En toch...was het mooi!

met categorie:  

Nee, de beker bracht Malinwa niet mee naar de Maneblussersstad.  En toch.., toch was het méér dan mooi!  De club van geel en rood die enkele jaren geleden bankroet was, en klinisch dood, staat er wéér: méér dan ooit!  Voetbal is een feest.  En Mechelen wéét te feesten...

(foto's: Jan Smets)

Beelden zeggen vaak meer dan woorden.  Het is reeds genoeg bewezen. Daarom heb ik voor deze topic een moeilijke selectie gemaakt uit méér dan driehonderd foto's die ik schoot in de marge van het gebeuren.

Voetbal is emotie - Het is lachen en dollen, juichen en wenen, ontgoocheld zijn en fier zijn... Malinwa is een club waar de supportersschare dit alles met verve beheersen. 

De beker is voor Genk.  Het zij zo.  Maar Mechelen zegt gemeend: merci KV!

Deze fotoreportage kwam tot stand door een unieke samenwerking tussen Mechelenblogt en de Gazet van Mechelen.  Samen met Sven Van Haezendonck ben ik naar de Heyzel gegaan, om deze plaatjes te maken.  Vanaf morgen verschijnen een aantal op de website van de krant, of in de papieren versie.

Krant en blog: twee verschillende werelden, die in kruisbestuiving sterker worden...

 

Sven en ik startten de tocht naar de Heizel vanuit het o zo typische volkscafé Tilt in de Vrijgeweidestraat, waar het bier al rijkelijk vloeide, en Rozeke het druk had achter de tapkraan.  De oorlogskleuren werden aangebracht, en de sfeer zat er al stevig in.  En...het was nog vroeg...

En vanuit Zemst ging het dan verder per boot naar Brussel!  Twee uur varen op een zonovergoten kanaal.  Denk hierbij het lachen en grollen en zingen..., en je voelt hoe geel&rood de Heizel zou bestormen...   ;-)

En zo ging het verder in pure feeststemming...

 

Of het nu Mark Uytterhoeven was, of Sven, of een jong 'gastje', of mijn dochter Goedele (foto boven links) met een vriend uit haar Chirogroep: allen waren ze in feeststemming...

En daarna...op de Grote Markt... toen de spelers op het balkon van ons stadhuis verschenen, was het hek helemaal van de dam.

Mechelen ging juichend de nacht in - ondanks...de verloren beker.

Jan

prachtige reportage.

We hebben veel plezier gemaakt dat is zeker, ik ben blij dat je mijn raad nog opvolgde en ook naar de Grote Markt afzakte.

Volgende keer beter !

Mooie reportage Jan.

Geweldige reportage !!!
Het zal wel een ongeloofelijk fijne dag geweest zijn, ondanks het niet halen van de beker...
Zoals Peter ook al aanhaalde volgende keer beter ...

Het was inderdaad een nooit geziene sfeer!  Wat heb ik me fotografisch kunnen uitleven.  Mechelen heeft de kers niet op de taart gezet, maar het mag terecht trots zijn!

Onze twee voetbalclubs hebben het mooi gedaan dit jaar.  Ik mag dan wel een rood&geelsupporter zijn, maar ik doe ook mijn hoed af voor mijn groen-witte vrienden!

Mooi gedaan ,Jan,Rood en Geel is toch veel meer feestlijk dan blauw en wit,denkt ge dat ook niet.Mischien is dat de reden waarom er zooveel plezante mensen in Mechelen wonen,Louis.

@Jans:  heel  mooie reportage van een kleurrijk en sfeervol evenement...toch jammer dat ze de beker niet hebben gehaald! 

Er was op de grote markt verdorie evenveel sfeer als in Genk!

Het laatavondjournaal van VRT meldde dat in Mechelen na het tweede doelpunt 'het feest helemáál gedaan was'.  Verder ernaast kun je er niet zitten :-)

Die gigapan-foto (zie hiervoor de Gazet van onze Sven) met beelden van de eerste tribune, is best grappig! Zoom even in op onze eerste burger! Lachen geblazen!

