De stad van morgen

met categorie:  

Grijp je kans om je zegje te doen !

Di 21 april 2009: De stad van morgen:
Over kwalitatief urbanisme en de nieuwe stedenplanning, met een accent op goede stadsprojecten en kwaliteitsvolle ontwerpen.

Keynote-spreker:
Janny Rodermond (directeur stimuleringsfonds voor Architectuur in Nederland)

Discussie met:

  • André Loeckx (KULeuven, De eeuw van de stad),
  • Joachim Declerck (Berlage Instituut – curator van het project Mechelen: Stad van Morgen? in Stadsvisioenen);
  • Bob Van Reeth (architect van het ontwikkelingsproject Kazerne Dossin);
  • Katrien Vandermarliere (directeur VAI)

Moderator: Karl Van den Broeck

Locatie: Lamot (Van Beethovenstraat 8/10, Mechelen - ingang langs Haverwerf).

Prijs: € 5 (eenheidsprijs) 

 

En waarom moeten geïnteresseerden weeral 5 eurokes lammeren om hun zegje te mogen doen! Tenslotte wordt het soepje tochwel op kosten van de belastingbetalers gekookt.......

@Eddy: Daar is wel iets voor te zeggen. Ik vind het ook zonde van de reklame.

Akkoord stadsvisioenen verdient een plaats hier op de blog, maar dergelijke posts, die geen persoonlijke touch geven aan een bericht, en die eigenlijk alleen maar persboodschappen zijn hebben weinig nut op deze blog denk ik. We proberen dergelijke boodschappen in ieder geval zoveel als mogelijk te vermijden.

Dan deze tag maar beter schrappen of herdefiniëren? http://www.mechelenblogt.be/categorie/annonskes-en-bekendmakingen

Waarmee ik niet wil gezegd hebben dat je persé ongelijk hebt @Peter :-)

 

@ Eddy Luyten : groot gelijk, vriend ! 5 euro inkom kunt ge vragen om het uitschot bijvoorbeeld uit het extreem laagdrempelige café Mille te houden. Dat er ook 5 euro inkom wordt gevraagd voor een door de stad Mechelen georganiseerde info-avond (over oa het sublieme project ter vervanging van dat arresthuis) is een echte schande !!! Niet alleen heeft het culturele uitschot van Mechelen (zoals o.a. Vanonderuit!) hierdoor een gegronde reden om niet eens te luisteren naar wat een interessante mens gelijk den bOb te vertellen heeft, ook voor Ubermensch SMT is die 5 euro de trede te veel om het toch al niet zo laagdrempelige Lamot-gebouw naar aanleiding van Stadsvisioenen nog eens te bezoeken.

Kleine berekening wat die 5 euro inkom voor de Mechelse stadskas/locale economie tot gevolg heeft :

Indien Gratis Inkom : SMT kan zijn vers lief overtuigen om toch nog eens zijn dorp Mechelen te bezoeken. Die koopt hier dan voor 500 euro kleren (doet ze overal), die koop voor 200 euro boeken in de Sleghte (raming) en hoewel ze een enorm lekker lijf heeft stemt ze er mee in om 's avonds bij de Pitawan te gaan eten. Vervolgens gaat ze mee naar den bOb luiteren waarna ze zich den Duvel laat welgevallen in de Panique d'or op de Korenmarkt.... etc.

Indien Vijf Euro Inkom : Voor 5 euro (x2) naft zit ge al gauw intra Brussel, intra Leuven, intra Gent, intra Antwerpen, intra Aalst en kunt ge gratis veel meer beleven dan in ons Mechelen ! Den SMT kruipt hier dinsdag in één van zijn bolides en begeeft zich extra dorpos ...

Is in Mechelen alles dan werkelijk zo slecht ? Is er werkelijk niks te zien ? Belange niet. Wie goed uit zijn doppen kijkt en niet enkel leeft volgens wat er in de GVA voor zijn netvlies verschijnt, weet dat initieel alle Stadsvisioenen vlaggen in de kleuren van Gennez waren terwijl ze nu alternerend Gennez/Somers gekleurd zijn ! Dit brengt extra kleur onder den toren ! Mooi toch !

En logisch toch dat er dan 5 euro extra moet gedokt worden voor initieel gratis evenementen... Soit, is dit een probleem voor de Mechelse economie ? Belange niet ! De mensen die toch nog zo zot zijn om 5 euro te dokken voor evenementen die d'office gratis zouden moeten zijn kunnen binnenkort helemaal gepluimd worden in de middeleeuwse kelders van de Korenmarkt !!! Lees er de GVA maar op na.

 http://www.gva.be/antwerpen/mechelen/caroline-gennez-wil-mechelen-aantrekkelijker-maken-voor-shoppers-2.aspx

@peter : Hopend hiermee deze topic van een persoonlijke tint te hebben voorzien groet ik u nederig.  ;-)

@de bevoegde schepen : Mocht u tot inkeer komen, bezorg dan persoonlijk - dan kunt ge later zeggen dat ge ooit gewerkt hebt ! - 2 vrijkaarten voor dit evenement  ten mijnent. De hierboven begrootte uitgaves zullen dan in Mechelen gedaan worden. Beloofd !

 

...en toch lees ik zo'n topic nog steeds véél liever dan andere banaliteiten.  Véél liever.

(al geef ik toe dat de boodschap misschien wat 'persoonlijker' gebracht mag worden, en minder als 'annonce'...  Maar dan nog - het is in ieder geval boeiender dan sommige andere topics en reacties...

Voor stompzinnige toogpraat kom ik niet op Mechelenblogt!  Daar zijn andere locaties voor!!)

@Jans, van toogpraat gesproken: weet gij waarom de pastoors tegenwoordig zo graag op café gaan ?...........................Dat is om nog eens een "toog" te zien :-)