MENSDIER - DIERMENS

met categorie:  

(Foto Rudy Gadeyne, de huisfotograaf van DE MAAN)

Over verschillende straten en pleinen in Mechelen Noord (De Plein - wijk tussen de Antwerpse- en de Liersesteenweg) zijn banners te bewonderen vanaf 25 mei.

De uniforme huizen van de wijk Mechelen Noord, die ooit als een trots sociaal project begon, zijn een passend decor en een inspiratiebron voor MENSDIER-DIERMENS. Nu, meer dan een halve eeuw na de aanbouw, is de randwijk Mechelen Noord veel van haar trots verloren. Vele huizen zijn verkrot en onbewoond, en wachten nu op een facelift voor een nieuwbouwproject.

 

DE MAAN en Stadsvisioenen presenteren MENSDIER - DIERMENS. Met dit project laat Paul Contryn zijn stadsvisioen los op Wijk Mechelen Noord.


De buurtbewoners spelen een hoofdrol. Zij poseerden in hun wijk met de dierlijke maskers, die een verlengde van hun eigen lichaam werden.

 

-         de maskers van Paul Contryn
De gekaschierde dierenmaskers, van boerderijdieren tot exotische dieren, maken de buurtbewoners anoniem, maar ook niet helemaal en creëren een cynische “niets aan de hand wereld“.

 

-         De foto’s van Rudy gadeyne uitvergroot tot banners.
De huisfotograaf van DE MAAN legde de opmerkelijke taferelen vast op foto. De 10 sterkste beelden werden gekozen en uitgeprint op banners van 150 cm op 150 cm.

Merkwaardig tof project!  Daar moet ik eens een kijkje gaan nemen...

Hopelijk is Theseus nu ook niet op pad, want die had het niet zo erg begrepen op mensdieren :-)