Wie engageert zich mee voor het vernieuwde Mechelenblogt?

met categorie:  

Hallo beste medebloggers!

Héél onlangs zaten Peter Meuris, Floris Lambrechts en ikzelf (Jan Smets) rond de tafel om het functioneren van Mechelenblogt eens aan een grondig onderzoek te onderwerpen.  We hebben in deze screening gebruik kunnen maken van de vele opbouwende reacties die we kregen na de 'evaluatie' van jongstleden.  Bedankt voor ieder die zijn steentje bijdroeg!

Waarom wij drie?  Nee, het is zéker niet omdat wij onszelf zo belangrijk vinden - maar in de loop van de haast vierjarige geschiedenis van dit stadsblog, is dit leiden van Mechelenblogt spontaan gegroeid.

Even in herinnering brengen:  Mechlenblogt is ontstaan uit een pilootproject van Memori, van de Katholieke Hogeschool Mechelen.  In de eerste vergadering, die werd opgezet door de initiatiefnemers, waren wij drie ook aanwezig.  Niet alléén wij trouwens, maar er waren ook nog enkele andere bloggers van het eerste uur bij, zoals (Hilde)garda Van Miert, Mark Van Mullem, en nog enkelen die nu al dan niet meer of minder bloggen.  Na deze eerste fase in de geschiedenis van de blog, heeft de Hogeschool zich teruggetrokken uit het project, en werd Mechelenblogt 'overgedragen' aan de bloggers zelf.  Met de medewerking en de sympathie van de stad, groeide deze blog gestaag.

Mechelenblogt is een feitelijke vereniging.  Haar inkomsten komen van de GOOGLE-advertenties, en deze zijn voldoende om de server op een onafhankelijke manier te blijven betalen.  Mechelenblogt is dus op geen enkele manier afhankelijk van de stad Mechelen, noch van enige politieke strekking.

Floris en Peter staan vooral in voor de technische uitbouw van de site, en staken hier al vele uren vrijwilligerswerk in.  Ikzelf hielp mee op andere terreinen.  Dit werd door ons drie graag gedaan.

Alles kan natuurlijk beter.  En vorig jaar werd Mechelenblogt gerestyled tot de blog die we nu kennen.  Na de noodzakelijke evaluatie van een paar weken geleden, was het tijd geworden om alles eens terug onder de loupe te nemen.  En we kwamen na rijp beraad en het overwegen van de vele reacties, tot nieuwe krachtlijnen.

Vooreerst zouden we graag ons 'bestuur' uitbreiden met andere bloggers, om te komen tot een zekere 'beheerraad' van Mechelenblogt (om het met een duur en groot woord uit te drukken).  Bloggers die graag en met een positief opbouwende geest, willen instaan voor de kwaliteitszorg in dit stadsblog; die mee willen denken en doen als er problemen opduiken; die willen bijsturen zo nodig; enz...: zij zijn van harte welkom! Vele helpende handen maken het werk licht, en maken de organisatie van dit stadsblog transparanter of duidelijker!  Met deze groep van mensen zouden we dan dra willen samenkomen om een eerste verkennende gesprek te houden.  Wie dit engagement wil aangaan, geeft ons een seintje.  We nemen zéker contact op!

Tal van aangereikte ideëen zijn besproken met ons drie.  En, het moet gezegd: er zitten veelbelovende dingen tussen.  Maar we willen nog géén tipje van de sluier oplichten voordat we met de nieuwe 'bestuursploeg' samen zijn gekomen om alles in vorm te gieten.

In de hoop dat jullie met deze uitleg, en de gemaakte plannen, kunnen akkoord gaan, kijken we halsreikend uit naar een vernieuwd, en nog béter stadsblog - een virtuele thuishaven voor élke toffe Maneblusser!

(foto's: Jan Smets)

Enne... wat schuift het ?

Want nu ik door dat "fotobedrijfke uit Mortsel" voor 10 maanden op 80 pct ben gezet (samen met veel van mijn collega's - 't is nu eenmaal crisis) heb ik wel wat tijd over.