Op mezelf inzoomen is ook grappig

ik vind die pan wel een geweldig idee

Hier even de link naar tribune 1, andere pans kan je daar ook op vinden

http://share.gigapan.org/viewGigapan.php?id=23954

Gelezen en meer dan goedgekeurd!

Merci, en volgend jaar doen we het nog is over (bij voorkeur wel met den beker natuurlijk).

De kruisbestuiving met Gazet van Antwerpen lijkt me zeker geslaagd, ik zag net enkele fotootjes van Jan ook in de papieren gazet.

Ja, ik was deze morgen blij dat vier van mijn foto's zijn  afgedrukt, naast de andere foto's van vaste Gazet-fotograaf Marc Aerts.

Zoals de VRT terecht opmerkte "en na het tweede doelpunt was het feest helemaal gedaan" ben ik ook wat door Mechelen gaan fietsen en dat was me wel bijzonder aangenaam. Aan zowat elke rood-gele carnavalszot heb ik gevraagd wat ze gedaan hadden ! 't Was precies de moeite ! "0-2", "verloren", "lacht met een ander", "0-2", "verloren met 0-2", "verloren van Genk", "0-2", "0-2 verloren", "wat ist met ou joengske, voule Racinger", "0-2 verloren", "wat ist, voule Racinger, moet ge wat motten op uw bakkes hemme?", ...

Nou, als Mechelaar en dus als Racinger, vond ik bepaalde antwoorden een beetje onbeschoft maar ik ben daar niet op ingegaan. een Racinger blijft waardig, weet je wel. Gisteren ben ik dan naar Luik afgezakt om een matchke voetbal mee te pikken tussen Standard Luik en Anderlecht. Standard heeft gewonnen en de ploeg van 't stad zette aldaar de ganse stad in vuur en vlam... Geweldige atmosfeer. Prachtige foto's genomen !

Soit, ik ben dus heel blij dat de kakkers wederom oep eulle bakkes hebben gekregen en om nog wat olie op het vuur te gieten : wat doet deze topic op MechelenBlogt ? Moesten het niet aan Mechelen gerelateerde onderwerpen zijn die hier zouden verschijnen ? :-) Soit, het stoort me niet hoor, een topic over de kakkers maar ... just is just : de supporters van de Malinwa, voor 95 % betaan die uit achterlijke boeren. Gewoon al uit de antwoorden op mijn beleefde vraag "Wat hebben ze gedaan?" kan iedereen dit afleiden.

 

Ieder zijn idee KMT

dat is de charme van de rivaliteit in onze stad

Vermoedelijk had ik als het andersom had geweest van sommige Racingers ook wel zulke antwoorden kunnen krijgen.

... en motten ...

Mijn lieve KMT: mij krijg je niet op jouw paard door jouw opmerking hoor.  Deze rood-gele 'achterlijke boer' kan méér verdragen.

Hierboven schreef ik ook een oprecht compliment aan de Mechelse vrienden van groen en wit.   Ook al ben ik Malinwa-fan.

En wat enkelingen tegen een enkeling als jij zeggen, kan me absoluut niet schelen.  Tussen elk koren is er kaf.  Zure oprispingen kunnen mijn mooi gevoel  hierbij niet verpesten.  Maar misschien gaan anderen wel met plezier verder op jouw fijne manier van repliceren.  Dan zou je 'actie' wél geslaagd zijn, niet?

;-)

Niet alle bromberen zijn gevaarlijk. In't potje roeren en hopen op reactie kan ook een sport zijn ;-)

Voetbal is emotie hé Jans en na een begrafenis mogen we toch eens lachen hé. Ik had het trouwens over "95 % van ...".

 ik ben op de Grote markt gaan zien, maar ben na de match direct naar huis gegaan, mijn gezelschap moest terug gaan blokken en ik had teveel last van mijn knie. Spijtig...

