de liefhebber zich verkneukelen in 2 pagina's puur zelfbeklag van een voormalig Mechels toppoliticus die vorige zondag ontslag nam of werd opzijgeschoven als voorzitter van zijn politieke partij.

Gevoelige mensen moet ik wel waarschuwen om bij lezing van dit interview een zakdoek bij de hand te houden en zeker ook Radio Nostalgie af te zetten. Niettegenstaande de desbetreffende 45-jarige eerder mijn ideologische vijand en niet eens mijn Facebook vriend is, hield ik het bij lezing van zijn zelfbeklag echt niet langer droog toen ik op Radio Nostalgie iemand hoorde zingen : "ik heb geploeterd, heb geploeterd voor twee !"   ( uit : "De dag dat het zonlicht niet meer scheen" van Rob de Nijs ) 

@Jokke, ik heb zojuist nr. 129 van die 3000 verschoven stemmen geanaliseerd! Dus voor ik de volledige gain-losstoestand kan klaren ben ik nog een tetteke bezig. 't Zal waarschijnlijk duren tot de volgende verkiezingen. Ge hoort er nog wel van.-))

Ja, Eddy, als ge dat op uw eentje moet doen, kan ik me voorstellen dat je vôôr de volgende verkiezingen niet klaar zult zijn, en dan wordt het nog complexer om de uitslagen van die verkiezingen te interpreteren! Veel goede moed bij die reusachtige taak! ;-)

@KMT : "De dag dat het zonlicht niet meer scheen" is van John Terra en niet van Rob De Nijs :-)

@Jan : Klopt ! John Terra ( of Arbeit Adelt :-) Foutje dus. Te wijten aan de emoties natuurlijk. En het is ook "Der Üntergang" ipv "Die Üntergang" denk ik. In ieder geval : "Ik heb geploeterd, heb geploeterd voor twee" is het gedeelte uit het liedje dat me zodanig aangreep dat ik het niet droog hield bij het lezen van het interview met onze burgemeester. Ploeteren vind ik trouwens een heel mooi woord. Het zou wat meer moeten worden gebruikt op MechelenBlogt.

@KMT: ja, dat interview met BS in <b>De Morgen van gisteren</b>, zaterdag was inderaad een fraai staaltje zelfbeklag ....

"De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen": geweldig flauw nummer van John Terra, geweldig geniaal nummer van Arbeid Adelt. "Dat was de dag de dag de da-a-ag, dat het zonlicht niet meer sche-e-e-en en John met mijn vriend verdwe-e-en".. John (Terra) kon er NIET mee lachen.
Ikke / wij wél ;-)

KMT: het is zelfs "der Untergang" zonder Umlaut dus.

Bedankt marc1 ! der Untergang dus, definitief. Voor de mensen die ook het woord ploeteren graag wat meer willen gebruiken, zie hier de betekenis ervan volgens Van Dale : ploe-te-ren, ploeterde, h geploeterd 1) door modder of vuil waden 2) zwoegen, hard werken Voor een moddergevechten leverende politicus is het dus alvast een uiterst toepasselijk werkwoord maar het mag voor mij ook op andere domeinen meer gebruikt worden !