NIEUWS van de week

met categorie:  

Een korte bloemlezing uit het nieuws van de week.

Is het compleet ? Zeker niet, maar daarvoor zijn er kranten, waar we graag naar verwijzen als bron.

KORT NIEUWS week 21/2009


(Bron GVA)

Wij zijn geen travestieten

Danny Vercammen, de Mechelse koning onder de showqueens, is druk in de weer met de organisatie van de derde ShowQueen Awards. Volgend jaar wil hij zelfs de internationale toer op met zijn evenement.
(www.showqueenawards.be)

Baksteen door raam bij familie Ogunjimi


Mechelse vandalen hebben zaterdagnacht een baksteen door het raam van Marina Teughels gegooid. Marina is de moeder van Marvin Ogunjimi, die twee keer scoorde in de bekerfinale tegen ‘zijn’ KV Mechelen. De woning van de familie Ogunjimi wordt nu extra in de gaten gehouden door de politie. “Dit is een spijtig voorval na zo een schitterende avond”, zucht mama Ogunjimi. “Ik ben er erg van geschrokken.”

Mechelse school leidt tandartsassistenten op

Er is dringend nood aan tandartsassistenten in de regio. Daarom biedt het KTA Paramedisch Instituut in Mechelen vanaf september een specialisatiejaar aan. Tandartsassistenten zijn er in Vlaanderen nog lang niet genoeg. “In de ons omringende landen zijn er veel meer tandartsassistenten dan in Vlaanderen”, zegt Valère Goossens, directeur van het Paramedisch Instituut.

(bron Nieuwsblad)

Het virus is bestreden

Eerste Mechels slachtoffer Mexicaanse griep is weer thuis. De eerste jongen die besmet werd door de Mexicaanse griep is weer thuis. De man mocht na een week het ziekenhuis in Brussel verlaten.

Oude kerk wordt luxehotel


Kerkhotel Patershof heeft haar deuren geopend. De historische kerk uit 1867 heeft een nieuwe bestemming als uniek hotel. De authenticiteit en pracht van de kerk is bewaard gebleven. Voor de kerk een nieuw leven kreeg als hotel, werd ze in 1999 verkocht met alle bijgebouwen en terreinen. De bedoeling was er een woonerf met kantoren van te maken, maar toen in 2001 kantoren aan Mechelen-Zuid werden gezet, rees de vraag of er wel nood was aan nog meer kantoorruimte. Martin's hotels zag wel graten in de kerk als nieuwe locatie en zo geschiedde.

(Bron Radio Reflex)

Nacht van de Open Kerken in Mechelen

Aanstaande zaterdag 30 mei gooien, naar aanleiding van 450 jaar aartsbisdom en 500 jaar Calvijn, 12 katholieke en protestantse kerken in de Dijlestad hun deuren open. Bezoekers zijn welkom van 18 tot 01u.
www.nachtvandeopenkerken.be

Baksteen door raam bij familie Ogunjimi
 
 
Het voetbal wordt weer maar eens door een paar enkelingen in een slecht daglicht gesteld.
Wat kan men Ogunjimi kwalijk nemen ?
Dat hij zijn job bij RC Genk ter harte genomen heeft ?
Zij die dit gedaan hebben mogen echt fier zijn op zichzelf.
Hopelijk worden ze gepakt en krijgen ze een levenslang stadionverbod.

 

Inderdaad Jan dat vind ik ook, ik ben zelf geen voetbalfanaat maar als dat de enige manier is waarop mensen zich kunnen 'outen' dan is 't triestig gesteld met hen

Dat van die travestieten versta ik niet zo goed. Geen enkele link naar Mechelen op die website (of ik moest mijne verkeerde bril ophebben)!

Naar analogie met de stalagmieten kam men dus zeggen: "les travestieten tombent et les travesmieten montent"!

tenzij het een stille wenk is naar: http://www.flickr.com/photos/16283292@N00/3558953595/

Sorry Jan ik kon het niet laten! ;-D))) 

 De afgelopen jaren in heel het land en daarbuiten meerdere sportwedstrijden bijgewoond, in de eerste plaats als supporter van mijn twee dochters, de ene doet atletiek en de andere zwemt, en op de tweede plaats als deelnemer, ikzelf ben namelijk sportschutter.

Steeds een zeer goede sfeer onder deelnemers en supporters, zowel voor tijdens als na, sportief, in vriendschap, nooit weten vechten of gevochten, geen vandalisme,...

Toch vreemd dat dit in het voetbal nog steeds niet blijkt te lukken, en dan altijd dat gezever van die paar rotte appels, komaan zeg, get real, waarom kom je in andere sporten dan geen rotte appels tegen?

Sinds een jaar of 30 zit het voetbal met een probleem, een probleem dat de gemeenschap veel geld kost, en het wordt eens hooog tijd dat ze er iets aan doen!!

Ik ben alvast blij dat er na en tijdens de sportschutters-wedstrijden geen baldadigheden plaatsvinden want dat zou, gezien de aard van de sport, niet goed aflopen :-)

 Inderdaad, Omar, er zijn niet veel plekken waar ik mij veiliger voel dan in een schietclub, wij hebben namelijk niks te vrezen, gevaarlijk en tot de tanden gewapend als we zijn :-)))
Alle gekheid op een stokje, waarmee voor de zoveelste keer nog maar eens bewezen is dat het wel degelijk een kwestie van mentaliteit is specifiek gesitueerd om en rond het voetbalveld. Ik vind het heel erg voor wie het goed meent met voetbal, maar de term 'sport' is daar in mijn ogen niet langer op z'n plaats.