Racing Mechelen voorzitter Edmond Phlips overleden

Racing Mechelen voorzitter Edmond Phlips is vandaag onverwacht overleden. Na het recente overlijden van Broeder Felix nu dus nog een van de deelnemende Mechelaars uit de bekende realityserie die het loodje legt.

 

Meer kan je lezen op nieuwsuitmechelen.be of op de site van Racing Mechelen

 

Mijn deelneming aan de familie, en aan de racingfamilie.

Het staat al in de gazet...

http://www.gva.be/nieuws/sport/voetbal-binnenland/aid832561/racing-meche...

(Artikel van onze Sven)

Mechelen, en vooral Racing, verliest hiermee een grote meneer!

R.I.P. Monne! You'll Never Walk Alone!

Aan de familie Phlips & Racing,  mijn oprechte deelneming.

Het Mechels voetbal verliest met hem een groot figuur.

Triest!!

Rust in vrede Monne...

*snik*

 

 

Mijn deelneming aan de racingmensen en familie.


Ne kakker.

Nu Mechelen haast voetbalgek denkt in rood en geel (en ja, ik ben ook 'ene van de Malinwa'...), wil ik toch m'n deelneming betuigen aan de vrienden van de racing, bij dit afscheid van Mon Phlips, die ik niet persoonlijk kende, maar in alle commentaren beschreven wordt als een sympathieke en warme persoonlijkheid...

Mja, 2 regeltjes zonder foto voor de Monne, allez vooruit.
Eerst is eerst zeker? Of om in het voetbaljargon te blijven: een pietgoal is ook een goal.

Doch:
Spijtig spijtig spijtig vooral voor Mon Phlips zelf.
Het was een groot man, letterlijk en figuurlijk, en hij zal zeer zeker gemist worden, in het bijzonder op de Racing en in het bijzonder door de echte Racingers.

rc mechelen heeft een grote man, een vader en een echte voetbalsupporter verloren, edmon waakt van hierboven over racing, ge zult altijd bij ons in het hart gedragen worden en zullen u heel hard missen van troosloze supporter

'Mon stelde hartoperatie uit voor zijn club'

Mon Phlips (64), de voorzitter van Racing Mechelen, hield zoveel van zijn club dat hij een hartoperatie uitstelde om de ploeg te kunnen aanmoedigen in de eindronde. Maar Racing haalde de eindronde niet. En Mon? Die overleed, twee weken voor de levensnoodzakelijke ingreep.

Lees meer >> http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/Article/Detail.aspx?articleID=LB2AGFKK

 

Ik kende Mon vrij goed, ik verkocht al wel eens staalplaten aan zijn bedrijf en tijdens die gesprekken was "onze" Racing nooit veraf. En verder deed ik al wel eens iets toeristisch met hem. Ik vernam het onzettende nieuws op de eerste avond op reis in Duisland. Ik heb die nacht slecht geslapen. Mon was zo iemand die je nooit vergeet, flamboyant, volks, een levensgenieter. Op het eerste gezicht een nogal oppervlakkig iemand, maar dan had je het mis, hij wist verdorie zeer goed wat hij deed. Het artikel in de GVA van Jeroen Maris beschrijft hem ten voete uit. Op mijn agenda staat er een St Elooiviering met zijn bedrijf genoteerd op 27/11. Spijtig dat Mon er niet bij zal zijn. Het is verdorie onrechtvaardig in deze wereld. 

Het doodsprentje van Edmond (Mon) Phlips staat vandaag in de overlijdensberichten van de gazet(ten).  Sober en met een kleurenfoto van de Mon (geen groen of wit randje).

En onder zijn naam de verdiensten : Zaakvoerder van Phlips NV - Voorzitter/Supporter van KRC Mechelen - Bestuurslid Koninklijke Wielerclub De Hombeekse Sportvrienden

Bij het afscheid van een goede vriend.

Heel de Hombeekse dorpsgemeenschap samen met de Racingfamilie hebben vandaag op een waardige maar enthoesiaste wijze afscheid genomen van Monne Phlips. Onnodig hier nog meer woorden aan toe te voegen.Groots.