@Gim

een gevoel dat je positief bezig bent, dat schuift het.

Er zijn nog mensen die zich onbaatzuchtig willen helpen aan leuke initiatieven zoals Mechelen Blogt. Als ik door het vrijwilligerswerk dat ik doe een goed gevoel overhoudt is dat voor mezelf genoeg.

Succes aan allen die hier mee in willen stappen.

Uiteraard doe ik mee. Zie mail.

Reken (ook) op mij

met plezier, count me in

Bij voorbaat wens ik de vernieuwde ploeg al veel succes in het begeleiden van ' ons zooitje ongeregeld '. ;-)

@ Luc :

Oei, is dat de eigenlijke opzet ?  If so, then count me out !

;-)

@Markec, Omar en Lieven: bedankt voor de medewerking, we contacteren jullie een van de dagen.

@Gimycko: Is genoteerd. Wat de opzet is kan je lezen in het artikel van Jan.

Die bestuursploeg is een heel goed idee,  mijn steun hebben jullie alvast.

Ik wens jullie veel succes!

De situatie op MB werkte de laatste tijd flink op de zenuwen.  Enkele jaren geleden waarschuwde ik al voor 'misbruik' en mochten de boeken voor mij dicht.  Gelukkig verbeterde de toestand maar helaas was het de voorbije maanden terug naar af.

In de hoop op beterschap wens ik het team veel succes !

@ JT :

Op sommige krantenforums vind je onderaan replies de vermelding "ik heb een klacht aangaande deze reactie".  Misschien kan Floris dit inbouwen in de reply-box, zodat, wanneer deze button wordt aangeklikt, de "beheerraad" wordt verwittigd.  En met bijv. een tekst uit het Blog-wetboek kan dan aangegeven worden waarom een reply eventueel zal of kan verwijderd worden of een artikel afgesloten.

Enfin, just an ID en misschien een pak werk erbij voor Floris.

Ik ben erg blij met de (voorlopige?) kandidaturen van Mark, Omar en Lieve.  Met Floris, Peter en ikzelf, komen we nu een 'bestuur' van zes personen.

Maar laat je niet afschrikken.  Wie zich kan vinden in de opbouw van een nog beter Mechelenblogt, en op een positief-opbouwende manier  de uitgezette lijnen verder wil uittekenen in ploegverband: geef maar een seintje!

Mooi!   ;-)

Nog beter ? 

Hij is al tamelijk mooi en goed, hoor, die blog !  Dat vinden ze zelfs al tot in... Oostende !

BTW : Er wordt hopelijk toch een Mechels biertje geserveerd als de bestuursleden bijeenkomen.

:-D

Steeds bereid om positief mee te denken en mee te werken aan Mechelen Blogt.

Present !

Dus - stand van zake:

-Peter, Floris, Markec, Jan Goovaerts, Omar, KMT, Lieven, Jan(s)...

Ik ben er bij van ongeveer een jaar na de opstart denk ik, maar als je het niet erg vindt Jan, blijf ik toch nog even een blogger die reacties geeft en zelf geen topics aanmaakt, want zoals een aantal bloggers mij kennen, zit ik af en toe in het ziekenhuis, ziekteverlof, ..., en als ik mij wil engageren, wil ik er 100% voor gaan, dus ik laat het nu even voor zoals het is, en als ik weer hersteld ben, dan laat ik het jullie wel weten.

Nog iemand geïnteresseerd, buiten het kransje Oerbloggers ?  Want moet, kan of mag er ook geen vers bloed bij ?  Misschien iemand die, af en toe, eens buiten de lijntjes kleurt of zo ? 

:-)

Ik wil ook wel meedoen, dus tel mij er gerust bij.

@Jans, goed initiatief doch ik wens persoonlijk mijn kandidatuur niet te stellen. Het is niet wenselijk dat iemand met politiek engagement (zoals ikzelf) zich daar in nestelt:-)

Maar voor wat wijze(in alle betekenissen) raad hou ik me als grijsaard wel ter beschikking.

