Cultuurcentrum Mechelen zoekt fotografen

met categorie:  

Op Pinkstermaandag wordt het startsein gegeven van onze abonnementsverkoop. Op deze feestdag wordt je feestelijk ontvangen met koffie en koeken. De programmatoren staan die dag klaar voor een gezellige speeddate. Op deze manier hopen we het wachten wat aangenamer te maken.

Maar er is meer, we gaan dezelfde dag ook online met een splinternieuwe website. Om deze site interessant en fris te houden, hebben we jullie hulp nodig. We doen dan ook graag een oproep om foto's van onze activiteiten te bezorgen via onze Flickr-account.

Wie bezorgt ons de eerste foto's van onze feestdag op 1 juni 2009?

 

We zullen wel zien...  Ik beloof niks.  Maar?  waar blijft het programma voor volgend jaar, als er volgende week maandag al kan ingeschreven worden?

De nieuwe seizoensbrochure is vandaag in Cultuurcentrum Mechelen aangekomen. Woensdag of donderdag zou ze bij iedereen in de brievenbus moeten vallen.

Beste Anne, misschien kan je iets meer vertellen:

  • Wat is een speeddate ?
  • Wat willen jullie daarmee bereiken ?
  • Gratis fotokes is tegenwoordig erg in ... maar waar is jullie Flickr account ? En natuurlijk hebben jullie toch al de eerste foto's gepost ?

Enfin, graag wat meer moeite wanneer je een post plaatst ...

Goeienavond Peter

Ik bied je graag wat meer informatie over onze opzet van het speeddaten.  Op de eerste dag van onze abonnementsverkoop komen heel wat van onze trouwe klanten over de vloer. Het leek ons een mooie gelegenheid om hen persoonlijk te ontmoeten. Daarom zijn we op één juni een ganse dag aanwezig voor een gezellige babbel over het programma, over onze keuzes en uw verzuchtingen.  Lies kan je meer vertellen over theater, humor en literatuur. Brendan zorgt voor de muziek, Goedele weet werkelijk alles over familie-en schoolprogrammatie en ik houd me zoet met beeldende kunsten.

Vorig jaar stond er met de abonnementsverkoop een ellenlange file voor de deur van het Cultuurcentrum. We willen het dit jaar wat aangenamer maken. We werken met nummertjes (dat we daar nu pas opgekomen zijn :) ) en terwijl je wacht kan je terecht voor een drankje, hapje en babbel in ons café of een meer persoonlijke date met één van ons aan een tafeltje in de gang. Misschien word je wel verrast.

Waarom de oproep voor foto's? Onze nieuwe website die - als alles goed gaat - op 1 juni online gaat - kan gegevens uploaden van Flickr, Youtube en Last Fm.  Ook hier zullen wij in dialoog gaan met ons publiek via onze blog. Wij hopen dat we snel input krijgen van onze klanten en we weten dat bij Mechelen Blogt verscheidene trouwe bezoekers van het Cultuurcentrum zitten. Het leek ons dan ook belangrijk om jullie uit te nodigen.

Onze flickr-account is zeer recent aangemaakt en bevat nog geen foto's.  We hopen hier de tijd voor de vinden in de maand juni. Omdat het Cultuurcentrum niet over een communicatiemedewerker beschikt, moeten we dit helaas doen op de rustige momenten.

Culturele groetjes, ik hoop je te ontmoeten maandag

Anne 

He ... das leuk.

Vraagje: Mag je fotograferen tijdens de voorstellingen ?

Dat hangt van de voorstelling af.  Bij theater is het zelden of nooit toegelaten, maar misschien kan het soms tijdens repetities of na de voorstelling, even aan Lies vragen maandag...

Bij concerten kan het vaak wel. Best even vooraf informeren.

Anne

Een leuk initiatief Anne... Goed idee van de 'nummertjes'... En jawel, het ziet er idd. naar uit dat het 'wachten' aangenaam gemaakt wordt ;-)


Ben alvast benieuwd naar het programma, want daarover hou je nog de lippen op elkaar, maar da's begrijpelijk.. Maar goed, dra valt inderdaad de brochure in menig Mechelse brievenbus...

