een sms voor een Mechels koppel...

met categorie:  

Daarstraks kreeg ik een vriendelijke vraag van Frans De Wachter (ondervoorzitter van de Mechelse gidsenbond én voorzitter van de Cultuurraad), om aub een warme oproep te doen om het Mechelse koppel Chris en Wendy, in de wedstrijd te houden van het TV-programma 'Mijn restaurant'.  Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik het programma nog niet zag, maar dat ik er al wel heel wat van las in de krant.  Volgens Frans verdient dit toffe koppel wel een kans, want tot hiertoe zijn ze wat onheus behandeld in het programma.

    

(foto: Jan Smets - Frans De Wachter)

En hoe?

eenvoudigweg door 6677 Turnhout te sms'en.

Frans: hiervoor verdien ik van jou nu natuurlijk eeuwige dankbaarheid, of...een Gouden Carolus?  ;-)

Enne: wie grijpt er nu naar zijn mobieltje om deze maneblussers verder in de potten te laten roeren?

wordt vervolgd...

enneh ... wat is de relatie tussen Frans en Chris en Wendy ? Enfin, ik doe nooit mee aan dergelijke SMS-spelletjes maar voor vandaag wil ik wel een uitzondering maken ...

Tot hiertoe deed ik zoiets ook  nooit.  Maar als Frans dat nu zo vriendelijk vraagt, moet dit wel degelijk de moeite zijn om doen!  Voilà: het moet één keer de eerste keer zijn.  Mijn stem is weg.

@jans: Misschien je item wat verkleinen want het valt nu wel vrij groot uit op de 1e pagina van MB. :-)

aangepast...

Nu, op zich vind ik het wel een vrij grappig gegeven dat een hele boel mensen die nog nooit in een van de deelnemende restaurants een voet hebben binnengezet via sms mogen oordelen over waar je het beste kan gaan eten (lacht). Maar allez, 't is een spelletje natuurlijk en wat chauvinisme speelt ook mee zeker?

In ieder geval wens ik de deelnemers veel succes en dat de beste moge winnen. 

Ja, mannen. 'k Zal 't wel eens uitleggen tussen pot en pint. Beschouw het niet als excuus om naar het programma te moeten kijken - ik heb het zelf trouwens ook opgegeven, want het is erger dan je je kan voorstellen in je kwaadste dromen. Ik neem aan dat in 't script staat dat ze altijd maar moeten afgebroken worden, want 't is niet te doen, wetende wat ze kunnen en wat ervaring ze hebben. Dan is de Champions League nog beter. Alleen maar: we zijn bij de opening met een bus met wat KV en Racingsupporters, Nite Spirit, Luc Vis & Perdieus, de Rudi, en nog wat ├ęchte Mechelaars naar 't Gerecht afgezakt en hebben daar wat ambiance gemaakt. Het stadsbestuur stuurde voltallig zijn kat en als voorzitter van de cultuurraad heb ik dan maar 'de honneurs' tegenover de burgemeester en schepenen van Turnhout waargenomen. Ook nadien weinig of geen steun vanwege de Stad. Ik zag gisteren wel een spandoek aan Margriet en item op de homepage van de website. Waar is de tijd van Monumentenstrijd?

't is mijn ding niet, dit soort van programma's.  Maar ieder zijn meug...  En Christophe heeft gelijk: waarom zou ik stemmen voor een restaurant in - godbetert - Turnhout?

Maar wat ik even kwijt wil: ik zag gisteren een groot spandoek hangen met een oproep voor "Mijn restaurant", helemaal gedrapeerd rondom het hekken van ons Margriet-beeld.  Gaan we deze weg op?  Commerciële tv-programma's  die reclameboodschappen mogen hangen aan onze monumenten en toeristische attracties?  Ik kan mij echt niet voorstellen dat de stad hiervoor toelating heeft gegeven en zoja, dan zou ik dat bedroevend vinden.

En Frans: "Monumentenstrijd" ging over een Mechels monument.  Nu gaat het over over een zuiver commercieel initiatief dat zich compleet buiten onze stad afspeelt. 

Waar is de legendarische solidariteit des Mechelaars gebleven?

 

Kan er me iemand vertellen wat deze mensen met Mechelen bindt ? Waar ik ze van moet kennen, en waarom ze in Turnhout een restaurant open doen, en niet in Mechelen ?

@Peter: waarom in Turnhout? Dat zal je in Vilvoorde moeten vragen!

Oei, Frans, met uw uitleg is er nu toch 1 vraag die zich bij mij opdringt:
Ge zegt "blablabla, solidariteit, blablabla, honneurs, blabla, Luc Vis, blablabla Racing en KV, blablabla, echte Mechelaars"
En nu zijn we der, echte Mechelaars , duss... een van de dingen die een echte Mechelaar typeren is dat het ofwel ene voor de Racing is, ofwel ene voor de kakkers, ha jaaa, zelfs al is voetbal niet uw ding zult ge toch 51% minstens sympathie of afkeer hebben voor den ene of den andere.
En daarmee heb ik maar één vraag: Chris en Wendy; Racing of KV?
Vergeet niet: een echte Mechelaar is zeker geen tweezak, en dat gezwets van "hij is ne kakker en zij is een racingteef" dat pakt ook geen verf, die plek is al ingenomen door dhr. en Mevr. Uytterhoeven (lacht)

Kan de papa van Wendy er geen joke rond maken?

