Prentjes kijken...

(foto's Jan Smets)

Een bijzonder stemmig weekend - dat was het zéker in Mechelen.  Het Groot-Begijnhof zette haar 'poorten' open voor de vierde editie van haar Kunst-tweedaagse...  Met dit ouwe, gezellige paartje in het Acht-Zalighedenstraatje - sculptuur van Koos Snijder, open ik hier mijn foto-album...

Natuurlijk plaats ik graag de knappe werken van Studio Borgerstein in de schijnwerper - niet alléén omdat ik in deze voorziening voor mensen met een mentale handicap, werkzaam ben - maar omdat de bewoners-kunstenaars bijzonder getalenteerd zijn!

En behoeft medeblogger, Leyander, nog veel bewierroking?  Nee toch...  Wij kénnen toch zijn schitterend werk!   Flori Verdeyen, zoals de man écht heet, toonde zijn prachtig bewerkte foto's in de Begijnhofkerk.  En...van menig bezoeker kreeg hij een - terechte - pluim.

Zonder woorden...

Zovéél wil ik hier tonen in mijn terugblik... Zovéél was het bekijken overwaard. En elk 'vergeten' in dit fotoverslag is eigenlijk onterecht.  Maar dit 'prentjesboek' wil alleen maar een kort sfeerbeeld scheppen...  Zonder meer.

Héél leuk waren de naïeve straattafereeltjes van Monique Verschueren...   Herken je de Melaan en het oude verdwenen snoepwinkeltje?  En kijk eens goed: zie je de Sinte-Mettezangertjes ook?   Tof, niet?

    

...muzikale tussendoortjes...

    

Ex-burgemeester Geert Bervoets, en een karakteristiek Begijnhofbewoner...  Mechelaars van alle pluimage kuierden door de schilderachtige straatjes...

   

 

...en ondertussen speelden kinderen ongestoord...  Het Groot-Begijnhof straalde gezelligheid en kindvriendelijkheid uit...

Vrolijke deuntjes dwardelden over de oude kasseien...

  

Tussen de vele, vele bezoekers: muzikant Tom Kestens en organisator Jaap Boelens, die zich zeker een tevreden man mag noemen...

  

Opgemerkte gast in het Hoviusconvent: de bekende wetenschapper, schrijver en columnist, Gerard Bodifeé...  Een aantal teksten van zijn hand werden kalligrafisch vorm gegeven door Cockaerts Griet...  Prachtig gewoon...

  

Geslaagde editie...

Dit verkiezingsweekend zette het Groot-Begijnhof zich weer op de kunstige kaart.  Met verve!  Volgend jaar ben ik wéér van de partij.

Proficiat aan alle deelnemers én de onvermoeibare organisatoren.  Ze mogen fier zijn op de prestatie.

 

Ik ben net terug en het was de moeite waard. Interessante werken en het was soms leuk om gewoon bij mensen binnen te wandelen. Proficiat aan de organisatoren!

Ben er dit jaar helaas niet geraakt, maar als het zo knap was dan vorig jaar, was het vast geweldig !!!

Ik heb voor het eerst eens langs  de 'andere kant ' gestaan.
Ik ben een ervaring rijker... :-)
Met m'n dank voor alle goede raad en gelukwensen...

Ik heb er, zoals elk jaar, bijzonder van genoten!

Alleen had ik spijt dat ik niet op zaterdag geweest was, dan had ik geweten dat er 's avonds nog een concert was in de Begijnhofkerk.

Het was de moeite, maar ik had te weinig tijd, om overal binnen te gaan.

sapperdeboere, door de verkiezingsshow ben ik dat grad vergeten. Ik had me nochtans voorgenomen om dit jaar mijn ogen de kost te geven.

Mijn absolute voorkeur ging uit naar het animatiefilmpje van Wim De Hert, de tekeningen van Sebastiaan Doninck en de foto's van Saskia Lenaerts.

De foto's van Saskia Lenaerts waren idd heel speciaal.