De nieuwe sky-walk krijgt vorm

Ik ben vanmiddag even een kijkje gaan nemen aan de St.-Romboutstoren om, uit pure nieuwsgierigheid, een blik te kunnen werken op de sky-walk, die volgende week bovenop de Mechelse trots zal prijken. 

 
Ik had het veel grootser verwacht, maar met een trap alleen kan je niet echt een idee van de grootte vormen.
Een trap heeft uiteraard treden, anders zou het geen trap zijn, maar volgende week gaat Mechelen geschiedenis schrijven.
Tot op vandaag telde onze toren 514 treden, maar vanaf volgende week mogen we er daar een trede of dertig (ruwe schatting) bijtellen, want om bovenop de skywalk te komen zullen we een extra trap moeten bestijgen.
In ieder geval, ik ben benieuwd naar het resultaat.
 
(Foto's Jan Goovaerts)

Jan, heb je diezelfde foto's niet in een lagere resolutie want het duurt een eeuwigheid alvorens ze hier verschijnen : max 500 pixels breed (hoogte geen belang) en bv 72 dpi beeldresolutie (zorgt voor prima beelden).

Just2letUknow

Awel Jan, ik denk dat ik gisteren krèk dezelfde plaatjes geschoten heb, met het enige verschil dat de mijne niet digitaal zijn. 

Hallo Jan, ik heb de fotokes wat kleiner gemaakt, ze waren inderdaad nog al zwaar :-)

Ik ben razend benieuwd hoe het er boven gaat uitzien... (maar hoop dat nu ook héél snel die lelijke blauwe spandoeken van de galmgaten gaan verwijderd worden!)

@Peter : bedankt voor het aanpassen van de foto's.
ik had ze inderdaad in groot formaat ge-upt en dan het formaat aangepast, wat blijbaar niet de goeie manier is.
In 't vervolg zal ik ze resizen voor de upload.
 
Maandag zal de kraan geplaatst worden en dinsdag wordt het ganse platform naar boven gehesen.
Dat werkje zal ongeveer een uurtje duren en als ik nu ongeveer een tijdstip zou weten, zou ik de tijd kunnen nemen om met het fototoestel in aanslag ter plaatse te gaan.
Helaas weet ik geen tijdstip en zal het afhangen van de rest van mijn planning, want maandag en dinsdag zijn voor mij nogal drukke dagen.
Misschien zijn er wel andere bloggers die het gebeuren kunnen gaan vastleggen.
 
@Jans : Ik denk dat die wangedrochten van spandoeken nog zullen blijven hangen tot het einde der torenwerken.
Aangezien op 21 maart de opening van Stadsvisioenen en de vernieuwde toren plaatsvind, zullen ze tot dan blijven hangen, wat gelukkig niet zo lang meer is.
Vroeger hing men er een bord tegen dat veel kleiner was, maar nu zijn de tijden veranderd en gebruiken ze kleurige spandoeken.
 
@Cristophe : Spijtig dat we er niet op 't zelfde moment waren, want dan hadden we er gezellig eentje kunnen gaan drinken :-)

Ik heb dit met veel interesse gelezen, dit en ook de berichtgeving in de GVA natuurlijk... ben héél erg benieuwd hoe het er zal gaan uitzien.. 
Aanvankelijk zat ik hier niet op te wachten en, toegegeven, enige sceptisme blijft... maar ben toch stiekem dus wel héél erg benieuwd én ervan overtuigd dat het een meerwaarde kan bieden...

Zo te zien aan de foto's valt het qua grootte precies nogal mee, toch al beter dan ik verwacht had...

Ik denk dat je nog zou kunnen verschieten hoe groot het is als het eenmaal in elkaar staat.
 
Persoonlijk vind ik het een gemiste kans dat er geen lift komt.
Ik kan me best voorstellen dat de wat oudere Mechelaar nog een keertje, net als vroeger, over de stad wil kijken vanop het nieuwe platform, of dat de mindervalide medemens ook eens graag een kijkje neemt vanop onze St Romboutstoren.
Deze mensen blijven nu jammer genoeg in de kou staan.

 

 

@ Jan Govaerts: de werkzaamheden starten dinsdag om 8u 's ochtends. Althans, zo is het ons meegedeeld. Wel afhankelijk van de weersomstandigheden

Dan heb ik zeker, enkele fotokes, want ik loop er langs om naar het werk te gaan :-)

Ideaal voor een Basejump.

