Hoor de klokken luiden

Vandaag Zaterdag 30 mei, start om 11.00 uur aan de flitspaal voor het Stadhuis de Speakers' Corner over 'Klokkenspel, lust of last'.

Het college van burgemeester en schepenen heeft vrijdagochtend de nachtelijke rammel afgeschaft. Het meest controversiële aspect van het beieren der klokken is daarmee uit de lucht.

Maar dat wil niet zeggen dat de Mechelaars er geen mening over hebben ! Mmv. Swa de Belleman, Pat Donnez, Jo Haazen, en vele anderen ...

Interessante sprekers over een toch wel heet hangijzer... Ben wel eens benieuwd wat de genoemde heren erover te melden hebben...

Moet om 10 uur toch in de stad zijn, misschien kan ik dit wel meepikken...

Enkele fotokes (c Peter Meuris):

Leuke foto's, Peter !

Enne, het was best interessant !
Helaas niet alles meegemaakt, maar wel Pat Donnez en Jo Haazen aan het woord gezien / gehoord...

 

 Leuke foto's Peter maar blijkbaar geen toehoorders buiten die twee die daar onder de corniche hangen.En hadden ze nog iets te zeggen ook die prominenten ?

Behoorlijk wat toehoorders hoor L.G. En inderdaad, het klopt je hebt weer wat gemist. 

Er waren inderdaad redelijk wat toehoorders!

@L.G. van alle "pluimage" trouwens... 

idd. iets gemist!

 Gemist ? Wat gemist ? De schepen van kultuur heeft tijdens de gemeenteraad van 26.5 toch uitvoerig op mijn vraag geantwoord. Of ik dat allemaal moet geloven is een andere zaak en het is ook zeker niet mijn schuld dat jullie dat via de pers niet mogen vernemen.Censuur weet ge.

Wie A zegt moet niet beginnen insinueren, maar gewoon B zeggen.

Ik ben benieuwd wat we, volgens jou, niet zouden mogen weten.

 B

 Een echte politieker die G.L toch?  IK (met de nadruk op IK)  heb op 26/5 een vraag gesteld, waarop de schepen van cultuur  UITVOERIG geantwoord heeft en IK weet niet of IK die moet geloven. Welke vraag, welk antwoord en wat moet er nu wel of niet geloofd worden G.L? Even preciseren aub? Ik dacht toch dat de pers op de hoogte was. En ja, er hangen twee tegenstanders onderr die corniche. Troost je:  hun opponent hangt ook onder een corniche, aan de andere kant van de markt.

 Oud - Schepen Lamon was aanwezig. Het was goed en het was grappig. Het spijtige is dat de torendiscussie, één is geweest met alleen verliezers. Het leukste vond ik het kleine persoonlijk gesprek met onze stadsbeiaardier, een verstandige man! De tekst die hij bracht was geniaal. Ik dacht de hij een betere relatie had met onze politci. Als je mee leest Jo, ik ga heel graag in op je uitnodiging om eens mee naar boven te gaan! En publiceer je tekst op deze blog!

Ja die tekst wil ik ook graag publiceren. En ik vind dat er een goede oplossing is. Ik slaap met open raam door de uurslag door :-)

Maar ik hoor dat er een nieuwe Beiaardstrijd staat aan te komen.

De tekst was inderdaad geweldig ! Wil hem ook nog wel eens nalezen..
En Jo is inderdaad een erg aimabel man .. zoveel is zeker...

 Rudi, ik - ja nogmaals " ik " excuseer - heb toch op voorhand hier geschreven dat er op de gemeenteraad van 26.5 een vraag zou gesteld worden in verband met ....en dat de zitting openbaar was. Nu komen vertellen dat ge van niets wist is een beetje te goedkoop. Waarom de pers hierover zwijgt in alle toonaarden moet ge hen zelf eens vragen, het is voor mij zelf ook een raadsel. Censuur ???

Peter, een nieuwe beiaardstrijd ? Kunnen we dat nog aan nadat ik vandaag heb vernomen dat BIG BEN in Londen reeds 150 jaar bezig is.

@GL: "ei ei, ik weet toch iets wat jij niet weet, maar ik zeg het toch lekker niet ! ".
Dat is iets dat ik niet meer gehoord heb sinds mijn kindertijd.
 
Zo'n zitting mag dan wel openbaar zijn, maar als ze daar allemaal dezelfde kinderpraat verkopen die ik hier van jou tussen de regels lees, is het een beetje zinloos om langs te komen, niet ?

 B   B

 En ondertussen weten we nog steeds niks G.L. Wanneer ga je nu eens leren dat je best antwoordt op een vraag of weet je niks te vertellen?

 Vraag het aan de pers

 Is dat een bevel? :-))

 Hoegenaamd niet Jan maar ik mag het niet zeggen.

 Ocharme toch, en als gij het wel zegt, wat dan? Wordt gij dan doodgeschoten als verrader? Zijt ge dan al uw centjes kwijt? Zal men u dan uitlachen en nawijzen op straat? :-))

Dat laatste zal wel niet zo erg zijn daar het al gebeurt zeker? :-)))

Janvdput: waarom zou men GL moeten of mogen uitlachen en nawijzen op straat. zijt gij daar dan zo zeker van....wat heeft die man daarvoor misdaan (buiten zijn mening geven wat iedereen mag?).

 Ik weet dat niet en zeker ben ik daar nog minder van, daarom staat er ook een vraagteken he. :-P

 Putje, ge mut es na den tôôre goan veu hoave wekker just te zette.

 Gim, s.o.s. Kunt ge mij met mail die - hoe noemen ze dat - die icoontjes nog eens opsturen want de laatste tijd wordt hier een beetje met gebarentaal gesproken.

 @GL:
Bedankt voor je mooie reactie ;-D

 Bij deze had ik u graag laten weten dat ik elk initiatief mbt het verminderen van overlast door de vele kerkklokken en de beiaard in Mechelen voor 100% steun. 

Het is toch al te gek dat de katholieke kerk gaat bepalen wanneer de bevolking uit zijn bed wordt gezet. De actieve bevolking - de werkmensen- sloven zich een hele week uit en worden vervolgens de mogelijkheid ontzegd op zaterdag en/of zondag uit te rusten. Op grond waarvan eigent de Kerk zich het recht toe dat te doen? Denkt de Kerk wel eens aan de vele parochianen die op onregelmatige uren werken (ploegensysteem), niet omdat ze dat graag doen maar omdat ze moeten, economisch gezien.

Persoonlijk werk ik 's nachts, ook in het weekend. Elke ochtend wanneer ik mijn bed opzoek wordt het inslapen bemoeilijkt door het nutteloze gebeier van de klokken in de Adegemstraat.

Dag Martine,

Ik werk voor een tv-programma waarin we dergelijke kwesties graag behandelen. Ik had u in dat verband graag eens gesproken over uw probleem. Kunt u mij daarover eens opbellen op 0473/199 426 of op jonas.vanseveren@tvcompany.be? Alvast hartelijk dank!

Vriendelijke groet,

Jonas

Martine,

de uurwerkklok van de voormalige kapel van de Tresianen toch niet, zeker???