Vernederd, gekraakt, de kop eraf

met categorie:  

Deze nacht, vanuit ons 'veilige' bed mocht menig Mechelaar genieten van een fluwelen tapijt van bliksemschichten.

Onophoudelijk baadde de hemel in schokkend licht, de wind woei in een lange adem over de daken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er hier en daar een boompje sneuvelde.
In de kruidtuin kon men deze ochtend vele uitgewaaide takken opmerken. Een boom aan de waterkant mag zijn volgende termijn doen zonder kruin.

De tijd dat dit verschijnt is er waarschijnlijk al niks meer van te zien want de stadsdiensten waren al heel vroeg te been om alles weer netjes in orde te brengen.

Bij mezelf was de hevige regenval en de wind een zegen, het zandtapijt dat klaarligt voor het gras is nu volledig geeffend door de wind en het water, ik mag mezelf dan ook ontslaan van die karwei.

De kaboutertjes bestaan dus toch

Ik weet wat zulk een storm kan meebrengen,Ik had hier hetzelfde meegemaakt.maar hier  was het een IJsstorm dat veel schade aan de bomen gemaakt had,(dat was maar een paar maanden geleden) Louis,

Gezien de schade elders in het land valt het al bij al minder tegen, volgens de Standaard enkele daken waaronder het dak van een bedrijf en omgewaaide bomen.
Op de weide in Leest ligt het vol met stukjes canada en wilg, die bomen zijn alweer door de natuur zelf bijgesnoeid. Ik post nog een fotooke later, als de schapen intussen niet alles hebben verorberd als een welgekomen dessert.

Ik werd er wakker van, en dat is niet mijn gewoonte

Even dacht ik dat de apocalyps was aangebroken, zoiets maakte ik nog niet (bewust) mee.

30.000 bliksems, duizend bommen en granaten, een supercel.
geen wonder...