Concert in 't Stad

                              "Concert in 't Stad"

 

Enkele maanden geleden versterkten een groot aantal muzikanten van de Koninklijke Harmonie Mechelen nog de opening van de stadsvisioenen. Nu de stadsvisioenen op hun einde lopen, staan zij er weer maar nu met hun jaarlijks concert in de Stadsschouwburg.

Nu, vrijdag 19 juni 2009 - 20.30, kan je ze beluisteren in de Stadsschouwburg in Mechelen.

Zoals steeds staan zij onder de leiding van Marc Vandingenen en zorgt Marina Stockx voor de presentatie.

 

Op de hun website vindt ik nog het volgende.

Historisch gezien is de Koninklijke Harmonie Mechelen de enige overgebleven, onafhankelijke vereniging van de 13 oorspronkelijk Mechelse muziekmaatschappijen uit de naoorlogse periode. Blijkbaar is het in die naoorlogse periode wel erg bergaf gegaan met de harmonie- en fanfaremuziek in de grotere Vlaamse steden.

Misschien is dit nog een reden te meer om deze mensen te steunen met uw aanwezigheid op vrijdag. Het is natuurlijk ook voer voor discussie op deze blog.

Ik kan er niet bij zijn...  Maar ik wil er wél 'reclame' voor maken!  Ik wéét dat deze harmonie (die trouwens ontstaan is in de 'Hanswijkenhoek' - mijn wijk notabene...) kwalitatief héél sterk bezig is.  Ik hoorde ze al geregeld.  Dit is écht veel méér dan wat 'blikken' muziek!   Wie de kans heeft, moet morgen maar eens naar de Stadsschouwburg!