Maar ik ben er zeker van dat we nu goed op weg zijn naar betere tijden :)

Mij valt op dat het  'eigen volk eerst' principe, toegepast op voetbalploegen, algemeen aanvaard en zelfs gewaardeerd wordt. Demoniseer de tegenstander, bejubel 'ons' en verniel, indien mogelijk, enigszins de omgeving van de stadia... Ik begrijp supportersvreugde omdat de favoriet zegeviert, ik heb echter nooit het fanatisme en de moordzucht gesnapt van de harde kern; wat hebben die eigenlijk concreet meer in hun zak? Bij herhaalde en voldoende winst van de ploeg worden de prijzen van de ingangticketjes verhoogd, maakt dat zege misschien zo aanlokkelijk? (Tussenhaakjes, had Mellemans hard getackeld in plaats van te omarmen, had KV waarschijnlijk gewonnen, laat ons die dus wat aanvallen; een prof maakt zulke fouten eenvoudigweg niet!)

 

 

En iets waar ze bij de verliezers van die andere voetbalfinale van dit weekend nog wel meer dan eens aan zullen denken;

Anderlecht onderuit bij KV Mechelen

KV Mechelen 2 Anderlecht 1

http://www.nieuwsblad.be/Sportwereld/Uitslagen/Wedstrijd/index.aspx?competitie=VB0809-86-7491&wedstrijd=VB0809-86-7491-727408

De manier waarop onze "intellectuele KMT r*cinger"  zijn vraag zal gesteld hebben zal bij vele ontgochelde supp zulke antwoorden ontlokken, wat ook zijn bedoeling was.

Het spijtige van de zaak is dat  wegens het schielijk overlijden van hun voorzitter de geldstroom nu waarschijnlijk is opgedroogd.

Misschien kan KMT nu ook eens een aktie organiseren zoals wij ons erdoor geslagen hebben. We hebben dan welliswaar een afgeleefd stadion dat niet van ons is maar we hebben wel iets rechtgezet op zes jaar waar menig clubke  van OVK een puntje kan aan zugen naar 13 jaar in de hel van derde klasse zonder hoop op beterschap.

Hebben er soms "kakkers aan u gevraagd met hoeveel  r*cing verloor van US Centre en zo weer een eindronde mistte

Hopelijk binnenkort nog eens een derby, als de groenwitten hun stadion dan weer niet slopen 

En om te sluiten, dit hoort zekers op mechelen blogt

bedankt jans voor de sfeerbeelden, we waren erbiuj en hebben ervan genoten.

 

Natuurlijk is het (méér dan erg) laakbaar wat er gebeurde met het Leestse voetbalraam - en natuurlijk doet een harde kern soms wat absoluut niet door de beugel kan...  Dit keur ik (en de overovergrote meerderheid) streng af...

Maar verder wou ik met deze post alleen de vreugde en de emotie van een groot deel van de Mechelaars in beeld brengen - die lachen en wenen... , emotioneel zijn...  De vriendschap, de clubtrouw...

En daar gaat het om.

Of je nu groen&wit-fan bent of overstag gaat voor rood&geel.  Laat de gezonde rivaliteit  bestaan - maar wees sportief voor mekaar.  Ik als Malinwa-fan ben ook blij dat de vrienden van racing een mooi jaar waarmaakten.  Vrienden van mij zijn racing-supporters, en samen hebben we amicaal een glas gedronken op KV.   En als racing zijn voorzitter ten grave draagt, betuig ik mijn steun aan de groen-witten...

Voetbal is vriendschap, emotie...  Laat ons daar maar op focussen, en de wanklanken niet 'weggommen' maar ook weer niet uitvergroten. 

