Vind de Blogger“Zit je jasje goed ?
Zit je dasje goed ?
Want...”

“Zit je rokje goed ?
Zit je sokje goed?
Want...”

Dus zorg maar dat je er een beetje netjes bijloopt, want zoekgigant Google gaat binnenkort in verschillende Belgische steden foto's nemen voor zijn dienst Street View.

En dan sta je daar te blinken op het WWW, voor de eeuwigheid, met je haren in de wind of met een scheve das.

Voor meer info, klik hier.

Misschien helpt deze goede raad van Doe Maar (Liedje : "Pa") :

"Knoop je jas dicht, doe een das om, was eerst je handen
Kam je haren, recht je schouders, denk aan je tanden
Blijf niet hangen, recht naar huis toe, spreek met twee woorden
Stel je netjes voor, eet zoals het hoort en zeg U"

Verstop je dan maar goed achter de rokken van Margriet, en trek je hoed over jouw oren, want voordat je het weet kennen 'ze' je, en spreken 'ze' je aan.  'Vluchten kan niet meer' -   ook een liedje...

Ja, ja, Big Google is watching you. ;o)

Om een ideetje te hebben wat men tegenwoordig fotografisch zoal kan....
Deze foto werd genomen door een robotcamera van 1.474 megapixels, ofwel 295 keer sterker dan de foto’s van 5 Megapixels die U met uw huistoestel neemt.
Eén enkele foto kan op die manier één miljoen personen bevatten

 

 

 

oei, ik kan nu al bijna niet meer anoniem op straat wandelen (kuch kuch).

Dus dringend naar de kapper en een schoonheidsalon binnenstappen, wat shoppen, dat ik toch een beetje 'deftig' op beeld word vastgelegd in geval dat .... a girl's gotta do what a girl's gotta do!

*einde excuus*

sorry roger, de mijne is goed voor 13.5 Mega pixels, de techniek gaat er steeds op vooruit. Een ferme resolutie, als de Amerikanen daar iemand met een revolver op zak zoeken zal hij snel gevonden zijn

OFFTOPIC: Zeg Lieven, 13,5 M Pixels, waar en hoe bewaar jij je fotos dan ?

Bij mij is het ook 13,5MB, opgeslagen in .CR2, RAW bestanden dus...

Het begint stilaan toch problematisch te worden, met 15Mp en 10Mb per foto voor jpegs en 25Mb per rawbeeld is zo'n extern schijfke van 1 terrabyte wel noodzakelijk, met het geheugen van de computer zelf kom je lang niet meer toe .

En dan zwijgen we nog over film...

Grappig eigenlijk, een jaar of 8 geleden toen ik nog in het grafische werkte waren 2 schijven van 1 terrabyte genoeg voor 80 werknemers. En nu heb ik dat nodig voor mijn kiekjes haha

Tja, ik bedoelde natuurlijk een doorsnee apparaat. 

In de lengte of de breedte doorgesneden? Hahaha

Sorry Roger, kon het niet laten :-) 

Ik hou toch niet van de gedachte om overal onverwacht en ongevraagd gefotografeerd te kunnen worden.

@Wout : Toch zal dit in de toekomst steeds meer de gewoonte worden.

Raar genoeg ben ik helemaal niet ondersteboven van die superbrede foto. Ja er staan veel mensen op, so what? Ik ben meer onder de indruk van de spreekwoordelijke neus op de neus van Bin Laden die men zou kunnen waarnemen vanuit een satteliet. Kan er ook nie aan doen hé, dat zou ik eens willen zien se.

Och, als je echt niet wil gevonden of gezien worden wordt je niet gevonden of gezien, hoeveel camera's er ook omhoog gehangen worden. Ik lig er in ieder geval niet wakker van, want dat zou maar erg zijn eerlijk gezegd :-) 

Big Brother is allang onder ons.
In de Carrefour wordt je koopgedrag nagegaan aan de hand van je kasticket in combinatie met je klantenkaart, waardoor men je identiteit kent.
De bons die onderaan je ticket afgedrukt worden zijn afgestemd op je koopgedrag.
Wie bvb niet regelmatig verse groenten koopt, krijgt een kortingsbon om dat wel te doen.
Wie net waspoeder gekocht heeft, krijgt een bon voor waspoeder, omdat de kans klein is dat je hem kan gebruiken binnen de geldigheidstermijn.
Als je hem toch gebruikt, hebben ze sneller aan jou verkocht en als je 'm niet gebruikt, had je toch de indruk dat je cadeau's krijgt.
 
Aan de hand van je bankkaart weet men waar je koopt en waar je geweest bent (tanken enz.)
 
In 't stad en zelfs in de rand, word je gefilmd, enz.
 
Elke stap die je zet op het internet, kan eveneens nagegaan worden.
 
Mij kan het niet echt schelen, want als je niks mispeutert, hoef je daar helemaal niet bang voor te zijn.
Alleen vraag ik me af of het wat uithaalt, want wie wel wat misdoet, zorgt wel dat hij onherkenbaar is voor foto of film.
Je moet al behoorlijk stupide zijn om je op die anier te laten klissen :-)
 

Zoals Jan G. zegt: als je niks mispeutert dan hoef je er ook niet wakker van te liggen. Ik zal zelfs nog wat verder gaan: ze mogen me zelfs een chip inplanten met mijn id. en medische gegevens. Gedaan met identiteitskaarten, vermiste personen enz. Iedereen kan gelocaliseerd worden. Nog een stapje verder? Op Google kan je dan een concentratie-overzicht vinden van het totale aantal personen op een bepaalde plaats: kijk op uw scherm of er veel volk staat bij de beenhouwer, waar kan ik nog op mijn gemak een pint gaan drinken, hoeveel lopen er 's nachts nog rond in 't stad? Technisch mogelijk? Natuurlijk. Wenselijk? 'k Lig er niet wakker van.

 Sinds ik weet niet hoeveel jaren betalen wij met ons gezin alles cash, ongeacht het bedrag.

De gevolgen hiervan:
Zeer overzichtelijke bankuittreksels ( slechts 2 à 3 verrichtingen per maand, het enige wat we doen met de kaart is tanken, en dan nog altijd aan hetzelfde tankstation ).
Je hebt een zéér goed zicht over je financiën, 1 blik in de portefeuille volstaat.
En in de kleinhandel krijg je al eens een korting van 21% (lacht).

Allemaal een kwestie van gewoonte.

Tijdens het plannen van mijn autorit richting het zonnig zuiden, merkte ik dat voor heel wat Franse dorpjes de Google StreetView al beschikbaar was. Enig idee wanneer Mechelen online wordt gezet?