De heer Nigel Williams is dat.

hoi

ik volg van in het begin mijn restaurant, ik heb dan ook als steun een smsje gestuurd, nu wat chris en wendy betreft zij zijn van mechelen , en hebben hier ook al eens een brasserie gehad( vraag me niet waar, ik heb het in de krant gelezen) en die blijkbaar failliet laten gaan .

en vermits ik de serie volg kan ik ook begrijpen waarom( draaiboek , opgezet spel....... zou allemaal goed kunnen ) maar ze komen in de serie over als totaal onervaren en geen besef van zaken doen ,en dat is nog zeer licht uitgedrukt! .maar  wat dus goed is voor de kijkcijfers, (iedereen ziet iemand anders graag klungelen en prutsen zeker als dat dan voor heel vlaanderen is)

en in de serie is het de bedoeling dat de beste winnen , maar aangezien ze op het scherm totaal  voor schut worden gezet is onze sms wellicht verloren geld

maarja , je mag niet te pessimistisch  zijn he

 

Als twee driesterrenchefs, een restaurantrecenscent van Gault-Millau en naar ik vermoed een directeur van een koksschool, het 'Mechelse koppel' de grond in boren dan zal daar volgens mijn bescheiden mening wel een gegronde reden voor zijn. Tenzij die vier mensen kwade bedoelingen hebben of van de regieleiding van deze reality-TVreeks een bepaalde richting zijn uitgestuurd, kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat de kok in kwestie zelf geen goede smaakpapillen heeft. Na al de goede raad die aan hem werd gespendeerd is hij nog geen stap verder gekomen in de afwerking van zijn schotels. Hij knikt wel dat hij het heeft begrepen maar of het tot hem doordringt is een andere zaak. Hij gaat obstinaat verder in de richting die hij denkt de goede te zijn.

Je stem uitbrengen op dit koppel enkel omdat ze halvelings iets met Mechelen te maken zouden hebben is toch lichtjes chauvinistisch. Ik stem voor frituur Paula.

Ik ben een absolute fan van dit programma doch geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om er ooit een sms van 0.75 euro aan te spenderen en hierbij inclusief een deel van mijn privacy uit handen te geven. Aan het uiteindelijk resultaat zal het toch niets veranderen, weet ik. Daarvoor is de casting te goed en karikaturaal.

Deelnemer 1 : een pafferige nietsnut en zijn omhooggevallen zuster die menen dat ze tegen hun chef en hun maitre mogen staan schreeuwen en ook menen dat ze bekwaam zijn om deze te beoordelen en - oh, my god - moeten ontslaan.
 
Deelnemer 2 : een grote zus die niks kan maar denkt dat ze alles weet en haar jongere zus die weet dat haar oudere zus haar tracht te overtuigen te moeten denken dat ze iets kan maar het daar vooralsnog erg moeilijk mee heeft. Twee zussen, ik heb het onder alle omstandigheden al wreed geestig gevonden !
 
Deelnemer 3 : een stijlvolle fagot en zijn hartsvriendin die weten wat ze wel en wat ze niet kunnen - jammer genoeg is dit koken - en die zich aldus toch zo goed mogelijk uit de slag trekken.
 
Deelnemer 4 : een onzeker wicht die haar gasten begroet met "jullie zijn onze eerste klantjes" en haar lief die in de meest chique van de 5 zaken een commerce drijft zoals een Moustapha dit zou doen op het Brusselse Vossenplein : "Als ge 60 euro te veel vindt voor dit, wel ok, dan trek ik er 10 euro af... Maar dan wel zonder dessert."
 
Deelnemer 5 : een lekkere griet die weet dat haar lekker lief heel lekker kan koken.
 
 
Welke steden aan welke deelnemer verbonden zijn en van waar de deelnemers afkomstig zijn, weet ik na het zien van vrijwel alle afleveringen nog steeds niet, behalve dan van deelnemer 4. "Dat zou ne Mechelaar zijn?" merkte een vriendin - en zus van mijn ex-lief - onlangs op terwijl ze de tafel dekte en voor wie ik ondertussen aan het koken was. "Nog nooit op de Racing gezien !" was mijn eerste gedacht toen ik mijn aandacht eventjes vanuit mijn goed verlichte kookpotten naar het schemerige beeld van mijn TV-scherm liet afdwalen…
 
Soit, Racing Fans are better lovers, dit weet iedereen en liefde gaat door de maag, ook dat is genoegzaam bekend. We hebben dan ook maar de TV afgezet, bij kaarslicht lekker gegeten en daarna de verworven energie op aangename wijze maar meteen ietwat verbruikt. Hoe “Mijn Restaurant” die avond is afgelopen heb ik dus niet gezien maar ik kan me best voorstellen dat die niet-Racinger er toe in staat is geweest om tijdens het koken energie te willen besparen door bvb. bij kaarslicht en op een waakvlammetje zijn potten te beroeren om dan vervolgens pas in een verhitte discussie met zijn eega te ontvlammen wanneer zij hem op gedempte toon wilde melden dat de mensen zijn eten niet echt zagen zitten : “Die moet hier niet staan kakken, hé !!!”  

