Kort nieuwsoverzicht

met categorie:  

Bloemlezing uit het nieuws van afgelopen week

Afgelopen weekend hebben vandalen twee rondvaartboten die vlakbij de Colomabrug in de Leuvensevaart gemeerd lagen, losgemaakt. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag en toen buurtbewoners het vandalisme opmerkten, lagen beide schepen al dwars over de vaart. Bij rederij Malinska zijn ze opgelucht dat het vandalisme tijdig opgemerkt werd, want als de boten afgedreven zouden zijn zouden ze in aanvaring gekomen zijn met de colomabrug en zou de schade behoorlijk groot kunnen geweest zijn.

De kleuterschool aan de Ivo Cornelisstraat in Mechelen, gaat van naam veranderen. Het schooltje zal niet langer “De Elmertjes” heten, maar koos voor de benaming “De Abeel”.
Er zijn plannen om naast de kleuterschool, op termijn ook een lagere school uit te bouwen en dan is “De Abeel” als naam veel geschikter, zegt de directie. Vorig jaar brandde het schooltje volledig uit, maar het werd vrij snel weer opgebouwd.

De werken zijn gestart aan de Zennebrug in Heffen. Het betreft dringende onderhoudswerken en ze zullen ongeveer vier weken duren. Het verkeer van Mechelen naar Willebroek kan gewoon langs de werken rijden, in de andere richting is een omleiding voorzien. Op de Leestsesteenweg wordt gedurende de werken éénrichtingsverkeer ingevoerd. Voor fietsers en voetgangers zijn er geen problemen.

Vorige week heeft de politie weer een aantal snelheidscontroles uitgevoerd in Mechelen. In totaal werden op 10 verschillende plaatsen van 6.834 wagens de snelheid gemeten.
Zo’n 5 % onder hen, wat overeenkomt met 336 wagens, reed te snel en werd geverbaliseerd. Procentueel gezien werd het hoogste aantal overtredingen vastgesteld op de Leuvensesteenweg en op de Leestsesteenweg waar telkens meer dan 13% van de gecontroleerde bestuurders de toegelaten snelheid overschreedt. Het hoogste aantal overtredingen binnen een zone 30 werd vastgesteld in de Adegemstraat, waar meer dan 14% van de gecontroleerde chauffeurs te snel reed. Ook in de Hanswijkstraat reed bijna 11% van de gecontroleerde chauffeurs te snel.
 
Er komen dan toch geen geluidsschermen langs de E19 in Battel. Dat heeft de Vlaamse overheid beslist na geluidsmetingen in de tuinen van enkele buurtbewoners. Het lawaai van de voorbijrazende wagens op de E19 blijkt binnen de perken te blijven. De betrokken buurtbewoners klagen al lang over de geluidshinder. Volgens hen zijn de metingen op het verkeerde tijdstip gebeurd.
 
Sinds de blauwe zone in Mechelen groter geworden is en zich ook uitstrekt tot de Sint-Jan Berchmans- en de Veldenstraat aan de Brusselsesteenweg, voelen heel wat ouders en grootouders die hun kinderen van school gaan halen, zich geviseerd door de parkeerwachters van Vinci Parks. De parkeerwachters zouden, volgens de parkeerders, steevast rond de tijden dat de school gaat eindigen, opduiken in de buurt om retributies uit te schrijven aan mensen die voor die korte stop hun parkeerschijf vergeten te leggen. De ouders voelen zich geviseerd en willen dat de jacht op verstrooide ouders stopt.
 
In de Mechelse binnenstad gaan 5 gebouwen gerestaureerd worden en de stad heeft daarvoor 200.000 euro vrijgemaakt. Het gaat om privé-eigendommen die van historisch belang zijn en die beschermd worden als monument. Door een kleine 10% van de kosten van de totale restauratie te bekostigen, wil de stad ervoor zorgen dat het erfgoed bewaard blijft. Het gaat om het Hooghuys aan de Drabstraat, Hotel Douglas Dict Scott in de Stassaertstraat, twee 17de eeuwse begijnhofwoningen in de Nonnenstraat en het barokhuis 'In den roden Schilt' in de Sint-Katelijnestraat. De restauraties gaan binnenkort al van start.
 
