Fietsen onder de Hemel

met categorie:  


(Foto Peter Meuris)

Zondag (sic) 1 juni, tropische temperaturen voorspeld, het land is zwanger van de nakende verkiezingen, en wij trekken er op uit. Een fietstocht, Onder De Hemel.

Even naar de site van stadsvisioenen. En daar kan je het kaartje (zie foto) én een serie MP3 bestanden downloaden. Die zet je dan op je mp3 speler of gsm, en klaar is kees.

Je volgt de route op de kaart (knooppunten 93-92-90-53-87-78-79-52-51-55-65-98-99-57-64) en je luistert bij de stopplaatsen.

28 km ? Hmmf dat is voor watjes, we kiezen voor de 43km tocht. En het moet gezegd, men heeft een mooie groene gordel in elkaar gestoken, rond de stad. Meestal verharde wegen, maar af en toe ook wel een veldweg: Leest, Heffen, Rumst, Walem, Elzestraat, het Broek, en via Muizen terug naar huis. Een merkwaardig groene gordel ...

Op gezette tijden houdt men halt om even een visionaire tekstje te horen. Niet te kort, niet te lang, en keurig ingesproken door Ann Ceurvels. We horen van Middeleeuwse centra van beschaving zoals het Abdij van Leliëndaal (later in den Bruul) of de Abdij van Roosendael. Maar we passeren ook minder grootse monumenten zoals enkele leuke kapellekes. Het Kappeleke van Onze-Lieve-Vrouw ten Doorn is werkelijk schitterend.

Een plaats waar de akkerzieken werden verzameld ? Weet u van het bestaan af ?

En wisten jullie dat er grafheuvels van voor onze jaarrekening zijn gevonden in het Mechels broek ? En om bij te tanken onderweg kan je bvb ook terecht bij de Zennehoeve, aan de Zenne, ook een aanrader!

We kunnen jullie deze fietstocht van harte aanbevelen

Peter en Patricia


P.S. Enkele tips ter verbetering voor de organisatie:

  • Voeg de GPS coordinaten/straatnamen toe op het plan
  • Sommige punten waren moeilijk te vinden (5 hebben we gemist en 11 ook, zelfs na lang zoeken)

Leuke tip!!  Lijkt me tof om doen, voor fietsers als wij zijn...  Ik heb jouw topic mooi voorgelezen aan Annemie die een paar meter verder zit - en...ze lijkt het eveneens te zien zitten.  ;-)

Er lijken wel wat wetenswaardigheden tussen te zitten, waarvan ik absoluut niks weet.  Boeiend dus!

Mooi verslagje, Peter.  Ik kan geloven dat dit leuk geweest zal zijn. Moet ik zeker ook es uitproberen! Goed dat je dus traject/afstand kunt kiezen...

Als ik het goed begrijpd wordt dus van de bestaande (degelijke!) fietsknooppuntenroute uitgegaan? As je een van de vele mapjes/boekjes van de Fietsknooppunten hebt, vind je misschien ook makkelijker de nu moeilijk vindbare punten 5 en 11?

Alleszins: Zeker iets wat ik ook eens moet uitproberen!

Wel niet echt Mark. Er wordt inderdaad uitgegeaan van de knooppunten. Deze knooppunten zijn  zeker goed te vinden. (Af en toe staat er trouwens een gepensioneerde langs de weg te wijzen naar de juiste richting :-).

Maar naast de knooppunten zijn er ook de stopplaatsen. En die staan op de kaart die je downloadt, maar dat is niet altijd even nauwkeurig opgelijst ....

Vaak wel, maar niet altijd dus ...

Enfin het enig minpuntje, de rest is heel erg knap uitgedacht.

@Peter: aha... Op die manier... Maar inderdaad, het is een klein minpuntje dat niet aan de genialiteit afdoet he ...

Misschien iets voor een volgende blogmeeting?? :-)

Fijn dat er positieve reacties komen op de fietstocht! Deze zal ook na Stadsvisioenen nog beschikbaar zijn op de website van Toerisme Mechelen:
http://www.toerismemechelen.be/nl/Fietsen_onder_de_Hemel

Toegegeven, de stopplaatsen vinden enkel aan de hand van de kaart is soms wat moeilijk. Vergeet daarom zeker de bijhorende wegbeschrijving niet af te printen!

Misschien een tip de wegbeschrijving mee in de pdf stoppen van de kaart.

Fijn dat er positieve reacties komen op de fietstocht!

Deze fietstocht zal ook na Stadsvisioenen nog beschikbaar zijn op onze website:
http://www.toerismemechelen.be/nl/Fietsen_onder_de_Hemel 

Toegegeven, het vinden van alle stopplaatsen louter op basis van de kaart, is niet altijd even makkelijk. Vergeet daarom zeker niet om de wegbeschrijving uit te printen! Daarop staat de weg uitgelegd wanneer de tocht afwijkt van het knooppuntennetwerk.