Processie-collage

met categorie:  

Foto's zeggen vaak méér dan woorden.  Daarom deze collage van sfeerbeelden van de Hanswijkprocessie, die vandaag door het stadscentrum trok...  De weergoden waren de eeuwenoude optocht welgezind, en de belangstelling was behoorlijk groot...

    

   

   

   

   

   

   

   

   

(foto's: Jan Smets)

Het was genieten van het kleurrijke spektakel..., met een gezellige babbel tussendoor met blogger Jan Goovaerts, eveneens druk fotograferend aan mijn zijde...

Maar terwijl ik in volle concentratie was om de processie in beeldjes samen te vatten, werd ik ...ook gekiekt...   ;-)

                               

                                (foto: Peter Meuris)

En helaas driewerf helaas, konden wij ook dit jaar niet aanwezig zijn wegens communiefeesten in de familie. Hopelijk lukt het volgend jaar. Gelukkig zijn er alerte fotografen die de afwezigen een proevertje meegeven.

En je komt er nog eens wat oude bekenden tegen :-)

Mijn foto's staan op http://www.flickr.com/photos/jangoovaerts/

Ze vullen elkaar mooi aan, Jan.

@JanS: riep er iemand "Daar is heum" dat je zo 'n verschrikt gezicht trekt op die foto van Jan G.??? ;-))

Bovenste foto rechts: hehe, den Eric behoort ook tot het groepje potige dragers :-)

inderdaad Roger..., stadsgids Eric Vekemans...

@Jans, heel mooi die processie-collage!

 

Mooie reportage!

Mijn vrouw beweerde bij hoog en bij laag Jans gezien te hebben die het schrijn van Rumoldus droeg maar hierbij kan ik haar dus afdoende zeggen dat dat niet klopte :-) .

Wannes liep er wel rond, druk in de weer met het filmen (in opdracht) van de balletklas van het Conservatorium die een waterplas verzinnebeeldden.

Het was lang geleden (misschien wel 10 jaar :oops:) dat ik de processie nog zag. De eerste helft zag er behoorlijk fris uitgedost uit, naar het einde toe was het wat traditioneler; als er nog eens geld is, zouden ze daar misschien ook eens kunnen vernieuwen ?

En als ik nog eens kritiek mag geven (allez, opbouwend bedoeld hee) : ik miste het sacrale op het einde van de processie een beetje.... de groepen volgden elkaar daar precies rapper op dan daarvoor, en ineens was daar Danneels die wat haastig voortschrijdde onder een baldakijn dat een beetje verfomfaaid werd opgehouden... had een fanfare of een goed koor hier niet op z'n plaats geweest, als 'annuntiatie' ? Misschien werk voor een regisseur om daar een oplossing voor te vinden : hoe bouw ik een climax of een lijn op, naar een passend einde toe ?

Maar voor de rest : chapeau voor al die mensen die dit elk jaar opnieuw organiseren, en elk jaar opnieuw aan deelnemen. Elk jaar, dat is nog iets dan bv. het zevende jaar in Hasselt (Virga Jesse) of de Kroningsfeesten in Tongeren.

jan S droeg het schrijn niet dat kan ik bevestigen. Jansenius daarentegen droeg een fotocamera. :-)

Misschien kunnen we audio-gidsen of mp3 te downloaden van de site maken die het geheel een beetje verduidelijken ... Want er waren er veel met GuldenVlieskettingen om.

Oei, ik werd dus ook gespot :-) . Eigenlijk had ik als opdracht van m'n zus gekregen om haar jongste (mijn petekind) te trekken, maar m'n reflexmachientje sloeg in 'error' bij het wisselen van lens, en van trekken is er niks meer in huis gekomen :-(  .

Dus als iemand een foto heeft van de kerstmisengeltjes (= Clari Cantuli en Ria Vanwing), en hij/zij zou die op het web kunnen flickeren, ewel die zou ik wreed dankbaar zijn :-) .

Eric staat er goed op ! En Jan ziet er steeds professioneler uit als fotograaf - schieten en geschoten worden ! Als ik me naar Mechelen begeef als Flickr-fotograaf vermom ik me eerst heel goed - ditmaal als de Heilige Jozef ! 

Ge zoudt voorwaar niet zijn opgevallen zondag. Het liep daar vol  H. Jozeffen.

@ Jansenius: als uw zus Astrid heet, dan heb ik de 'Kerstmisengeltjes' reeds doorgemaild...  Want doordat zij niet aanwezig kon zijn, vroeg zij via Flickr wie er foto's van had... Dus...

@Jans : nee, mijn zus heet An, maar als ge er effectief foto's van hebt, stuur maar door naar mij hoor :-) .