On-line biertje !

met categorie:  Foto Gimycko

Zit je daar te puffen, in de volle zon, aan een tafeltje op het terras van Den Akker.   Vollen bak natuurlijk, dus veel volk.  En dorst dat je hebt !

Loopt daar dan juist maar 1 ober rond tussen al de volzette stoelen en omdat je het laatste lege stoeltje heb kunnen bemachtigen, zit je aan de buitenkant.

Je vinger opsteken om hem te roepen voor je bestelling lukt niet, roepen wil je niet en hij kijkt ook niet jouw kant op, want hij heeft het druk-druk-druk.

Onlangs kwam ik het tegen en na een half uurtje dan maar van armoede opgestaan en weggegaan.

Maar hier is misschien de oplossing :
On-line je biertje, drankje of stoofvlees met frietjes bestellen. En tegelijk nog on-line afrekenen ook.

Misschien een ideetje voor de Mechelse horecazaken, nu de zomer eraan komt.

haha, misschien een goeie tip. Het overkomt me ook vaak.

Ik geloof dat ze dat trucje leren in de garconschool. Als het druk is en je steekt je vinger op is het de kunst om net dan toevallig de andere richting uit te kijken. Gebeurt niet alleen op den akker hoor. Daaraan kan je zien of een garcon per uur staat of op percent.

Ik geloof dat de reden van onderbezetting daar het examen is, Elk jaar hebben ze daar een flink aantal studenten in dienst en maar een paar vaste garcons.

Een minibar café zoals in Amsterdam kan ook een oplossing zijn: je neemt gewoon je eigen drank.

@jorrit, dan ben je intussen wel je felbegeerde plaatsje op het terras kwijt

héhé Guy, het kan natuurlijk ook zijn dat die kelner je kent van de vorige keer, toen je hem geen drinkgeld toesiopte! ;-))) 

Ook al ben je in het midden van een heel belangrijk gesprek, dat wordt altijd, immer, toujours onderbroken om de telefoon of GSM op te nemen.  Waar je ook bent !   Dus, volgende keer allemaal je biertje online bestellen.  Wat is nu alweer de GSM-nummer van Den Akker ?

:-)

 Da weetek ni, kem allien dieje van Leona

@Gimycko: ben je ondertussen al aan uw pint geraakt?

@ Jokke :

Ja, hoor !  Ne goeie frisse Carolus, vers uit... mijn ijskast !

:-D

En dat je met je GSM veel kunt doen (bellen, SMS’en, foto’s maken, muziek beluisteren, biertje bestellen en afrekenen, enz...) bewijst oa de iPhone. Maar ook dit is een leuk ideetje : totale controle over de straatverlichting !

Check it out here.

Foto’s Gimycko

Een ideetje voor Mechelen, misschien, om de lichtvervuiling aan te pakken ?