Fotograferen tijdens optredens: de keren dat ik mijn fototoestel bijhebt, op optredens, of het nu in Mechelen of elders is, vrààg ik het meestal eerst. Vaak wordt het toegestaan, als het om een compact camera gaat én als je a) niet héél de tijd (het hele optreden lang dus) foto's maakt en/of b) het zonder flits doet...
Maar een en ander hangt ook af van wat de performer ja dan neen toestaatt he...

Tof! En qua openheid en communicatie kunnen ze hiervan in het nieuwe Hergé-museum nog iets leren... Die nodigden de pers uit, maar die mocht niet filmen/fotograferen.

Spijtig, maar vandaag woensdag heb ik de brochure nog niet in de brievenbus gevonden....hopelijk vind ik ze morgen toch. Ik ben wel heel benieuwd!

In principe zou iedereen deze week de brochure moeten ontvangen.Moest dit toch niet zo zijn, kan je in het weekend steeds even in het Cultuurcentrum één ophalen of maandag ter plaatse je abonnement samenstellen terwijl je een koffietje drinkt in ons café.

Hopelijk tot maandag

Goed nieuws! Ik heb de brochure vandaag inderdaad ontvangen. ;-) Het is alweer een mooi en vooral dik boek geworden met een aanbod van talrijke diverse  activiteiten. Het wordt wellicht een moeilijke keuze.

Aangezien  (vervangster van) de postode hier tegenwoordig wel erg laat komt - om het eufimistisch uit te drukken, mag ik hopen dat ik de brochure vandaag nog zie... misschien zelfs nog voor het donker wordt? ;-/

(wijkgenoten Jans, Filip, .. zullen weten waar ik het over heb...)

Maar terzake: 'k ben héél erg benieuwd !

wel marec, bij ons komt de postbode soms twee keer per dag maar ook nog geen boekje :-(,

We krijgen wel geen streekpers bedeeld

beste bloggers,

We krijgen vanuit de vier windstreken de boodschap dat de brochure gearriveerd is. We vermoeden dat ontbrekende brochures morgen bij de mensen in de bus vallen of door late postbodes vandaag nog gedropt worden. Indien dat morgen nog steeds niet het geval is, mag je ons zeker iets laten weten!

We zijn momenteel ook de laatste aanpassingen aan het doen aan de nieuwe website. Nu nog helemaal niets van te merken, maar surf zeker begin volgende week eens naar de nieuwe stek.

Wij kijken alvast met veel 'goesting' uit naar maandag!

Tot dan?!

Lies
cultuurfunctionaris

 

Zonet (15:25) de brochure in de bus gevonden!

Tot maandag, maar vanaf hoe laat begint de "Speeddate"?

Het cultuurcentrum opent zijn deuren maandag om 8u30.  Brendan, Lies, Goedele en ik zullen op dit vroege uur al aanwezig zijn. Maar gun ons misschien even onze eerste koffie om wakker te worden, de meeste van ons zijn niet echt vroege vogels :).

Iemand een foto van de brochure ? (kwestie van er in te komen ?)

't is maar een vraag...   ;-)

(foto: Jan Smets)

Ik ben al aan het aankruisen...

Ik hoop dat Luka snel groeit, dan kunnen mijn vrouw en ik ook s'avonds eens iets meepikken

De Gids zat vandaag bij ons nog steeds niet in de bus :-(

Jef Denynplein, hoewel dicht tegen het CC ...

@Anne: Bedankt! Zal proberen er niet TE vroeg te zijn ;-)  En... van koffie gesproken, koffiedrinkende ben ik nu in het programma aan het aanduiden wat ik mee ga pikken.... 

@Peter: nog steeds niets ontvangen? Ben je abonnee?

@Marc: ... en een babysit is géén optie?

De postbode is gepasseerd en helaas nog steeds geen gids ;-(
misschien vind ik hem wel voor een billijk prijske op ebay :-)

daar zeg je iets marec, moet je abonnee zijn? ik dacht echt dat er stond dat iedereen die zou moeten ontvangen. Hoe wordt ik abonnee?