In het kader van de herinrichting van de Sint-Katelijnestraat is nu ook het plein van het Sint-Katelijnekerkhof volledig klaar. Op dit ogenblik wordt ook de laatste hand gelegd aan het pleintje van de Stadsheimelijkheid. Daar is men nog bezig met het afwerken van de fontein.

Vanaf maandag 29 juni kan er in het containerpark aan Hanswijk de Bercht in Muizen niet langer betaald worden met jetons. Vanaf dan wordt er gebruik gemaakt van een betaalzuil, zoals dat al een tijdje het geval is in het containerpark aan de Blarenberglaan. Wie nog jetons heeft, kan ze tot eind dit jaar inruilen op de financiële dienst van de stad Mechelen.
Er kan dus voortaan in de Mechelse containerparken nog alleen betaald worden met proton, bancontact of vooraf te betalen Ivaremkaarten van 12, 20 of 40 euro.
 
Na meer dan 5 maanden kunnen we weer van Mechelen naar Hombeek rijden via de Hombeeksesteenweg. Het volledige centrum van Hombeek werd opnieuw aangelegd, er werd een ruim fietspad aangelegd en ook de voetpaden werden helemaal vernieuwd. Het verkeer moest 5 maanden lang omrijden via Zemst of Leest.

Bron: GVA, Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Streekkrant

 Het gaat de goeie richting uit.Ter gelegenheid van het einde der werken in Hombeek kregen we hoog bezoek van de penneridders uit de stad.Zij werden ondermeer ontvangen in het  " bruin caféke " waar iedereen terecht met veel lof sprak over het goed presteren van de diverse aannemers.Over politiekers is daar nooit sprake geweest alhoewel sommigen zich geroepen voelen om het laken een beetje naar zich te trekken.Maar dat is nu! te laat, de verkiezingen zijn voorbij, dus geen oficiele opening.De gazetten moeten maar eens meer komen want vaak is bij Leona ook nog wel wat anders te noteren.

11% reed te snel op de Hanswijksnelweg dat is dan toch niet deze week gemeten. punt.

De doorgang naar Willebroek gaat relatief vlot en in de andere richting eveneens op een paar chauffeurs na die geen borden kunnen/willen lezen, we zullen zien wat het geeft op weekdagen

't Is kalm oep den blog, de laatsten tijd.

@Gim: t'is tijd om een stapke in de wereld te zetten voordat het gaat regenen!

@ Luc : Aha, gij verwacht regen.

:-D

Radio Opsinjoor Nieuwsredactie? Excuseer. Van meer dan een nieuwsbericht is de nieuwsgaring door GvA gedaan. Als Opsinjoor het correct wil spelen, mag het op z'n minst zo fair zijn om de bron te vermelden.

Hallo Sven,

Bedankt voor de info, we zoeken het uit ...

 @MECHELEN BLOGT,

                                           dus de waarheid zeggen is hier verboden.Ik ga het dus herhalen.De GVA voelt zich te kort gedaan voor praktijken die ze zelf hanteert.Niets vuil aan hé Peter, dus laat het staan.

 Blijf waardig, Louis

 Christophe, probeer ik ook maar de waarheid moet zijn recht hebben.Wat GVA hier aanklaagt is precies dat wat ze zelf in praktijk zetten.En niet enkel GVA.Het is het systematisch doodzwijgen van de initiatieven die door ...... in de Mechelse gemeenteraad en elders worden genomen.

En nu klagen dat radio Opsignoorke enz, enz. Een beetje ernst a.u.b.

Opsinjoor nieuwsredactie ... ha ha wat een uitdrukking. Wat berichtjes stelen van gva.be, rtv.be, ... wat zinnen verdraaien en klaar is kees. Sven heeft meer dan gelijk.

Bronvermelding aangepast. Het zijn inderdaad allemaal berichten uit bestaande media. Het is dan ook een bloemlezing, inderdaad met dank aan Radio Opsinjoor.

wie heeft dit hier dan gepost, ik ben ex- medewerker van Opsinjoor, en toen werkten ze voor nieuwsgaring samen met Reflex (ze mochten dit gebruiken)

op hun site zie ik niets van een nieuwsredactie

@ MarcVC :

Ja, die "MechelenBlogt" is duidelijk een mysterie.

6 weken en 1 dag aanwezig op deze blog en we kunnen er geen touw aan vastknopen.

:-)

@Ilse: "wat zinnen verdraaien" is minder erg dan de feiten verdraaien, in de zin die men graag zelf hoort!