NIEUWS van de week

met categorie:  

Bloemlezing uit het nieuws van de week

(GVA)

450 werknemers Tibotec en Virco verhuizen naar Beerse

De activiteiten van Tibotec en Virco in het bedrijventerrein Mechelen-Noord verhuizen dit en volgend jaar naar leegstaande gebouwen van Janssen Pharmaceutica in Beerse. Donderdagvoormiddag werden de 450 bedienden van de farmaceutische bedrijven ingelicht.(...)

Kerken onthullen verborgen schatten

In de Sint-Romboutskathedraal kunnen bezoekers een prachtig gerestaureerd schilderij bewonderen en mogen ze binnenkijken in de crypte waar zowat alle Mechelse bisschoppen begraven liggen.

“Nog te weinig Mechelaars weten wat voor schatten onze kerken bezitten”, zegt Bart Stroobants, conservator van de stedelijke musea Mechelen. “Omdat ze van een onschatbare waarde zijn, zijn ze vaak verborgen voor het publiek. Maar vrijdag- en zaterdagavond krijgt iedereen de kans om dit moois te ontdekken.” (...)

Vrouwen op de vuist na ongeval met kinderwagen in Mechelen

Omdat een 30-jarige vrouw met haar kinderwagen over de voet van een vrouw van 36 gereden zou hebben, vlogen beide dames mekaar in de haren in de Mechelse Melaan. Daarbij vielen verscheidene klappen. Getuigen konden de ruziënde dames scheiden. Het duo werd verhoord door de politie.

(Nieuwsblad) 

Dertien gezinnen gaan samenwonen

CoHousing Mechelen zoekt een locatie, waar uitgekozen gezinnen kunnen samenwonen. 'Het wordt een mini-dorp zoals dat vroeger bestond', zegt organisator Frank Joos. De groep wil een huizenreeks met privégedeeltes én gezamelijke ruimtes. Het idee achter CoHousing is heel simpel: samenleven in een groep, met behoud van je eigen privéleven. (...)', zegt initiatiefnemer Frank Joos. 'Nu vinden we dat het tijd is om de stap te zetten. We zoeken enkel nog een geschikte locatie.'

De 'groep' is een samenstelling van 13 verschillende gezinnen, alleenstaanden en koppels die ervoor kiezen om samen een thuis op te bouwen, daar waar anderen dat liever binnen hun gezin doen. 'We kiezen bewust om bepaalde dingen te delen', zegt Paule Dierens. 'Het is toch compleet onzinnig om alles te voorzien voor één persoon of gezin?' zegt ze. 'Binnen onze groep zullen zaken zoals een wasmachine of een grasmaaier gezamenlijk aangekocht worden. Zo halen we veel meer rendement uit de toestellen en bovendien besparen we geld waarmee we andere, leuke dingen kunnen doen.' (...)

www.cohousingmechelen.be

Cultuurfestival plant groots slotweekend

Stadsvisioenen staat voor haar slotweekend. Het culturele stadsfestival wil in schoonheid eindigen en heeft nog een paar speciale activiteiten gepland. De stad, die drie maanden het decor was van culturele activiteiten, wordt voor een laatste keer volledig gevuld met kunst en cultuur.

(...) Daarnaast kan je vrijdag en zaterdag genieten van een choreografie met vuur en het Mahatma Ghandi Drum Corps. Er zijn doorheen de stad 'songlines' te beluisteren. Bovendien bieden de kunstenaars van Express 'M een open werkplek in het midden van de stad aan. De artiesten toveren een verlaten winkel om tot een permanent evoluerende 'wall painting'.

Morgen 22 juni,vanaf 10u Spek met eieren op het Bergske(Oude Liersebaan).Om 12u komt Bart Somers en enkele Schepenen officieel het nieuwe straatnaam bordtje inhuldigen.Dit alles met muziek opgeluisterd door ^"DE RETRO'S" met muziek van de jaren 70 en 80.

Die 'cohousers' kunnen misschien een voorstel doen met betrekking tot het arresthuis in de de Stassartstraat. Prachtige locatie, dichtbij centrum en ook oprit E-19, eventueel een mooie tuin aanleggen...

Daarmee is dan het probleem opgelost voor de omwonenden en de Keldermansvest, en het megalomane museum terug naar af.

Bart Somers ? Is die al terug uit de woestijn ?

 Eddy, en er staan zoveel kloosters leeg . Was dat niks ?

Groots slotweekeinde voor het "cultuurfestival" zonder vlaggen op onze mooie toren ('t is wel toeristisch seizoen hé) en wie heeft nu feitelijk die "kerkhofblommenkleur" gekozen om de ganse stad in rouwkleur te dompelen (vrolijke kleurtjes zijn wel anders hoor). enfin, hopelijk lekker weertje morgen voor de dames en heren picknickkers.....

 Er schijnt een probleem te zijn met het bevlaggen van de toren. Naar het schijnt waaien de vlaggen gewoon weg. Te veel wind. Een beetje raar, want wind is er daar altijd. Hier volgt zo maar een denkpiste. Ik had al horen zeggen en ik heb ook al zelf vastgesteld dat er boven op de sky-walk betrekkelijk weinig wind is. Het is alsof de wind in een boog over de toren waait. Ik kan me dus voorstellen dat die opwaartse stroom de vlaggen gewoon wegrukt. Enfin even mijn logica laten werken ( voor wat die waard is!)

En wat die mauve-witte bloemen betreft: die waren misschien in promotie? Of een late wraak van Anderlecht en Beerschot supporters nadat onze voetbalploegen die twee wit-mauve ploegen uit de beker bonjourden? 

 Dat van die vlaggen heeft de schepen van cultuur op mijn vraag vorige maand tijdens de gemeenteraad reeds proberen uit te leggen. Dat wil niet zeggen dat er toen veel volk was die hem wilde geloven.