NIEUWS van de week

met categorie:  

Wat roert er in de regio ?

Een bloemlezing.

Mechelen bouwt media- en ondernemerschapscentrum

De stad Mechelen gaat een media- en ondernemerschapscentrum oprichten, maar het zal niet in de Borzestraat ondergebracht worden, zoals eerder gepland was, maar wel in de Kanunnik De Deckerstraat, in de oude OVAM-gebouwen. Voor het einde van het jaar moet het centrum al open zijn. Het deel van de OVAM-gebouwen dat niet gebruikt wordt, zal verkocht worden. (Eigen berichtgeving)

Werkloosheid treft ook Mechelse Regio

In de regio Mechelen begint de crisis nu ook door te wegen op de werkloosheidscijfers. Vooral schoolverlaters, arbeidsgehandicapten en allochtonen zijn zwaar getroffen categorieën. Ook het aantal vacatures en de uitzendopdrachten beginnen af te nemen. In de maand mei steeg de werkloosheid in de regio Mechelen tot 6,11%, een stijging van bijna een kwart in vergelijking met een jaar geleden. Vooral de stad Mechelen zelf wordt hard getroffen. De werkloosheid bedraagt er momenteel 8,74%, wat overeenkomt met 9.060 mensen, waarvan er 3.197 in de stad zelf wonen. (Eigen berichtgeving)

Sluikstorters in Hombeek aan Enghlegemvijver

Aan de Eghlegemvijver in Hombeek heeft men de laatste weken, door het goeie weer, last van sluikstorters. De dagjesmensen die naar de vijvers komen, laten hun vuil achter en er worden zelfs barbeques gehouden aan de rand van de vijver. (...) Er wordt nu gekeken of ook de stad mee kan controleren. (Eigen berichtgeving)

Bjorn Vleminckx verlaat KV

Bjorn Vleminckx tekende vandaag een contract voor vier seizoenen bij NEC Nijmegen. Eerder kwamen ook KV Mechelen en NEC al tot een akkoord, want de 23-jarige spits had nog een overeenkomst met geelrood tot 2011. (GVA)

Dialect geflitst

Op vraag van de dialectenwerkgroep van de Koninklijke Gidsenbond Mechelen gaat Keizer Karel Zaterdag 6 juni om 11u in discussie met ‘Kwa Beth’. “Rendez-vous aan de flitspaal veu het stadhoos“, zegt stadsgids Michel Leriche. (GVA)

deFilharmonie speelt in Mechelse gevangenis

Mensen die nooit naar klassiek concert kunnen gaan, krijgen bij deze de kans er eentje bij te wonen. ‘deFilharmonie mobiel’ maakt deel uit van de gemeenschapswerking van deFilharmonie. Speciaal voor deze gelegenheid werden nieuwe arrangementen geschreven zodat de kamerorkestbezetting een symfonisch repertoire kon spelen. (Nieuwsblad)

 Nog even een item aan toevoegen. GVA van Donderdag : " criminele bende teisterd Leuvensesteenweg " . Auto 's worden massaal gekrast.

 Wat het sluikstorten aan de put betreft, dat is al meer dan twintig jaar aan de gang. Om er vanaf te zijn heeft de stad enkele jaren geleden de verantwoordelijkheid afgestoten en de put doorgesluisd naar " BOS EN NATUUR ". Nu doen alsof hun neus bloedt is flauwe kost en dat weten ze in Hombeek al langer dan vandaag.

Overdrijven is precies uwe sterkste kant Lowieke.
Er zijn zes gevallen gemeld van auto's die gekrast werden in die buurt.
Als dat massaal is en als je daardoor ,direct aan een criminele bende denkt, ben je ofwel niet goed bij je hoofd, ofwel doe je aan stemmingmakerij.

Beste G.L. u citeert verkeerd (inclusief dt-fout), en daar moet je mee oppassen, GVA kan u een proces aandoen. Letterlijk staat er:

Bewoners van Leuvensesteenweg klagen over vandalisme

of

Bewoner Arsenaal-wijk is autovandalisme zat

"Om er vanaf te zijn heeft de stad enkele jaren geleden ......." (sic)

De stad Mechelen, behoort gij daar zelf ook niet toe, Louis ?

