't gezelligste weekend van het begijnhof komt er weer aan!

      

Voor de vierde keer op rij organiseert de buurtwerking van deze gezellige Mechelese buurt, 'Kunst op het Groot-Begijnhof'.  Wie tijdens de vorige edities rondslenterde in de pittoreske straatjes van deze zalige enclave in de stad, en kennismaakte met de kunst die werd gepresenteerd in tal van privéwoningen én begijnhofkerk, weet dat hij dit evenement met stip dient te vermelden in zijn agenda.

Dit weekend kunnen we weer genieten van heel verscheiden kunstvormen.  Vorig jaar mocht ikzelf het plezier smaken om deel te nemen als exposant.  En ik kan getuigen: ik heb er van genoten - met volle teugen.

Dit jaar sta ik weer aan de kant van de vele, vele bezoekers...  En ik denk dat ik zowel zaterdag als zondag zal langslopen.  Er is dan ook zovééééél te zien en te bewonderen.

   

De organisatie is steeds puik te noemen.  Dit moet gezegd.  Iniatiefnemer Jaap Boelens en team, zijn dan ook maandenlang bezig met alles op poten te zetten.  Maar het resultaat is er dan ook naar! 

 (Jaap Boelens)

Het is een laagdrempelige manier om met kunst in contact te komen - in een uniek kader - in de gastvrije huizen van de begijnhofbewoners...  En deze combinatie maakt het tot een voltreffer. 

   

Elk jaar is er wel iets nieuws...

Om dit te ontdekken, verwijs ik graag naar de website:

http://www.groot-begijnhof-mechelen.be/

En, weet je: dit jaar doet ook onze 'fotograferende Blog-dichter', Leyander mee!  In de begijnhofkerk zal hij zijn werk tonen. 

   

Dit weekend, zowel zaterdag als zondag, tussen 12 uur en 18 uur...

 

(foto's: Jan Smets)

Het ziet er weer heel interessant uit,  mogelijk ga ik  er ook nog eens langs.

Ha, ik had de affiche ook al aan het raam gehangen maar de kinderen beslisten dat het fijn was om te verscheuren :-( . toch gaan we zeker zien dit jaar.

Ik kom zondag langs. Ben benieuwd.

Ik heb er in 2008 ook van genoten. En ditmaal ga ik zeker ook kijken, want mijn dochter is voor de eerste keer deelnemende kunstenares!

Als de weergoden ons ook dit jaar gunstig gezind zijn, komen we zeker af.

ik zal er zijn...  ;-)

@ Roger: misschien is het inderdaad morgen niet zo zonnig als de vorige jaren - maar het zal wel droog blijven...  (en veel is natuurlijk 'binnen'...).  Zondag is de regenkans wat groter...  Maar toch: het zal me niet tegenhouden: U toch ook niet?  ;-)

@da's al een mooi voorsmaakje Leyander!  Ik ben razend benieuwd om jouw andere werken te zien!  tot morgen!

Het was mooi.

ik kon het animatiefilmpje '5 little Monkeys' van Wim De Hert, de tekeningen van Sebastiaan Doninck en de foto's van de 16-jarige Saskia Lenaerts wel smaken