Nu nog een trampoline en t'feest is kompleet.

Leuk idee voor de mensen van Mechelen Leeft en de Steps en Rotary club aanverwanten,kunnen ze daar hun recepties laten doorgaan.

Of sterker nog, het nieuwjaarsvuurwerk afschieten vanop het platform, dat zou de max zijn; dan moeten de Mechelaars hun feesttafel niet nodeloos verlaten. allemaal creatieve  suggesties voor ludieke verkiezingsthema's.

 Waarom bovenop het platform geen webcam plaatsen? Kan iedereen meegenieten.

 Waarom bovenop het platform geen webcam plaatsen? Kan iedereen meegenieten.

Gelukkig dat die lift er niet komt Jan Govaerts. Dan zou die lift buiten de de toren moeten staan want eerlijk gezegd, binnenin is dat technisch onmogelijk. Een lift buiten de toren impliceert een miskraam van een ontwerp zoals dat op een blauwe maandag werd gelanceerd en op een even blauwe dinsdag werd afgeschoten door zowel stedebouw als de provincie. Enige mogelijkheid voor minder validen is dat je een iemand in jouw plaats naar boven stuurt met een webcam en die schiet beelden die je dan beneden kan zien. En geloof me, deze optie is voorzien in het nieuwe project. Of er een webcam boven zal staan is de vraag. Lijkt me op diverse redenen ( diefstal, vandalisme....) niet direct opportuun.

Voor de rest wacht ik net zoals jullie met spanning op het resultaat. Zeer benieuwd.

Men heeft trouwens om dezelfde redenen afgezien van het plaatsen van verrekijkers op de sky-walk!

groot gelijk, het gaat hier eerder om een pretpark attractie dan een middeleeuws beschermd monument, en dan nog een cathedraal.

Ik hou ook mijn hart vast of  het bestaande plateau en de eeuwenoude balken eronder stand houden tegen het tonnen zwaar stel van staal en glas, zeker met de bijkomende trillingen als er mensen op en af lopen

Trouwens, ik heb al dikwijls panorama foto's vanuit de Toren gezien, waar is de meerwaarde van die enkele meters hoger ?

dat is nu weer een kwestie van smaak, Anoniem

@anoniem: vergeet niet dat er bovenop de huidige toren nog een klein spitsje van meer dan 60 m hoogte moest staan dus die pruts van 46 ton zal als gewicht wel kunnen.

Ik denk dat het qua toeristische attractie alleen al een grote meerwaarde biedt, wat dat er zich nu een pak meer bezoekers zullen aanbieden, die niet alleen van het uitzicht zullen kunnen genieten, maar ook van alles wat er onderweg, IN de toren nog te zien is.
Het geheel geeft de toren een volledig nieuw elan.

 

Voor mij blijft het een schitterend idee. Het uitzicht zoals het nu is vond ik eigenlijk zeer onhandig, dit plateau geeft de mogelijkheid tot een vrij en onbelemmerd uitzicht, een beetje zoals je dat hebt op de Tour de Montparnasse in Parijs. De fotografen riskeren ook geen krassen op de -dure- lenzen meer, want dat was wel opletten tussen die stenen. 

@  Jan

net ontvangen bericht;
- Spectaculaire hijswerken aan Sint-Romboutstoren
Installatie van skywalk uitgesteld naar woensdag 11 maart.
Omwille van technische redenen is er vertraging in de grootse kraan- en hijswerken rond de Sint-Romboutstoren te Mechelen.
Het hijsen van de skywalk zal op woensdag 11 maart plaatsvinden en niet op dinsdag 10 maart, zoals aangekondigd in eerder persbericht.

Planning:
Woensdag 11 vanaf 8 uur
Na gunstige evaluatie van de weersomstandigheden zal men in de loop van de ochtend de skywalk naar de top van de toren hijsen.
 

 

Spectaculaire hijswerken aan Sint-Romboutstoren
Installatie van skywalk uitgesteld naar woensdag 11 maart
 
 
 
Omwille van technische redenen is er vertraging in de grootse kraan- en hijswerken rond de Sint-Romboutstoren te Mechelen.
 
Het hijsen van de skywalk zal op woensdag 11 maart plaatsvinden en niet op dinsdag 10 maart, zoals aangekondigd in eerder persbericht.
 