Ik weet echt niet of dit op de blog thuishoort tenzij Frans het zelf zou posten en meteen z'n relatie met het koppel in kwestie duidelijk maakt.

 Mochten Chris en Wendy tegen alle verwachtingen in het toch tot in de finale schoppen van 'Mijn Restaurant', wie ziet nu niet graag de underdog uit het slijk komen kruipen, heb ik alvast een schitterend idee!
We zetten gewoon een gigantisch scherm op de Grote Markt zodat elke Mechelaar -of hij nu geïnteresseerd is in kokeneten spelen of niet- aldaar de finale kan volgen als was hij er zelf bij, immers; Chris en Wendy zijn de mooiste reclame die ik me kan indenken voor Mechelen, daar worden we allen beter van!

In de reeks van schitterende ideeën: mochten Chris en Wendy, tegen alle verwachtingen in, het toch tot in de finale schoppen van 'Mijn Restaurant', kunnen enkele van die 100 autobussen die voor de voetbekerfinale gecharterd zijn, ook voor een prijsje (lees gratis) naar Turnhout rijden, zodat elke Mechelaar die geen geld heeft om kokeneten spelen, aldaar de finale live in het restaurant aan tafel gratis kan volgen, dan worden die mensen daar tenminste beter van! 

Dat pas zou de mooiste reclame zijn die ik me kan indenken voor Mechelen.

er zal dan toch bruin saus op 't menu staan?

Steeds grappig om te lezen welke, soms tegenstrijdige, reacties zo'n blog kan uitlokken ;-)

@Peter:
Blijkbaar zou de jongen een Mechelaar zijn, de locatie van het restaurant wordt gekozen door de programmamakers. Waarschijnlijk had Turnhout nog wat geld over om aan citymarketing te doen (lacht) 

Chris is een rasechte Mechelaar, heeft ooit bij mij nog in de leidingsploeg van chiro Pius X gezeten. Waar hij nu woont heb ik niet direct een zicht op maar ik veronderstel nog altijd in Mechelen. De band met Mechelen is dan ook zeer duidelijk. 

we wonen nog steeds in mechelen ( ni zo ver van de vk :-) .

 

fout in't vorige bericht vk = kv

 

't Is op zichzelf allemaal al zo'n joke, dat zelfs de Nigel of enige andere minofmeer rechtopstaande en al dan niet zelfverklaarde grapjas er weinig zou kunnen aan toevoegen...

 @frans, speciaal voor u wil ik eens in herhaling vallen:

@ frans : speciaal voor u wil ik u nog een tip geven :

Doek uw gidsenbond op - die pipo's baseren zich enkel op oude onbetrouwbare en geschreven bronnen en niet op wetenschappelijke studies - zoniet : verleng de termijn van de cursus om stadsgids te worden van 2 naar 3 jaar. Eén jaar extra om alle teksten over dit koppel vanbuiten te leren zodat we zeker zijn dat ook over 500 jaar iedere Mechelaar weet dat er ooit eens een kakker niet kon koken.

Dus toch gelukt!

Mercie hé mannekes en madammekes, kakkers of niet. En je moet echt niet toegeven dat je stiekem tóch naar deze aflevering gezien hebt...

We dragen toch een stuk Mechelen uit voor ongeveer 1.000.000 kijkers.
Of zoals de Jo Swinnen het in zijn Mijn Restaurant-lied verwoordt:
"M'emme twie Mecheleirs oepgebloenke
En m'emme z'an Turnhout geschoenke
Ze meuge toch oek in Turnhout weite
Hoe da wau in Mechelen eite"

Op naar de volgende ronde!

Prachtige cartoon! Niet geïnteresseerd om af en toe het blaadje van de Gidsenbond of de e-zine van de Cultuurraad op te frissen?

 Da's zeker, Frans, met plezier zelfs. Ik zal mijn gegevens doorspelen via Peter Meuris en dan kunnen we alzo verder afspreken.

Zeg Jokke, dat is een schitterend idee van die bussen. Behalve ter plekke op groot scherm, kunnen de anderen evenwel ook nog nà de finale, mét den beker, gaan meevieren in 't Gerecht én op de Grote Markt. Turnhout kleurt Mechels. Nog van die ideeën in die reeks?