KV-supporters die bij wijze van afterparty in Leest een steen door een ruit kegelen, goed, daarmee is die goeie ouwe stadslegende van "het crapuul, dat zijn de anderen" ook weeral van de baan (lacht)
 

En als de Racing morgen Kampioen wordt (in welke klasse dan ook), dan komt Jans zeker langs met zijn Groenwitte telelenzen.

:-D

In elken bak fruit zit een rotte appel,

dat zagen we tijdens de laatste derby.

Oh, maar daar moet ge zo ver niet voor teruggaan, vorig seizoen kv-beerschot en kv-brugge is er hier in de buurt ook 1 en ander gesneuveld hoor. En dit seizoen op een schone avond in de Mandelstraat die autoruiten, toen was het in ieder geval géén derby, jaja, erg spijtig allemaal...

Bwaa, maar kom, trek het u niet aan, vroeger zat er wat crapuul op de racing, en tegenwoordig zit het bij de kv, zo gaat dat, ge hebt daar geen vat op :-))

autoruiten sneuvelen overal al is,

geloof me ik ben ervaringsdeskundige aan het worden

@ KMT en Christophe

Allereerst wil ik m'n medeleven betuigen met het overlijden van jullie voorzitter. Ik vind het wel straf dat jullie ons op het gebied van supportersgedrag  de les gaat spellen.

Om het intellectuele geheugen even op te frissen:

http://www.gva.be/antwerpen/boom/mechelse-hooligans-slaan-tiener-in-elkaar-4.aspx

Wat de Ogunjimi's betreft  wil ik hiermee geenszins de feiten banaliseren maar wat kan men in godsnaam beginnen tegen deze onverlaten...Krapuul vindt je spijtig genoeg nog steeds in beide kampen, de laatste jaren is de toestand gelukkig fel verbeterd.

geel-rode groeten,

 

 

 

 Geachte heren voetbalsupporters,

Sta mij toe om ook even MIJN mening over het gegeven voetbal in mechelen te geven: laat ik al beginnen met te zeggen dat ik van 1970 tot ongeveer 2001 op de Kerkhoflei gewoond heb. Hoe het er aan toe gaat in de buurt van racing kan ik niet zeggen, maar tot wat die geel-rode bendes barbaren in staat zijn daar kan ik een boek over schrijven, kom bij mij niet af met geleuter over een paar rotte appels, een beetje ernstig blijven aub heren!

Verder vraag ik mij, als niet-voetbalfanaat, eigenlijk af waarom er zoveel tamtam en zoveel geld, lees HEEL VEEL BELASTINGSGELD moet gestoken worden in één welbepaalde sport waarvan de aanhangers moeten bewaakt worden door een politiemacht of ze kloppen alles en iedereen kort en klein. Dat gaat failliet, dat sjoemelt, dat overtreedt de arbeidswet, dat doet maar op, en dan als absolutt toppunt komt dat ons doodleuk even vertellen dat dat een nieuw stadion nodig heeft om in te sjotten!!! Op wat trekt dat eigenlijk nog??

Ik beoefen ook een sport, en veel mensen beoefenen nog vele sporten, die mekaar niet in het gasthuis trappen, waarvan de supporters geen crapuul zijn, die fysiek ook veeleisend zijn, die het met veeeel minder middelen moeten doen, en vooral: die niemand lastigvallen en die de gemeenschap GEEN massa’s geld kosten.

Organiseer voor die mensen eens een feest op de Grote Markt, bouw voor die mensen eens een nieuw stadion, en laat de sjotters hun feestjes eens bouwen waar het hoort: op hun eigen half hectare grond die ze liggen hebben. Plek genoeg om met hun groen-witte of geel-rode of  purper met roze bollen pluimen in hun g*t ronddansen zoveel ze willen.

En wat van heel dat cirkus nu zo de grote meerwaarde is voor onze stad is mij heel erg onduidelijk, dat er afgelopen zaterdag een paar café’s beter van geworden zijn waarschijnlijk, maar voor de rest denk ik niet dat het voor de gemeenschap iets opgebracht heeft, integendeel zelfs.