TV

met categorie:  In de weekendeditie van de Gazet van onze Sven staat onder de rubriek Vrijuit een artikel van ene Tom Vets over het feit dan de TV-zenders tekenen voor een goedkope zomer.  Dat wil zeggen : op alle zenders tot, in totaal, 20 herhalingen of heruitzendingen. We kunnen ons dus verwachten aan alweer een pak oude Kampioenen, Friends en andere dooddoeners.

En dus ook opnieuw een Zomer 2009 op Eén.  Maar omdat, volgens het bericht, Ben (Blokken) Crabbé er blijkbaar even geen zin in heeft, wordt het een "Villa Vanthilt" (met ons Marcelleke).  Blijkbaar niet meer vanuit de Oostendse Thermae Palace, maar vanaf 8 juni voor 4 weken vanaf een mobiele studio op het Gentse Sint-Pietersplein.  En voor dit alles betaalt de Gentenaar (met burgemeester Daniel Termont op kop) 50.000 euro om de show te mogen ontvangen.  Blijkbaar, volgens de burgemeester, geen weggesmeten geld want (and I quote) in ruil zullen er veel bekende Gentenaars en reportages over de Arteveldestad de revue passeren. Een show dus met een hoog bruudruuster-en boterkuukskegehalte (Uitspraak van Tom Vets in het artikel).

En ook VTM is blijkbaar in hetzelfde bedje ziek want die laten Maaseik, Blankenberge, Sint-Niklaas, Willebroek en nog een pak andere steden (totaal van 9) 25.000 euro betalen om hun nieuwe muziekcircus “Hit the road” enkele dagen neer te planten op de respectievelijke gemeentegronden.  Hier mogen echter geen lokale café-of charmezangers de revue passeren.

Een (goed) idee voor Mechelen of sluiten we de stadspoorten ?

Los van dat het reclame is of niet voor een stad, maar zou een openbare zender, betaald met geld van ons allemaal ,dat niet gratis moeten doen?

Die zogenaamde sponsering is niet helemaal koosjer.

Wel Gim, tot nogtoe wordt men nog altijd niet verplicht om voor de zoveelste keer naar de even zoveelste opgewarmde kost  te kijken. M.a.w., de zoveelste herhaling van de wederuitzending  van de herhaling van bvb De Kampioenen mogen ze voor mijn part steken waar de zon niet schijnt. Ik kijk er gewoon niet naar, zo simpel is het.  En in het leven is er trouwens nog wel iets anders dan de TV.

@ Roger :

Op Blogs en Internet is er tegenwoordig meer te beleven dan op TV.  Want na het zoveelste realityserie, afvalshow of praatprogramma is TV, bij mij, gedegradeerd tot achtergrondmuzak. 

En dan zouden de gemeentes nog moeten bijdragen om dit alles in gang te houden... wel dat is er toch een beetje over. 

Misschien kan Mechelen, met zo een bedrag als in Gent,  een paar stadsfotografen of Flickrfotografen in dienst nemen (we hebben al een stadsdichter).  Ik denk dat dit meer zal bijdragen om een stad of onze stad "in the picture" te zetten.

 Gim, eigen regie zegt ge.Alles goed en wel maar hoe krijgen we de neuzen dan allemaal in dezelfde richting?Maar a propos, ik zie aan uwen TV toch ook een knop ON/OFF.Gebruiken jongen.

@ GL : Dat is nu eens een goed idee, sè !

:-D

Idd G.L., en met de moderne technologie moet men zich zelfs niet meer uit zijn zetel hijsen om van de bullshit verlost te geraken.  Leve de afstandsbediening!