tip !

met categorie:  

Weet je niet wat te doen vandaag ?

Ooit al eens langs VEDEA gelopen in den BRUUL ?

Verrassende invulling van het leegstaand VEDEA-winkelpand in de Bruul tijdens het Mechelse stadsfestival Stadsvisioenen.

Met werk van Met Hans Albrecht, Sammy Ben Yakoub, Klaas Van der Linden, Samuel Vanderveken, JesseRobot, Sander Van Raemdonck, Sam Vanhoovels, Gijs Vanhee, Tom Vanderhulst, Jonas Winand, Jorinde Krosenbrink, Younes Abied, Femke Van Gulck, Dominiek Colpaert, Harlinde De Mol, Raymond Horvath, Nathalie Van Keer, Hans Lettany, Kim Iwens, Leentje Kerremans, Els Flossie, Kamiel Heremans, Bert De Geyter, Marleen Kurvers, FuckOne, Dzia, Roa, Hannelore Van Dijck, Griet Herssens, Christine Heylen, Alexandra Jacquet, Suleika Van Der Jeugdt, Wannes Behaeghel en Elien Dauwe

Vandaag tot 18.00 uur

Een aanrader !

(je kan natuurlijk combineren met de open-sleuven-dag aan de EUROshopping, en met INGEBED in de OLVstraat nabij de Vijfhoek)

Awel awel, als ge mij dat nu daarstraks had gezegd hee, daar tussen de matrassen van ingebed :-) ... nu zit ik vast voor de rest vd namiddag :-( . Is het echt alleen vandaag open ??

Mocht ik nu niet zo moe zijn van de voorbije dag en nacht (het werd 4 uur nadat ik van de Grote Markt terugkwam, en m'n foto's klaar maakte voor de Sven...), dan...

;-)

 

Kunst in een uniek kader.

(jansenius, toen ik je tegenkwam wist ik nog niet van deze openingsuren)

Gisteren ff binnengelopen.

Was toch niet mijn ding, maar ja, smaken verschillen.

Het huis zelf is al de moeite om een keer te bekijken, alvorens het binnenkort wordt afgebroken. En uiteraard, smaken verschillen, jonge kunstenaars die creatief omgaan met de ruimte.

Goh.. Open-Sleuvendag.. Dat was vandaag !

Dju.. Glad vergeten... En ik was nochtans in de buurt !!!

Ik heb net horen zeggen dat er einde juni wrschnl. een tweede kunstproject doorgaat in de Vedea. We krijgen dus nog een kans.

Al eens nagedacht waarom die tentoonstellingen net op die plek moeten plaatsvinden? Is onze burger nog een beter vriendje geworden van de eigenaar van de panden? Een doekje voor het bloeden nu de eigenaar dat deel van de Bruul laat verkrotten? Mmm .... eigenaardig.

Maar nu kan je eindelijk binnen een keertje zelf gaan kijken ....

.... in de hoop dat de goegemeente zegt: laat ons de boel maar afbreken? De mooie waardevolle stukjes krijg je niet te zien. Men had evengoed de hoek van de Scheerstraat en de Merodestraat kunnen openstellen of een ander leegstaand pand, maar nee het moest de Vedea zijn. Het zal wel mijn aangeboren argwaan zijn zeker? Of toch niet?

Tja ... ik ga er onder meer ook naar toe omdat er zoveel is over gepraat, maar ik heb amper foto's gezien., van al het waardevolle dat er achter zit.

Enfin, de kunstenaars deden daar knappe dingen, maar wat meer is, het pand in kwestie heeft toch wel wat dingen die ik graag zou bewaren !

Ik ga van de 'herkansing' gebruik maken om eens een kijkje te nemen...