 

 Peter, en dat van die klacht indienen kennen de meeste mensen ook al lang en zeg nu niet dat het weer politiek is, het is de realiteit verdomme.

 Tja, je kan er natuurlijk mee lachen, maar ik vind het eigenlijk heel erg dat de Hombekenaren de omgeving van hun eigen mooie waterput zo erg bevuilen.

Erg jammer.

@Jan G. we behoren allemaal tot de Stad Mechelen. Dat is eigen aan het statuut van Mechelaar naar het schijnt. En het is inderdaad spijtig dat een aantal bewoners zich niet aan de regels houdt...... wat men eveneens kan vaststellen in het Vrijbroekpark, langs de Leuvensevaart, de Dijleboorden enz.

Ook in de stad wordt veel gewoon op de grond geworpen!! Die campagne "Stad om te zoenen" heeft toch ergens een reden hoor. Maar ja, voor velen is een klein beetje burgerzin blijkbaar teveel gevraagd. Spijtig.

@Anoniem, er zijn wel degelijk veel meer schades dan uw "zes gevallekes". Sommige slachtoffers dienden geen klacht in omdat dat alleen maar resulteert in een uurtje tijdverspelen. Als verzekeringsmakelaar kan ik er van meespreken, want bij mij komen de klanten de schade wel melden....

Het zal uw auto maar wezen!!!

 Mijnheer Vandeput, nu slaat u de bal toch een beetje mis. Als het Hombekenaren waren die hun nest bevuilen waren ze al lang gelyncht. Maar wij Hombekenaren weten al jaren van waar die drekzakken komen maar het zijn niet wij die ze moeten pakken en degene die ze moeten pakken hebben er schrik van. Kunt ge nog volgen.

@Eddy Luyten: Daar heb je een punt. Het ontbreekt de mensen veelal aan respect voor mekaar en voor hun leefwereld.
De mens is de laatste twintig jaar veel te IK-gericht geworden en zolang die mentaliteit niet verandert, zal het niet anders zijn.
Je kan het de stad moeilijk verwijten, want zowat overal werden vuilnisbakjes geplaatst en je kan dan toch verwachten dat men daar gebruik van zou maken.
Helaas menen velen de prijs van een vuilniszak te kunnen uitsparen door hun huisvuil in die bakjes te proppen, met alle gevolgen vandien.
Een dier bevuilt zijn eigen nest niet, maar de mens daarentegen .....
 
Wat de schadegevallen aan de Leuvensesteenweg betreft, heb ik ook gelezen dat er slechts zes gevallen aangegeven werden bij de Politie.
Een aantal mensen vinden het niet meer nodig om aangifte te doen, maar dan moet er achteraf ook niet gezaagd worden dat de politie de zaak niet zo ernstig neemt als ze is, want voor de politie zijn er slechts zes gevallen.
 
Enkele jaren geleden hebben ze hier, vlak voor mijn deur, mijn 4 wieldeksels gestolen.
Als ik dezelfde wou terugkopen van het merk, kostte mij dat 40 euro, als ik namaakdeksels kocht, was ik gesteld voor een goeie 10 euro.
Ik kan me in zo'n futiliteiten niet druk maken, dus ik heb het telefonisch gemeld bij de politie, maar ben geen klacht gaan neerleggen, omdat de kans dat men de dader vind, veel te klein is.
Dat is geen verwijt naar de politie toe, maar een vaststaand feit.
Want hoe vind je in godsnaam zo'n dader terug ?
Wanneer ik besluit geen klacht in te dienen, moet ik achteraf ook zagen dat de politie niks doet.
De mensen die wel aangifte deden hebben daar geen boodschap aan, natuurlijk, maar ik denk dat de pakkans voor zo'n vandalen heel erg klein is.
Meestal doen ze zoiets niet onder het oog van de agenten.
 
@GL: Man, man, man, de Hombekenaren lopen met borstel en blik rond en al wat niet in Hombeek woont, pist in de vijver.
 
 

 Dus als ik het goed begrijp maken Hombekenaren er geen enkel probleem uit andere Hombekenaren te lynchen maar hebben ze schrik van alles en iedereen dat van ergens anders komt? Allez vooruit (lacht)