Dienst Archeologie Mechelen op Facebook

De Mechelse archeologen zijn voor even uit hun werkput gekropen en hebben de weg gevonden naar Facebook!

Hierbij nodigen we alle sympathisanten en liefhebbers van de Mechelse archeologie uit om een kijkje te nemen op ons Facebook plaatsje


en ons als Friend toe te voegen.

Als 'vriend' kom je als eerste alle nieuwtjes te weten over de opgravingen, onze activiteiten, evenementen en publicaties. Bij momenten nemen we je zelfs mee achter de schermen!

En met die kleine blijk van interesse en 'vriendschap' steek je de archeologen in Mechelen een groot hart onder de riem. We kunnen jullie steun gebruiken!

 

Indrukwekkend !

Ze waren vorige week in ieder geval... goe bezig !

:-)

Foto Gimycko

Ik ben niet echt facebook-achtig aangelegd maar bij deze nogmaals proficiat. Ben er 15 min geleden langs gewandeld maar jullie waren waarschijnlijk reeds onder de douche of ' ene gaan pakken '

Aha, mooie foto!

Jaja, onze mannen en vrouwen druk aan het werk. En dat voor 'personeel van't stad'  ;-)

En natuurlijk, als we hard werken bij zo'n temperaturen, dan verdienen we een frisse... douche, juist ja..

Alvast bedankt aan iedereen die zich heeft aangemeld bij onze Facebook-pagina én aan degenen die komen supporteren aan de rand van de put!

Hohoho, er wordt hier niet gelachen met het Personeel van 't Stad, zeunne !

Als zoon van een voormalig Mechelse stadsambtenaar weet ik dat die meisjes en jongens op de Stadsdiensten kei-hard werken !

:-)

BTW : Is daar nog een plaatske vrij, oep 't Stadhuis ?

Ach, in de grond zijn dat wel leuke mensen, die van de stadsarcheologie.

 Gim, zedde goa het da in Meutsel beu ?

@ GL : 't Zal ni lang ni mie dure, zeunne !

Ze schaffen het personeelsbusvervoer af en nu willen ze de arbeiders 9 dagen onbetaald laten werken.  En de bedienden werken nu, verplicht, 80 pct.

:-(

Misschien hebben ze nog volk nodig bij de Mechelse Stadsarcheologie.  Als referentie kan ik aanhalen dat ik in 1981 (was toen 16) nog vakantiewerk heb gedaan bij de Mannen van 't Stad : dienst Grondwerkers (werkplaatsen aan de Goede Herder).

:-)

 Gim, edde da het buskroat mutte oeplôje da welle da achter gelate hemme in 1956

@ GL : Nee, dat niet !

Maar ik heb wel 14 dagen mee de kasseien verplaatst in de Jezuspoort.

En de eerste werkdag (eerste maandag van de Juli-vakantiemaand) zaten we, 's morgens vroeg, op den Hombeeksesteenweg.  Den opzichter zei dat we de hele straat gingen wakker maken.  Een kwartier later, na serieus wat gedrill in den beton, lag een stuk van de Steenweg en het voetpad open.

:-D

@Gimycko: ha, daardoor zijn die van Hombeek nog altijd zo kwaad op die van 't stad!

En dat zal nooit meer goed komen!

Jokke, bij oostenwind valt dat nogal mee als er tam-tam geroffel is in 't stad en bij westenwind trekken we de gordijn dicht.

Nu de archeologieboys-and girls, met een fijn kammetje, elke kubieke centimeter Mechelse grond ontdoen van klonters en de beestjes eruit ziften, verwachten we natuurlijk, op geregelde tijdstippen, nen dikke PDF op hunne website.  Dan kunnen al de Mechelaars de werken nauwgezet mee volgen en meer te weten komen over de geschiedenis van deze stad.  Als dan al die "pottekens en beeldjes" nog eens, tegen een zacht prijsje, kunnen bewonderd worden in één of ander stadsmuseum, dan zijn wij meer dan gelukkig.

Dus... aan al die archeologieboys-and girls : "Keep up the good work !"

:-)

Gim, voor medewerkers van Agfa-Gevaert, gaan bij de Mechelse stadsdiensten alle deuren open. Tenzij er daar ondertussen één en ander in gunstige zin is geëvolueerd zit men daar wellicht te springen om mensen die de werklust nog hoog in het vaandel voeren.  Een anecdote (nou?) :

Het was 27 januari 1971. Mijn echtscheiding was zopas in mijn voordeel uitgesproken en bijgevolg hoefde ik niet langer de “voorlopige provisie”(onderhoudsgeld) van eventjes 50% van mijn loon aan mijn ex te betalen zoals dat de ganse duur van de echtscheiding (22 maanden!) het geval was. Dat onderhoudsgeld werd elke 1ste van de maand automatisch van mijn loon gehouden en eindelijk zou dat dus ophouden. Hiervoor diende ik bij mijn werkgever natuurlijk het nodige attest voor te leggen en met de uitspraak van het gerecht in handen haastte ik mij zo rap mogelijk naar het stadhuis naar het loket van de Burgerlijke Stand.
Aan de bediende van dienst legde ik alles uit en hij antwoordde dat ik het attest de woensdag van de week erop mocht komen afhalen. Ik zei hem dat er dan al een nieuwe maand zou begonnen zijn en dat er dan nog eens 50% van mijn pree zou worden gehouden. Met een verveelde blik zei die pennenlikker dat het niet vroeger kon want dat hij nog zo’n 3 gevallen te behandelen had. Bon, ik trok mijn stoute schoenen aan en zocht het bureau van de burgemeester op (dat was toen de heer Van Daele). Die was er niet doch ik mocht mijn verhaal doen aan zijn secretaresse. Toen ze mij aanhoord had, nam die mevrouw de telefoon en belde die fameuze bediende op met het nadrukkelijk bevel om alles onmiddellijk in orde te brengen. Ik bedankte haar en keerde terug naar het loket. Geen tien minuten stapte ik buiten met het attest op zak! En dan moest hij er nog zo 3 doen !! Mariën heette die doodwroeter. Ik zou zijn naam nooit meer vergeten… Ik hoop dat hij al die werkdruk overleefd heeft...

Het was nog in de tijd dat bij de Stad enkel het hout werkte ? Ik meen te weten dat dat vandaag de dag wel anders is.

@ Roger :

Dat doet me denken aan volgend fragment uit De Collega’s, waarin Verastenhoven wordt opgejaagd door iemand die zijn papieren moet hebben.

Fragment zie hier.

:-)