Off-screen: Stadsvisioenen_ bis?

met categorie:  

Stel: je hebt 4 kwetsbare groepen (vluchtelingen, allochtonen, kansarmen en bejaarden) en die laat je "hun ding" doen...

Het lijkt wel een variatie op een oude grap...

Maar nee dus: je geeft die 4 groepen de kans om te experimenteren met een camera en zo beelden van zichzelf en van elkaar te maken. Het resultaat wordt gemonteerd in vier kortfilms.

Nog steeds een grap?
Het is in het kort samengevat een nieuw kunstproject in de Mechelse binnenstad. Een initiatief van Sur+ in samenwerking met de Werkgroep Integratie Vluchtelingen, Rojm, De Lage Drempel en Hof van Egmont. De kortfilms worden geprojecteerd aan de achterzijde van het stadhuis in de Reuzenstraat.
Daarnaast werden nog drie artistieke installaties gerealiseerd rond 'vreemd zijn'. Twee projecten omkaderen de kortfilms in de Reuzenstraat, een derde bevindt zich op het water van het vlietje aan de Melaan.

Dit kunstproject wordt feestelijk geopend op de slotdag van Stadsvisioenen (21 juni) en loopt de hele zomer (tot 21 september). Op deze wijze vormt het een waardige aanvulling en verlengstuk op Stadsvisioenen. Groepen die in het "grote" cultuurfestival minder aan hun trekken kwamen krijgen hierbij de kans om zichzelf op een artistieke wijze in de picture te zetten.

Met dit project zijn de initiatiefnemers niet aan hun eerste realisatie toe. Enkele jaren geleden zorgden de Mechelse vluchtelingen reeds voor een gesmaakte tentoonstelling aan de voorgevel van het Mechelse station [www.verlorentijd.be]. Wie er toen van genoten heeft weet dat iets veelbelovends mag verwacht worden.

Info: www.off-screen.be

Dit is een schitterend project!  Ik volg dit geboeid op...

Ik ook !