Fijne Paasdagen Mechelen!

met categorie:  

   

(foto's: Jan Smets  -  Paassfeer op de Grote Markt....)

De temperaturen zijn vriendelijk - en de lentezon kleurt het grootste deel van de dag wat bonter dan voordien...

't Is Pasen én lente...

hoop, nieuw leven...  Hoe je deze Pasen ook 'invult':  geniet er van! 

Fijne Paasdagen Mechelen!

 @ jans

Ik vul het in met  een terrasbezoek voor een Mechels bier van brouwerij Het Anker in de taveerne Het Anketje a/d Dijle. Het voltallige personeel plus patron Jacques lagen er uitgeteld bij en de klanten werd verzocht om zelf de bestellingen aan de toog op te halen. Ik ben nog nooit zo vlug bedient geweest dan door mezelf!

Misschien een fijn idee om de crisis in de Horeca op een zéér efficiënte manier te omzeilen! 

Zalig Pasen iedereen ! (ik hou van de Stille Week)

Ik wens een prettige paas-lente aan iedereen die het met Mechelen en vooral voor al haar inwoners goed meent. Voor alle parasieten van deze blog wens ik het schurft, maar dat even terzijde.;-)

Foto Gimycko

@Luc: fijn dat het er traditioneel bijhorend "keut ereumke" niet in uw pakket wensen zit! ;o)))

@jokke: het juksel zat wel mee in de prijs! LOL. Maar ik herhaal het: mijn beste wensen aan allen die het goed menen.

Iedereen een fijn paasverlof en een heerlijk lentezonnetje.

Ook van mijnentwege, voor iedereen een fijn Pasen toegewenst!

Mooie foto's Jan, en Gim!

@ allemaal

Sorry voor de verkeerde vervoeging van het wekwoord bedienen in mijn reactie. 

@peter

Stille week... denk dat er bij sommige kindjes geen klokken geweest zijn in Mechelen. Want gisteren op Stille zaterdag, waren er klokken aan't luiden. :-)

Vrolijk Pasen en geniet maar volop van de terraskes in't stad.

Dag Jan,

Mooi wat jij hier doet voor Mechelen! Ik kan niet meteen vinden waar ik jou persoonlijk kan mailen daarom dat ik het even langs hier probeer. Ik ben bestuurslid van de Geschiedkundige kring Ten Boome (in Boom). Dit heeft misschien niets te maken met Mechelen rechtstreeks maar toch...Ik vond enkele weken geleden een oud en beroest uurwerksysteem in de kerktoren van Boom waarvan ik vermoed dat het gemaakt werd door de gerenommeerde Edward Michiels in 1893. Ik lees nu dat Nick Vanhaute, de torenwachter, ooit zo een oud systeem heeft gerestaureerd. Ik had dan ook graag van hem een bevestiging gekregen dat mijn vermoeden zou kloppen. Kan ik Nick ergens contacteren via e-mail?

Alvast dank voor de hulp!

Marc Verlinden
marc.verlinden@gmail.com

 

 

Effe off topic. Van de website van Caroline Gennez geplukt:

Toegankelijk maken van de middeleeuwse gewelfde kelders op Korenmarkt (195.000 euro).

De Korenmarkt is de oudste markt van Mechelen en heeft bijgevolg een bijzondere archeologische waarde. Om de toegang tot de gewelfde kelders te vergemakkelijken wordt een onderhandelingsproces met de eigenaars opgestart met als doel de openstelling – eventueel ondersteund met premies – mogelijk te maken. De kelders kunnen een invulling krijgen als winkel, kunstgalerij, horeca,… Tevens zullen dan de nodige infrastructuurwerken kunnen gebeuren om deze kelders van de straat toegankelijk te maken.

Wat moeten we hieruit verstaan? Krijgt het voetpad her en der trapjes naar beneden aan de korenmarkt? Bestaan er foto's van die kelders? 

@R.P. een reeks foto's van b.v. de kelder van het huis De Clippel vindt je hier:

http://www.flickr.com/search/?q=kelder&w=16283292%40N00

 

@ Marc Verlinden:

ik heb geen persoonlijk mailadres van Nick - maar hij blogt hier af en toe onder de naam 'klokkensteller'.  Hopelijk leest hij dus jouw oproep, en kan hij je contacteren.

Anders...: probeer toch maar eens Luc Michiels op de Korenmarkt te contacteren;  Hij kan je zéker voorthelpen!

succes!

@Jan: Er is ondertussen al contact gemaakt ...