Hoera! 't Is weer Speelstraat in de Heembeemd.

Dikke merci voor 21 buren die deze zomer samen 31 dagen speelstraat mogelijk maken in de Heembeemd!

 

In juli wordt de straat elke donderdag, vrijdag en zaterdag voor doorgaand verkeer afgesloten tussen 13h en 21h. In augustus is dat elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Bewoners en bezoekers komen er in via Schuttevee en rijden stapvoets. Alle info over Speelstraat Heembeemd vind je op www.speelstraat.tk

Alle kinderen welkom!

 

Ik vind dat heel interesant,in mijn jeugd was dat niet noodig,toen waren er niet zooveel autos.Er waren er toen nog wagens getrokken bij paarden,( dat was de goede ,oude tijd) PS,wij moesten alleen maar oppassen dat wij geen ruiten broken met voetbal te spelen .

Over welke jaren spreekt gij hier, Louis ?  The Fifties ?  The Forties ?

:-)

 Gim, in de forties was er nog niet zoveel te spelen.Het was toen pure ernst.

Gymicko.Ik spreek hier van de jaren 30 + ( voor den Oorlog)

Zelfs in de vroege jaren 70 was het in de wijk aan de Tervuursesteenweg, J.Verbertstraat-Kardinaal Cardijnstraat, ook nog niet nodig om straten af te sluiten.
De meeste bewoners beschikten niet over een auto, waardoor de wijk redelijk autoluw was.
Wij speelden voetbal in het midden van de Verbertstraat en als er een auto doormoest, wachte die totdat iedereen opzij ging.
Nooit kabaal en nooit stressy chauffeurs. Dat is nu wel anders :-)
Iedereen kende er iedereen en als kind mochten we ook bij iedereen binnenlopen.
 
Eigenlijk zouden er meer plaatsen en straten moeten vrijgemaakt worden voor de kinderen, zodat de jeugd weer een stuk socialer gaat worden, want nu leeft iedereen in z'n eigen egoistische ik-wereldje, in de eeuw van de communicatie, contactloos en eenzaam tussen de twee oortjes van hun i-pod speler.
 
Een chauffeur die ook maar even gehinderd wordt, gaat uit z'n dak en bijna niemand neemt nog tijd voor een praatje, zodat veel mensen niet eens hun naaste buren kennen.
 
Vrijmaken die straten en laat de kinderen opnieuw ravotten en kind zijn.
Nu tutten ze zich al op volgens de laatste mode vanin de lagere school en zijn ze al op zoek naar een lief als ze in het tweede of derde leerjaar zitten.

@ Jan G :

En ieder kind loopt tegenwoordig rond met een baby-GSM (in flashy kleuren, natuurlijk) zodat ze altijd bereikbaar zijn voor de ouders.  Go figure !

Times, they are a' changin...

 jan Goovaerts, wat zegt ge nu. Naaste buren kennen ? Ze verstaan mekaar nog niet eens.En aan wie ligt dat ? Aan ons natuurlijk.Mea culpa, mea maxima culpa.

@ GL :

Vroeger stonden onze moeders over de haag te lameren met de geburen en waren de buurtkinderen aan het spelen in de straat.

Nu gaan beide ouders werken en 's avonds zitten de buurtkinderen allemaal apart in muziekscholen, balletklassen, voetbalclubs, workshops, enz. of voor hun TV of PC.

De buren kennen elkaar niet meer, want drukdrukdruk, net zoals de buurtkinderen.

Muizen - Leuvensesteenweg

 Jan Goovaerts, ge zegt daar nog iets " als er een auto door moest wachte die tot iedereen opzij was " . Probeer het eens in de prachtige buurten van onze stad.

Ja, probeer hier tegenwoordig nog maar eens om tegen een balleke te trappen...

:-)

Raghenoplein