Geïnspireerde Neveneffecten en Lunatics

met categorie:  

"Te Lui en Niet Bekend Genoeg"? Een vlag die de lading niet dekt. Het geniale gekke gezelschap 'Neveneffecten', zorgde donderdag 30 april voor een wel erg vermakelijke avond in een reeds lang uitverkochtte Mechelse stadsschouwburg. Die bekendheid valt dus wel mee. En lui zijn de heren zeker ook niet. De show liep als een sneltrein...

Het Mechelse publiek werd getrakteerd op een amusant avondje 'improvisatietheater à la Neveneffecten'. Daarbij werd het gezelschap bijgestaan door een delegatie van The Lunatics, 'experts' in improvisatiecomedy.

Geert de Waele was de vrolijke spring-in-het-veld presentator die de zaal om onderwerpen, situaties, emoties, ... vroeg. Ook beroepen waren soms nodig. Wanneer er net iets te vaak 'leerkracht' geroepen werd, zou nét dàt beroep in de loop van de avond er af en toe grondig 'doorgesleurd' worden. Maar ook 'de carrière van Yves Leterme', 'Bart de Wever',  de 'Mechelse Meir' die Bruul blikt te heten waren dankbare onderwerpen.

O ja, ook nu gold weer: "op de eerste rij zitten is niet altijd een goed idee" ;-)
Gelukkig konden de 'slachtoffers' er best om lachen. (ze moésten wel, haha!)

Van Neveneffecten zijn we ongewone en vaak absurde humor gewend. Nu blijkt dat ze, samen met de kompanen van The Lunatics, ook erg bedreven zijn in improvisatietheater.

Het publiek genoot er hoorbaar enorm van. Het smaakte naar méér en we kregen dan ook nog als 'bis' een bonus-improvisatietje...
 

Wat mij betreft mag het Cultuurcentrum de heren een volgende keer opnieuw programmeren ;-)

... en van opnieuw programmeren gesproken: binnenkort wordt wellicht het nieuwe culturele seizoen bekend gemaakt.... ik ben alvast benieuwd!

 

Mooi verslag!  Nee, de Neveneffecten stonden niet op mijn programma - dat nu bijna afgelopen is (de vorige voorstelling was 'Olla Vogala' voor mij, én...werd erg gesmaakt ; de laatste voorstelling die ik zal bijwonen is 'De Nieuwe Snaar'...).

En dan is het begin juni inderdaad uitkijken naar de voorstelling van het nieuwe seizoen...

Ha  ... De Nieuwe Snaar ? Dan komen we elkaar daar allicht (alweer) tegen :-)

Jan, volgende keer misschien toch maar eens 'Neveneffecten' uitproberen ook. 't is echt de moeite! ...

Ik ga volgende week (6 mei) eerst nog naar "De Versie Claus" (Toneelhuis), en jawel op 5 juni ga ik naar 'De Nieuwe Snaar' ;-)

Leuke bijdrage markec !

Even de titel toelichten: "Te lui" slaat op Neveneffecten: ze zijn te lui om dit jaar een hele nieuwe zaalshow op poten te zeggen. Het is te zeggen: met al hun andere bezigheden lukt dat niet. 

"Niet bekend genoeg'' slaat op de Lunatics, erg bedreven in improvisatietheater maar niet zo bekend. 

Maar blij dat je het gesmaakt hebt!

 De titel betekent eigenlijk dat de Neveneffecten "te lui" zijn en de Lunatics "niet bekend genoeg". Ze dragen ook T-shirts waarop dat staat...

Ik heb ze gezien in Antwerpen omdat Mechelen al lang was uitverkocht, en als ex-Lunatic deed het me deugd het nog eens vanuit de zaal te bekijken. Ze zijn goed, de Neveneffecten én de Lunatics... Ben blij dat jij er ook zo over denkt :-)

@Lien/ & Leezzz: bedankt voor de toelichting ... zo had ik het nog niet bekeken...

Maar met wat ik schreef deed ik alleszins géén van beiden onrecht he: ik sprak over 'geniale Neveneffecten' en in casu "The Lunatics" meld ik duidelijk dat zij de "experts" zijn ;-))

En, zo is het ook.
Maar, het mag gezegd: zowel The Lunatics als De Neveneffecten brachten het er meer dan goed vanaf en zo kregen we dus die gewéldige show ! ;-)

 @ Markec:

We wilden geenszins afbreuk doen aan jouw uitleg, hoor, we wilden alleen even duidelijk maken waarop de titel precies sloeg, omdat dat jou blijkbaar niet geheel duidelijk was. Meer niet. En Lien en ik wisten van elkaar niet dat we net hadden gereageerd, vandaar de overrompeling, sorry :-)

Nogmaals bedankt voor de fijne recensie! Hoe meer erover wordt gesproken en hoe meer mensen gaan kijken, hoe sneller dat "niet bekend genoeg" niet langer zal kloppen...

@Leezz: géén probleem hoor, jullie aanvullingen waren welkom en correct ;-)
Enne: gelijk héb je: dat bekend genoeg zal wel over gaan als mensen beseffen hoe goed Lunatics & Neveneffecten zijn ;-D