NIEUWS van de week

met categorie:  

Een korte bloemlezing uit het nieuws van de week.

Is het compleet ? Zeker niet, maar daarvoor zijn er kranten, waar we graag naar verwijzen als bron.

KORT NIEUWS week 19/2009

(Bron GVA)

Koningshuis viert 450 jaar Aartsbidsom

In de Sint-Romboutskathedraal vindt zondag om 10u een eucharistieviering plaats ter gelegenheid van de 450ste verjaardag van het aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Koning Albert en koningin Paola wonen die misviering bij. Kardinaal Godfried Danneels gaat voor in de plechtigheid.


Mechelse monumenten vangen zes miljoen

In vijf jaar tijd heeft de Vlaamse overheid bijna 6,3 miljoen euro subsidies uitgekeerd voor het onderhoud van monumenten. Hoogtepunt is de restauratie van de Sint-Jozef Colomakerk, die weldra kan starten.

Minister van Monumentenzorg Dirk Van Mechelen (Open Vld) heeft zijn naam niet gestolen. De voorbije jaren heeft zijn kabinet Mechelen rijkelijk bedeeld. Uitschieters zijn de lang verhoopte restauratie van de Sint-Janskerk, en de voortzetting van het project voor de Sint-Romboutskathedraal.

Dit jaar maakt Vlaanderen ruim 1,3 miljoen euro vrij voor het onderhoud en de restauratie van monumenten. Dat geld gaat naar In den roden Schilt in de Katelijnestraat (35.114 euro), twee begijnhofwoningen in de Nonnenstraat (79.567 euro), het Hooghuys in de Drabstraat (359.780 euro) en naar Hotel Douglas Dit Scott (193.125 euro). (..)


(bron Nieuwsblad)

Politie staat machteloos bij klachten over torenuurwerk

De hetze rond het nachtlawaai dat van de Sint-Romboutstoren komt, blijft duren. De politie staat machteloos bij klachten. Buurtbewoner Francis Scheffer is boos. De nacht van dinsdag op woensdag belde hij de politie om het nachtlawaai van het torenuurwerk op de Sint-Romboutstoren te komen vaststellen, maar de politie scheepte hem af.

'Onbegrijpelijk dat zelfs de politie niet eens de moeite doet om het te komen vaststellen', zegt hij. Volgens politiewoordvoerder Maurice Dommicent wordt er wel rekening gehouden met de klachten. 'Misschien is er geen patrouille ter plaatse geweest, maar we kennen het probleem', vertelt hij. 'Elke klacht wordt genoteerd, maar op het moment zelf kunnen we niet veel doen. Het beleid heeft beslist dat dat uurwerk zo moet draaien, dus richten mensen zich beter tot de ombudsman met hun klachten.' (...)

Zie ook de facebookgroep

Directie Dupont doet verzoeningsvoorstel


De arbeiders van kunststoffenproducent Dupont moeten zich uitspreken over een cao-voorstel. Ze voeren al enkele weken prikacties.

De onderhandelingen tussen vakbonden en directie over de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) sprongen twee weken geleden meteen na de start weer af. Sindsdien gaan de arbeiders elke dag twee uur vroeger naar huis. Toen Dupont in december aankondigde wereldwijd 2.500 banen te schrappen, ging daarbij een dertigtal jobs in Mechelen verloren. Sommige arbeiders zijn wel tijdelijk werkloos. Door de economische werkloosheid leiden de arbeiders loonverlies en hiervoor willen ze gecompenseerd worden. In het voorstel dat nu op tafel ligt, komen een verhoging van de uurlonen vanaf volgend jaar met 10 eurocent per uur, een verlenging van de brugpensioenstelsels en afspraken over bestaanszekerheid bij tijdelijke werkloosheid aan bod. (...)

(Bron Radioreflex)

4de Speeldag staat voor Mechelse stadspoorten

Aanstaande zondag 10 mei tovert het Speelgoedmuseum de binnenstad van Mechelen al voor de 4de keer om in de speelhoofdstad van de wereld. Na het overdonderend succes van vorig jaar, met 35.000 bezoekers, kondigt het evenement zich opnieuw aan als een topper onder de gezinsevenementen. (...)
 

 

 Sympathiek dat de vorst naar Mechelen afzakt, toffe peer, heeft heel intelligente kinderen, het gevolg van een paar honderd jaar inteelt LOL.

Erg genoeg voor die mensen bij Dupont, voor hun zal er geen royale dotatie zijn, alleen maar dop, dop die vermindert ipv vermeerdert.

Welkom in onze nederige stede, sire.

Mooi dat onze koning mee komt vieren in onze stad. Weet er iemand om hoe laat dit zou zijn?


Marc VC,  de eucharistieviering vindt plaats om 10 uur!

Bedankt Garda

het lijkt me een leuke fotogelegenheid.

Voor de belangstellenden, de viering is ook rechtstreeks te volgen op één.

Als je de viering wil meemaken. Ze gaat door om 10.00 uur, maar vanaf 9.00 uur gaat de hoofdingang al open.

De kathedraal was vandaag al schitterend verlicht, en ze zijn er klaar voor :-)

 Nu vind ik wel dat Beire Bibber en zijn Madam Spaghetti een danske mogen doen en een lieke zingen op de trappen van de kathedraal he, tot vermaak van het volk, we betalen er toch voor (lacht)

Zondag Flickr-Meeting in St-Rombouts :-)

Vermoedelijk zal hij een stuk jovialer zijn dan zijn vader...

 

zijn er nog Flickeraars morgevroeg op post eigenlijk?

zou wel plezant kunnen worden

Mss zie ik er morgennamiddag ook nog enkelen op de speeldag?

Morgennamiddag kom ik zeker langs!  Maar morgenvroeg ben ik 'ingehuurd' als fotograaf bij een communieviering in Battel.  Dus...géén koninklijk ge-flickr voor mij...   ;-)

Ok Jan

alicht zien we mekaar daar, maar ik zal er niet zijn om fotokes te pakken, mss doe ik da wel effe tussendoor.

Samen met een vriend zijn we ingehuurd om een reportage te maken over de speeldag,

onze reportage van vorig jaar kan je hier bekijken.

http://www.speeldag.be/home/film.php

 't zal van het weer afhangen

@Christophe: als er iemand in Laken uw Cartoon gezien heeft, is die in staat aan uw oren te komen trekken (zou dat p p p ij ij ij ij n n n doen?)

Ik ben er uiteindelijk ook niet voor opgestaan

dat bed lag veel te goed

 Mijn zondagvoormiddag vertoont opvallende gelijkenissen met die van Marc

idem dito :-)

Doeme doeme doeme !  Ik was vorige zondag als "huisfotograaf" van dienst op een doopfeest.  'k Heb Beire Bibber nog maar één keer gezien en dat was op een 21 juli in 2003 in Brussel.  Een toffe peer, maar hij heeft een onsympathiek wijf.