Uplace, Ur place (or mine) ?

met categorie:  De York-tower van Uplace

Dat het leven als een sneltrein voorbijschiet, dat moet je niemand vertellen. Want wat zie ik, als ik ’s morgens langs de E19 naar dat fotobedrijfke in Mortsel rij ? Enkele maanden geleden nog een bouwput en gisteren brandde er licht en was men de binnenafwerking in orde aan het brengen.

En zonet op RTV : alle kubieke meters zijn al ingenomen !

Uplace, de vastgoedgroep rond Bart Verhaeghe, start de constructie van Stephenson Plaza I. Het gaat om twee gebouwen van elk de 3.200 m². De gebouwen zijn voor 90 procent verhuurd en moeten klaar zijn tegen mei 2009. Het is een van de belangrijkste kantoorprojecten in Mechelen van de voorbije jaren. Uplace beslist waarschijnlijk in september om ook Stephenson Plaza II (5.800 m²) speculatief te ontwikkelen.

Uit De TijdStephenson Plaza

(Foto’s afkomstig van de Uplace Website)

Mechelen is precies goe bezig !  Ondanks de crisis !
Ons
Blauwbartje is alvast in de wolken !

@gim: Aandelen bij Uplace dat ge hier wat reclame voor hen maakt? :-)

@ Filip : Nee, hoor !

Maar ik ben wel blij verbaasd dat die kantoorcomplexen zo snel uit de grond schieten.  En als ze dan nog eens gevuld worden met bedienden en arbeiders, die in Mechelen hun brood komen verdienen, is dat meer dan goed nieuws !

Meer moet dat niet zijn !

:-)

Vraag is natuurlijk of dat nieuwe jobs gaan zijn of gewoon een verhuizing van jobs naar Mechelen?

Als ik de enkele berichten erover lees, moeten er wel enkele kleppers tussen zitten die naar hier komen of verhuizen.  Misschien goed nieuws voor Mechelse leveranciers, maar of de Stad er zelf iets aan heeft blijft de vraag.  Want tussen Nine and Five gaat al dat werkvolk natuurlijk geen geld uitgeven in de binnenstad.

@Filip, het is inderdaad zo dat het overgrote deel van de kantoorruimte ingenomen wordt door "verhuisde" jobs. Men (=stadhuis) spreekt steeds over "nieuwe" arbeidsplaatsen, wat juist is als men de beschikbare vierkantemeters beschouwd... Hopelijk spenderen die mensen toch wat bij ons, anders blijven wij Mechelaars alleen met het overenweergerij zitten.

Dat Mortsel nooit niet dat fotofabriekske zal laten gaan zal niet alleen met prestige te maken hebben, maar ook met een pak centen.  Dus hoeveel zou een stad (of dorp) eigenlijk allemaal binnenrijven met al die nijverheid op haar grondgebied qua taksen en zo ?

Een bedrijf dat zich vestigt op Mechels grongebied betaalt toch ook belastingen aan de stad ?

IDD Peter

Als ge moest weten wat dat gebouw aan belastingen opbrengt 8-))

Bartje zal wel weten waarom hij gelukkig is

BTW Ongeveer 30% zijn wel degelijk nieuwe jobs (oa omdat niet idereen van die firma's mee verhuist ). Ook is geweten dat de eerste 2 jaar er bij dergelijke bedrijven extra 'verloop' is door de verhuis, ook wat dat betreft vaart Mechelen er dus wel bij.

Maar dat fotobedrijfke uit Mortsel waarover sprake sloot enkele maanden terug wel zijn Mechels kantoor, en volgende maand ook zijn kantoor in Kontich.  Dus daar 'verliest' Mechelen misschien weer wat

 

 

Ik leer hier wat bij over mijn eigen werkgever !

:-)

Misschien toch eens nadenken om van job te veranderen, nu Mechelen te place to be is voor business !  Da's direct een pak dichter bij huis en dan kan ik mezelf nog eens opnieuw ne fiets aanschaffen voor te gaan werken.

 @ Gim,

               en in de toekomst komt daar ook nog nen tram of is dat al vergeten tijd.

@ GL : Inderdaad !  Dat waren we al vergeten !  Het kan duidelijk niet op !

:-)

De Schuur oftewel Hermans Schuermans (ge weet wel, dieë van Rock Werchter) zou ook al een aantal kubieke meters gereserveerd hebben voor zijn activiteiten !

En voor de geldzakken onder de lezers van dit blog: het is de moment om aandelen van Agfa te kopen.  Ze zijn sinds een paar maanden bijna in waarde verdubbeld.  Gim, doen !

@ Roger : nog ni bekan !

Eerst zakken ze tot 10 pct van de waarde van één of twee jaar geleden en nu verdubbelt die waarde.  Zo gaat ge er niet geraken, zenne !