@gim: als je de inleidende tekst goed zou gelezen hebben zou je die opmerking niet gemaakt hebben over dat verse bloed. Of is het weer met de bedoeling om te stoken?

Qui ? Moi ?

Bedankt Hanna, bedankt Eddy.

En Christophe wordt de negende in het lijstje...

Floris, Peter, Mark, Jan Goovaerts, Omar, KMT, Lieven, Christophe, Jan(s)...

@gim: Vers bloed ? Dat is toch de inzet ! Maar ik begrijp dat je niet meedoet ... En buiten de lijnen kleuren is welkom hoor.

Maar niet als het HEEL veel mensen afschrikt !

Enfin ik begrijjp dat je niet wil meedoen ...

@ Peter :

I am what I am : a solitary man.

@gym: vermits je werkzaam bent in een fabriek in Mortsel dat zich bezighoudt ( - hield ) met internationale pelicules, aanvaard ik je reactie maar is dat de reden waarom je  ' mothertongue ' de engelse taal is? Ik weet uit ervaring dat engelstalige uitdrukkingen dikwijls meer op het tipje van de tong liggen maar persoonlijk tracht ik er afstand van te nemen ( ' if you know what I mean ' ). Je moet er niet te zwaar aan tillen maar soms zag ik je reacties liever in het nederlands. Mijn oversten hebben me altijd getracht om zoiets te verkopen als ' friendly advice ', waarmeer direct de toon gezet was!;-))

ps. meestal heb ik lak aan goede raad.

@ Luc :

Ik weet het.  En alhoewel ik meer dan trots ben op mijn moedertaal, komt dat Engels er wel eens door.  Soms vat deze taal, in een korte "phrase", dingen een stuk krachtiger samen dat in het Nederlands.

Mijn moedertaal probeer ik zo goed mogelijk zonder fouten te schrijven en hopelijk is mijn Mechels ook een beetje juist.  Gelukkig ben ik nog één van die barbaren zonder GSM, anders was ik hier misschien ook nog aan het lullen geslagen in de SMS-taal.

:-)

Maar de zin "I am what I am : a solitary man" komt uit een liedje en vat heel goed mijn wereld samen.  Ik ben nu eenmaal een loner, eenzaat, einzelgänger. 

@gym: ook nu valt mij op dat ik gemakkelijker Gym zeg dan Gim. Dat heeft waarschijnlijk te maken dat ik direct denk aan ' gymnastics ', wat weer een engelstalig woord is ( Sh*t! ). Desalniettemin leer ik je in deze reactie beter kennen dan in je 178 voorgaande en daar ben ik blij om. Er zal wel ergens een engelstalig liedje bestaan dat zegt dat je nooit ' alleen bent op de wereld '. Mathematisch is het bewezen dat je op deze aardbol minstens met 1.428.258 eenzamen tegelijkertijd naast mekaar leeft! Dit is pure ' stierenpoep ' maar je staat nooit alleen zoals men in Liverpool placht te zeggen.

Stierepoep, haha nooit aan gedacht,jongens wat zeggen we toch allemaal in die engelse termen. Een amerikaanse zei me ooit dat we door de filmindustrie her slechtste van de Amerikanen overnemen en de taal van de onderste laag adapteren.

@ Luc :

Ik geloof dat de tekst "I am what I am : a solitary man" te vinden is in een liedje van Johnny Cash.

:-)

BTW : You always walk alone !

 Dat klopt, Lieven, een vriend van me die vele jaren in de Verenigde Staten doorbracht vertelde me net hetzelfde, het aantal filmschuttingwoorden die hij hier tijdens één cafébezoek opvangt kwam hij ginder -en dat was in Denver- op een hele maand nog niet tegen. En een koppel Amerikanen zei me zelf dat ze het heel vreemd en jammer vonden dat ze hier zoveel engels horen vallen in conversaties.

Misschien kan onze correspondent ter plaatse dit bevestigen, Louis? 

