in-ge-bed in een oude matrassenfabriek

(foto's: Jan Smets)

Dit weekend heb ik zo maar eventjes drie (!) tentoonstellingen bezocht in 'ons' Mechelen.  Over de expo in het aartsbisschoppelijk paleis kon je al wat lezen in een topic die ik eergisteren maakte.  In de crypte van de Hanswijkkerk, bewonderde ik grafiek van Lieve Pettens en sculpturen van Nora Van Wayenberghe...  Maar het meest verrassende en intrigerende 'artistieke evenement'  was toch wel 'In-ge-bed': een fascinerende 'onderdompeling'  in een wel héél aparte wereld... En de locatie is ronduit schitterend: de oude matrassenfabriek van Devis in de OLV-straat...

  

Een bevreemdend decor - vervallen - afbladderende verf...  Tussen oud werkgerief van de voormalige fabriek...  Geheimzinnigheid...  Verborgen hoekjes en kantjes...

Een speelse dialoog tussen licht en schaduw...

En daartussen: de knappe realisaties van de textielkunstgroep van de Mechelse academie...

 

De tentoonstelling is haast letterlijk 'in-ge-bed' in de de schatkamers van de voormalige matrassenfabriek.

Ooit was er op deze plek  zelfs een klooster.

De tentoonstelling laat ons een ontdekkingsreis maken doorheen deze inspiratievolle plek - tussen klooster en bed...

 

De expo van de textielgroep kadert in het grote cultuurevenement 'Stadsvisioenen' - en is een 'prikkel-de-stad'-project.

Maandenlang hebben de creatieve dames gewerkt aan dit project.  Ze zijn er in geslaagd om een kwalitatief sterke en doorleefde tentoonstelling op te zetten, die het overwaard is om met een bezoek te vereren!

Mijn verwachtingen heeft het alleszins overtroffen!

 

 

De openingsreceptie vorige week trok héél wat volk.  Men kon op de koppen lopen in de oude werkhuizen in de OLV-straat, vertelde me één van de initiatiefnemers...

En nu hoopt men natuurlijk dat deze tendens zich doorzet... 

Ik hoop het alleszins voor hen.

Méér info:

Voormalige werkhuizen E.Devis, OLV-straat 110

9 mei tot 21 juni 09

zaterdag en zondag van 11 uur tot 17 uur.   Andere dagen op afspraak: 015 42 21 70

Feestweekends: 9 en 10 mei, 23 en 24 mei, 20 en 21 juni.

Toegang: gratis

info@in-ge-bed.be

www.stadsvisioenen.be

Mijn felicitaties aan Ben Devis die voor de gelegenheid zijn matrassenfabriek ontruimde. Fantastische locatie en wat zijn de plannen hierna??

Het zal moeilijk worden om dit te overtreffen!  ;-)   Thema, locatie en uitwerking: het is allemaal tiptop in orde.  Ik hoorde al véle toffe en waarderende reacties.  Hopelijk dat het braderijweekend binnenkort, heel wat passanten naar binnen weet te lokken in de 'originele exporuimte'!

Gefeliciteerd met de tentoonstelling. Kleurig en origineel.

Gisteren vroeg er nog iemand de weg naar de "academie in de O.- L.- Vrouwestraat" dank zij jouw item wist ik exact waar ze naartoe wou.

Ze kwam van buiten Mechelen en gelukkig voor haar kon ze nu de weg vinden. Ik krijg er echt wel zin in om eens te gaan piepen.

Of jouw 'wegvrager'  er gisteren terecht kon, is maar zéér de vraag (tenzij ze een afspraak geregeld had...).  Let dus op de openingsuren die ik hierboven aangegeven heb, Lieven.  ;-)

 

Wel Jans, ik hoop het voor haar, anders ocharme voor alle moeite maar dan weet ze nu de weg om er in het weekend naartoe te kunnen gaan

wat een mooie blog en 1111x dank dat u dit doet voor ons

wij krijgen zeeeéééér positieve reacties

i.n.v.d. werkgroep

Graag gedaan Trees!  Jullie prachtexpositie is dit waard.  Hopelijk krijgen jullie nog veel bezoek over de vloer. 

 

Bedankt voor de reactie, Ann!!!

De lokatie doet mij denken aan de werken van Rafaël niet?

Groetjes Beke

 

 

Knappe creaties op een mysterieuze locatie! Het binnenlopen waard!

Ik ben gaan kijken vandaag en was danig onder de indruk.

 

Beleef uniek concert in-ge-bed

 
CONCERT STRIJKERSENSEMBLE ROSAMUNDE
Op zaterdag 20 juni 2009 om 15 uur geeft het Strijkersensemble Rosamunde een eenmalig concert in de lokalen van de tentoonstelling “In-ge-bed” die doorgaat in het kader van het Mechelse Stadsfestival Stadsvisioenen.
 
 
Terwijl u in de verschillende tentoonstellingsruimten geniet van de kleurrijke en verrassende kunstwerken hoort u in het ganse gebouw de klanken van onze muziek.
Of u komt in de ruimte waar we optreden eens rustig kijken en genieten van klassieke muziek aangevuld met enkele modernere klassiekers. Een krachtige “Rinaldo” van Haendel, een zoete “Bergeret” van Susato, de gladde “Die Forelle” van Schubert, het indrukwekkende “Konzert in G-dur” voor altviool van G.Ph.Telemen, de fijne “La Follia” van Vivaldi wisselen af met o.a. een snelle “Polka” van Nelson, met “Yesterday” van J.Lennon, de kwikke “Ragtime” en “Rumba” van Hewitt en enkele stukken Klezmermuziek.
 
De combinatie van een orkest met 4 eerste, 4 tweede violen, 1 altviool en 1 cello met de originele omgeving van een vroegere matrassenfabriek in een oud klooster en met de kunstige werken van de textielleerlingen resulteert in een unieke ervaring die slechts één maal wordt aangeboden. De volgende dag sluit de tentoonstelling haar deuren.
 
De toegang tot de tentoonstelling en het concert zijn gratis.

 

Concert Strijkersensemble Rosamunde
Zaterdag 20 juni 2009 om 15 uur
In het kader van Stadsvisioenen
Tentoonstellingsruimte “In-ge-bed”
Voormalige matrassenfabriek E. Devis
Onze-Lieve-Vrouwestraat 110 2800 Mechelen
Toegang gratis
Website: www.Rosamunde-Mechelen.be

 

 

Bedankt voor de erg leuke commentaren.

Nu In-ge-bed dit WE afloopt is inderdaad het ogenblik aangebroken om nieuwe plannen te maken voor het pand.

Op korte termijn wordt het historische onderzoek van het kernpand verder afgerond.

Verder is het de bedoeling de oude koepelkelder en een aantal andere ruimten leeg te maken, zodat ze toegankelijk gemaakt kunnen worden.

Op langere termijn zijn er nog geen concrete plannen, wel heel wat ideeën.

Ben Devis

b.ware@telenet.be

 

Wij hebben even geleden met ons gezin de expo bezocht.  Héél knappe werken, mooi doordachte opstelling ook in een verrassend decor.

Dus: als dit alles niet dé beste reclame is om dit weekend voor een laatste maal de uiterst creatieve en fantasierijke werken in dit inspirerende decor te bewonderen - nou, dan weet ik het ook niet!

Doen!  Je krijgt er beslist geen spijt van!