@Lieven

Onze brochure wordt in principe verstuurd naar alle bezoekers die de voorbije twee seizoenen één of meerdere tickets aan onze balie hebben gekocht (niet aan avondkassa). Dus niet alleen naar onze abonnées. 

 

 

De brochure wordt in principe verstuurd naar alle bezoekers die de voorbije twee seizoenen één of meerdere tickets aan onze balie kochten (niet bij de avondkassa). Je hoeft dus geen abonnée te zijn.

Moest ons programma niet tijdig bij je post zitten, je kan de volledige brochure raadplegen online http://www.cultuurcentrummechelen.be/program/fiche.cfm?performancedisplayid=1243

Ik ben al verscheidene malen naar de optredens in de stadsschouwburg en dergelijke. Ik ben daar steeds aanwezig als fotograaf voor Zangtalent.be (bedankt Brendan en de anderen om mij steeds toelating te geven). Ook deze keer hoop ik weer geregeld aanwezig te kunnen zijn. Zaterdag zal ik waarschijnlijk eens binnenspringen voor een brochure en wie weet passeer ik maandag wel om wat sfeerfoto's te maken.

@jans

fijn dat de brochure een kleine preview geeft van mijn absolute favoriet van het naderende seizoen, met name de monoloog van Valentijn bij SKaGeN.

@marc VC

ook voor de kids zit er allerlei lekkers in de brochure, zelfs de allerkleinsten (1 tot 3 jaar) kunnen een voorstelling meepikken! En dan vertel ik er graag bij dat familievoorstellingen ook voor volwassenen erg fijn kunnen zijn!

Ik kijk uit naar de speeddate! Spannend!

Tot maandag!

'k Heb ondertussen al héél wat kunnen vinden in de brochure... 't wordt weer een boeiend cultureel jaar... ik kom al zeker aan 15 voorstellingen (comedy, theater, muziek, ...). Maar het is niet gezegd dat dat er tegen maandag al niet méér zijn he...

@Lies: ja, best wel spannend, zo'n speeddate ;-)
Tot maandag!

Maandag 1 Juni 2009 - Het is  nog geen 8u30 en nu reeds staan er meer dan 100 gegadigden aan te schuiven voor zich een abonnement aan te schaffen. Het belooft een drukke dag te worden.

Ook ik leen even anne's computer om live verslag uit te brengen van de abo-verkoop. Het is op ons plein en in de gangen gezellig druk... we doen onze uiterste best om u zo snel mogelijk te kunnen helpen...

Verder ook blij dat jullie genoten van alex vorige week...

Voor het speeddaten zijn mensen iets te schuchter blijkbaar... Goedele, Brendan, Anne en ik staan nog de hele dag paraat voor tips en extra info over het komende seizoen!

Om 8.05 was ik aan het Cultuurcentrum, snel bleek: was niet alleen en kreeg nummertje 86, en zo rond 11.30 heb ik mijn abonnement kunnen samenstellen en tien minuutjes later of was het sneller liep ik voldaan buiten ;-)

Ondertussen kunnen genieten van het zonnetje op het plein aan het CC, goed gelachen met de twee heren die her en der serenades brachten, goochelkuntstjes uitvoerden, gezellig gekletst met andere wachtenden, goed gelachen, fijn gesprekje gehad met Cultuurfunctionaris Lies Timperman... ook veel bekenden tegen het cultuurlijf gelopen ;-))

Ok, we moesten een tijdje wachten, maar met zulk goed weer en zulke goede ontvangst: wie maalt erom?!!!

Aan de Cultuurcentrummedewerkers:Dankjewel voor de gezelligheid, puike organisatie en de SpeedDate-koffie en gebak, alsook voor het handige presentje !!!

Hopelijk krijgen de sympathieke mensen van het Cultuurcentrum alle abo-bestellingen verwerkt, en hopelijk vindt elkeen nog voldoende naar zijn gading in het assortiment..

En nu... op naar alweer een boeiend cultureel seizoen !!