Idd Gym,  Tekst uit een liedje van J. Cash, maar toch iets bekender door Neil Diamond in 1969.  Er steeds een vleug Engels tussengooien?? is dat noodzakelijk op een Mechels blog??  en "bij de weg" : "Einzelgänger" wordt met een hoofdletter geschreven  :-)

Uiteraard wil ik ook meewerken om deze blog op niveau te houden.  Dus schrijf mij maar in.

Spijtig genoeg merk ik nu al weer dat - zelfs bij dit artikel - de laatste reacties hier over van alles gaan (over Engels taalgebruik,  over de 'eenzaat' die Gim is, enzovoort...) behalve over Mechelenblogt.    We zullen ermee moeten leven dat sommige mensen het nooit snappen...

Mijn beste Koen: om mij iets te doen snappen is meer nodig en je zult er dus moeten mee leven tenzij je mijn reacties wegmodereert, succes! :-)

Ik hou m'n antwoord nog even in beraad. Iemand een idee van het gevraagde engagement?

Ik hoop dat het wat mensen met verschillende visies zijn. :-)

@ Eddy: Jammer maar heb daar alle begrip voor.

Nee, ik heb nog weinig zicht op het engagement - maar qua tijd zal dit écht wel meevallen.  Even de eerste bijeenkomst afwachten...

Maar we houden je wel op de hoogte Wout!

stand van zake:

Peter, Floris, Markec, Jan Goovaerts, KMT, Christophe, Koen, Omar, Lieven, Jan(s)...

 

Als ik ergens aan kan bijdragen wil ik ook wel meedoen.

@ Wout :

Ik hou het op een soortement van (Grote) Raad van iets of wat Wijzere Oudere Mannen, die ergens hun licht gaan laten over schijnen.  De Dames engageren zich nog niet direct, tot nu toe, maar die houden misschien niet van (mogelijke) wegmodereerknoppen.

Enfin, we wachten af.

Deze laatste opmerking over (mogelijke) wegmodereerknoppen zal ik wel terug als een 'gimmick' moeten beschouwen zeker?

Lees wat er staat in de topic, en hou  je insinuaties voor jezelf.

Gelukkig begrijpen al de anderen die zich willen engageren wél waarover het gaat, en willen deze wél  opbouwend werken zonder stemmingmakerij.

Klinkt allemaal goed. Fijn dat er zoveel mensen zich willen engageren. Er zijn inderdaad niet veel dames bij...

Ik spring ook niet direct op de kar, gezien ik me momenteel quasi niet kan vrijmaken voor vergaderingen. Maar mocht er in de richting van een "denktank" gewerkt worden, mensen aan wie jullie ideeën willen voorleggen en toetsen, dan hou ik mij paraat.

Jans, je weet me wel te vinden! ;-)

Niet direct om een engagement op te nemen - ik heb voorlopig genoeg werk aan onze wijkblog - maar nog wel een vrijblijvende suggestie voor MechBlog: Een aantal Mechelse straat-, buurt-, wijk- en dorpscomité's hebben hun eigen website met nieuws en aankondigingen. Sommige daarvan bieden hierop een rss-feed aan (en van andere sites heb ik er zelf één opgezet > zie rechtkolom van onze wijkblog onderste helft). Mij lijkt het interessant dat bezoekers aan MechBlog in één oogopslag zien wat er leeft en gebeurt in de Mechelse wijken, dus stel ik voor deze feeds toe te voegen in jullie rechterkolom.

Bedankt voor dit aanbod Eva!    Zolang je maar niet te ver en te vaak achter de coulissen verdwijnt, zijn we al héééééél blij!   ;-)

Bedankt voor de tip Kazamel!  We 'nemen hem mee'!

Door het nieuwe elan log ik de laatste tijd weer veel vaker in, hoor Jans, dus ik verdwijn niet teveel meer ;-)

Ik wil me wel engageren met wat vrouwelijke inbreng. (zie ook de mail die ik jullie heb gestuurd)

dankjewel Annelyse!