Louis Wyckmans, onze Mechelse-Amerikaanse blogger, krijgt bezoek uit geboortestad

Artikel gemaakt op aanvraag van Jackie Maes...

(Louis Wyckmans en blogger Roger Frison, op bezoek in de States...)

Louis Wyckmans is een trouwe gast van Mechelenblogt vanaf het eerste uur.  Mechelenblogt is voor deze sympathieke man de dagelijkse link met zijn geboortestad.

Louis, geboren en getogen in de Zelestraat, woont al méér dan 55 jaar over de Grote Plas.  Maar 'zijn' Mechelen is hij nooit vergeten. 

Over zijn leven maakte ik aan de hand van zijn schrijfsel ooit een topic in twee delen.  

http://www.mechelenblogt.be/2006/08/louis-onze-amerikaanse-mechelaar

http://www.mechelenblogt.be/2006/08/greetings-indiana-louis 

Jackie Maes (gekend als 'nen echte Mecheleir'  op Mechelenblogt) is elke dag in contact met hem, via mail of telefoon.  Op zijn aanvraag maakte ik dit artikel, met de foto's die werden doorgemaild vanuit Indiana, waar - weer een andere blogger - Roger Frison - Louis nu aan het bezoeken is...

Ik laat Jackie aan het woord:

'Maneblusser Roger Frison vertrok op 5 juni op vakantie naar de USA.  Op 18 juni wordt hij terug verwacht in Mechelen, met héél veel nieuws van onze 'Mechelse Amerikaan' - DE Louis Wyckmans!  Na het huren van een stevige wagen, trekt Roger door Amerika en Canada; en gisteren - op 8 juni - was hij op bezoek bij Louis - Mecheleir in hart en nieren, en tevens hevige supporter van de Malinwa!   Roger bezorde hem dan ook mooie souveniers van KV-Mechelen, en hij nam ook een pakje mee van mezelf.

Hoewel Louis daar al zo'n 55 jaar woont, is hij Mechelen nog lang niet vergeten.  Hij telefoneert of mailt me elke dag - én ook andere bloggers vergeet hij niet.  Maar zijn gezondheid laat niet meer toe dat hij Mechelen nog eens zou kunnen bezoeken. Hij wordt op 18 julie aanstaande, immers ook al 82 jaar!

Jongens, vergeet hem niet, en stuur eens een kaartje naar Louis Wyckmans - 3409 Congres Court Jeffersonville - Indiana 47130-5542 USA

Of stuur hem eens een mailtje:  wyckmans@insightbb.com    of wyckmans@sbcglobal.net

Jackie Maes - 'nen echte Mecheleir'

 

 

 

 

 Ik dacht al toen ik die foto zag, dat is toch de Jackie Maes niet? Komt er van als je het hele artikel niet leest. Maar dat heb ik wel gedaan. Ik denk dat dit bezoek de Louis wel plezier zal gedaan hebben en de sjaal van zijn favoriete voetbalploeg ook, wed ik. Het ga hem goed. 

Mooi !  Mooi !  Mechelaars aller landen, verenig U !

:-)

Even wat anders...

Ik las dat Bjorn Vleminchx naar NEC vertrekt...

Één voordeel..z'n Mechelse biertje de "Gouden Carolus" is hier ook in een aantal kroegen te krijgen...dus dat hoeft hij niet te missen...

 

Om één of andere reden kan Louis nog wél lezen wat op de blog staat - maar reageren lukt hem blijkbaar niet...  Ik heb een halfuurtje geleden nog telefoon van hem gehad, en hij stuurde nu het antwoord dat hij op dit artikeltje wou schrijven, per mail naar mij door:

'Beste vrienden, Jan en Jackie.  Bedankt voor dat mooie artikel in de blogt.  En ja, dat bezoek van Roger en zijn zoon Glenn heeft mij heel veel genoegen gedaan.  Wij brachten natuurlijk veel oude memories terug.  Ik heb hun uitgenomen naar een mooi restaurant en zijn daar kreeft gaan eten.  De volgende morgen hebben zij mij dan uitgenomen voor breakfast alvorens zij vertrokken naar Nashville, Tennessee.  Zij hadden ook een fleske met Heilig Water van Lourdes meegebracht (compliments van Jackie) en dan die mooie sjaal van de Malinwa (nu kan ik mij toch lijk een Kakker gevoelen).  Nog mijn best groeten aan al de bloggers.  De Louis van Amerika (ik ben in de States, maar mijn hart is toch veel in Mechelen)'

 

Misschien kan onze Louis USA binnenkort door zijn Mechelen lopen, want Google Streetview komt steeds dichterbij.

Bericht 9/5/2009 (Lees vooral de reacties)

De Louis krijgt van mij een kaartje voor zijn verjaardag. :-)

55 jaar in de States én nog altijd 'n Kakker .... mooi, héél mooi.

Voor wie het moest vergeten zijn: onze goeie Louis verjaart vandaag!

Ben even te laat, maar beter laat dan nooit.

Gelukkige verjaardag Louis en nog vele gezonde jaren.

Met één dag vertraging :

Van harte gefeliciteerd Louis!

Nelly