Tentoonstelling over Dans en Ballet in Vlaanderen

In de Stedelijke  Bibliotheek aan de Moensstraat loopt de tentoonstelling "Dans en Ballet in Vlaanderen".

In fotokaders en toonkasten wordt Vlaanderens dansgeschiedenis voorgesteld, van het traditionele operaballet tot Maurice Béjart en hedendaagse gezelschappen zoals Rosas en Les Ballets C de la B.

Eén van de belangrijkste items is een facsimile van een fragment uit het "Manuscript dit des Basses Danses de la Bibliotheque de Bourgogne". Dit was het persoonlijk dansboekje van Maria van Bourgondië en later van haar dochter Margaretha van Oostenrijk; er staan een vijftigtal renaissancedansen in opgetekend, met notatie van danspassen, tekst en muziek.  Een uniek document.

 

Er is ook werk te bezichtigen van leerlingen uit de Academie voor Beeldende Kunsten, die maandenlang de balletklassen van het Conservatoriumballet observeerden als inspiratiebron voor hun artistieke creaties.

 

Nog te bezichtigen tot en met 22 mei; warm aanbevolen!

Daar loop ik zeker nog eens binnen.  Goed dat je me er doet aan herinneren Wannes!