Mechelse Festivalitis '09

Nog een paar weken wachten en de Mechelse Festivalitis grijpt weer plaats... Kun je nog wachten? Ik amper... Kriebelt het bij jou ook al zo erg? Gelukkig is het aftellen bijna begonnen!. We zijn al juni... en dra beginnen we eraan met alweer een sterke Dijlefeesten Defluxaffiche vanaf donderdag 25 juni. Afsluiten doen we traditiegetrouw met Maanrock (op zaterdag 22 en zondag 23 augustus).

Tussendoor wordt er ook nog flink geParkpopt... Hopelijk zijn er ook weer de geweldige 'Make A Fish'-momenten... en het is ook nog wachten wat er op het menu staat van SOS Vispop. Maar ook dat wordt wellicht weer de moeite...

En dan zijn  er nog Ottertrotter, Global Fiesta...

Dat Juni, Juli en augstus weer serieus zullen 'rocken' en swingen, met variatie troef, voor alle leeftijden en interesses... dat staat buiten kijf...

Op dus naar een muzikale en culturele zomer, met hopelijk ook als headliner de zon!

 

Ik kijk vooral uit naar Ottertrotter op zondag 28 juni.

Ottertrotter is een must voor mij!

en Parkpop is ook een gezellig gebeuren...  voor de muziek, maar nog meer voor de kans tot ontmoeting met bekenden...

Enne...hopelijk wat minder regen dan vorige zomer!

(foto: Jan Smets)

@Marc & Jan: bedankt voor de Ottertrotter-aanvulling, heb het ook - voor de volledigheid - aan mijn post toegevoegd... Ottertrotter is idd. ook een interessant evenement!

de 5de editie van "jazzathome", het Mechelse jazzfestival, zal ook niet mis zijn!!! Op zondag 20 september in de Mechelse binnenstad op 20 locaties (nietwaar, Peter?) spelen evenveel jazzgroepen, en 's avonds in de stadsschouwburg de feestelijke afsluiter. Binnenkort verschijnt alle info op de website www.jazzathome.be Ok, wel een zgn "kleiner" festival, maar zeker de moeite waard!

Voila! Wat ik in mijn post poogde aan te tonen, wordt nog eens bewezen: véél, héél veel toffe dingen te doen in Mechelen de komende maanden!!!!

Hoera !

benieuwd naar het programma van Jazzathome... alsook ongeduldig voor het Vispop-programma! ;-)

Ik kijk er al naar uit, maar hoop toch wel op een mooi weer-zomer. Want hoe leuk ik het ook allemaal vind, ik ben niet zo straf dat ze mij buiten krijgen als de regen met bakken uit de hemel valt, hoe tof het programma ook is.

Inderdaad Eef/Eva, het goede weer is toch wel een belangrijke factor... daarom riep ik ook op dat de 'headliner' hopelijk de ZON wordt ;-)))

hey, wat ik mij eigenlijk afvraag is , waar is het tegenwoordig mogelijk om als dertigjarige muziekliefhebber af te zakken naar een club of café waar ze goeie hedendaagse rockmuziek draaien, genre, placebo, interpol, bloc party, depeche mode...waar ge eventueel zelf wat kunt op bewegen, zonder naar de eerste de beste chiro fuif te moeten afzakken.

Voor de moment ken ik niets zo in de buurt van het Mechelse, zelfs niet in Brussel of Antwerpen.

Iemand een suggestie ?

Is er nu niemand van de jonge snaken hier op den blog die ons niet gecontroleerd Katje ergens ten dans wil uitnodigen?

Vooruit Louis W. kom eens vlug naar hier en neem dat maske eens mee naar den Alcazar of de Salle de Paris! Placebo, interpol, bloc party, depeche mode, dat moet iets voor u zijn! 

 

@ Jokke :

Ze kan altijd hier terecht.

:-)

Goed Guy, dat ge ons herinnert aan dat groot feest dat we nog altijd te goed hebben van U!

:-D

vind de feesten/festivals in mechelen altijd super, zeker om mechelen qua muziek meer op de kaart te zetten.

alleen vind ik het spijtig dat er soms zo weinig jeugd-vriendelijke optredens zijn.

op zo'n organisaties zou er ook aandacht moeten zijn voor mechelse jeugd, om die de kans te geven om door te breken.

vispop is hier een goed voorbeeld van, is meer naar de jeugd gericht en is schitterend om eens als jongere van de sfeer te genieten in de stad samen met muziek die ook hun aanspreken.

maar zoals parkpop, waar vroeger veel jeugd naartoe ging, is toch de laatste jaren minder en minder jeugd naartoe gegaan wegens de genres die meestal werden aangeboden.

hiermee zou ik graag willen vragen om meer nieuwere minder bekende genres aan bod te brengen. ikzelf ben DJ en droom zelf van om ooit eens op het podium te staan van de feesten die in mijn stad worden georganiseerd. want wat is er nu mooier dan met je passie je vrienden, familie en bekenden te laten genieten.