 
Planning
Woensdag 11maart vanaf 8 uur
Na gunstige evaluatie van de weersomstandigheden zal men in de loop van de ochtend de skywalk naar de top van de toren hijsen.
 

@anoniem. Ik denk dat het met het gewicht nog zal meevallen. In 1981 heeft men in de toren een nieuwe beiaard van 40 ton geïnstalleerd, de oude enkele verdiepingen lager geplaatst op nieuwe betonnen vloeren. De toren gaf geen krimp en dat is zeker ook nu het geval. Het gewicht van die toeristen is trouwens verwaarloosbaar. In het geval van de maximale bezetting van 99 bezoekers ( er is een limiet inderdaad) is dat 1 à 1.20 ton. Behalve als het allemaal sumi-worstelaars zouden zijn.

1 à 1,2 t  voor 99 bezoekers ? Het gaat me even niet om den Toren maar gewoon om de berekening.... :-) Bij 80 kg (dat blijkt een norm te zijn - zie hieronder) zijn dat 8 t

Ik moet telkens lachen als ik een lift betreedt, daar wordt het aantaal toegelaten personen gewoon berekend door het toegelaten gewicht te delen door 80. Dit is qua volume nooit mogelijk, let er eens op de volgende keer.

Dus 99 personen zijn al spoedig 10 t, want komt er nog bij dat ze kleren en kamera's etc. dragen. Geljukkig zullen die sumi-worstelaars (of hun optische tegenhangers) die 500 treden al niet opgeraken :-) en die 99 bezoekers ook niet allemaal tegelijk boven staan.

Maar trillingen zijn dynamisch en niet statisch, dat geeft nog eens andere resultaten. Enfin, ze zullen het wel berekend hebben.

wat een zicht vanmorgen vanop zolder, die kraan is echt wel gigantisch!

Inderdaad !

(foto Peter Meuris)

 

Gans gepensioneerd Mechelen gaat vandaag met een stijve nek thuiskomen!

En nu is het nog effe wachten op die massaal hoeveelheid foto's !

:-D

@ Jokke: als het dat maar is

Hopelijk heeft onze Echte Mecheleir zijn camera mee, zodat we straks -via YouTube- het verloop van de werken live kunnen meemaken.  't Is nog niet iedereen gegeven om nu al gepensioneerd te zijn.

:-D

@katrientje: bendevorming bij klaarlichte dag, kan inderdaad tot bepaalde excessen leiden!

@Gim: Werkloos is natuurlijk ook goed he :-)

@ Peter : Of een weekje congé.

Een uurtje geleden hadden ze die skywalk nog altijd niet de lucht ingekregen en ben ik maar stillekens teruggewandeld.  De Roger (Kokken) stond er ook te wachten tot er iets gebeurde, maar de gasten van de Hijsfirma namen blijkbaar hun tijd.

Enfin, we zullen het wel zien vanavond in 't Nieuws of op RTV.

 Gim, dat verbaasd mij want die mannen van Saerens hebben al 't een en ander naar boven gebracht.En zeggen dat den ouden begonnen is met 'n heuts.

Naar ik vernomen heb zou de trap pas morgen naar boven gehesen worden.ttt

Vanuit mijn raam zie ik nu 'van ver' , in de hoogte kleine mannetjes en een reusachtige kraan ijverig hun werk doen. Ben benieuwd!

De trap wordt inderdaad pas morgenvroeg naar boven gehesen, tussen 8 en 9.
Eerst moeten een aantal andere onderdelen, die vandaag naar boven gehaald zijn, gemonteerd worden.
Pas dan kan de trap in het geheel ingepast worden.

En wij maar wachten...

Foto Gimycko Dezen Achternoen

Zie ne keer hier.

Verdoeme Gimycko, als je me daar gezien hebt, kon je dan niet eens goeiedag komen zeggen zodat ik je forse figuur voor de allereerste keer eindelijk in levende lijve had kunnen aanschouwen?

@ Roger :

Ik doecht nog :

"Issem da nao ?  Ao trekt eroep."

En ao gezicht liet etzelfde zien :

"Issem da nao ?  Ao trekt eroep."

En alhoewel ik dacht dat ik daar in een bos Bloggers of Flickrs zou terecht komen, viel dat wreed tegen.  En de Mechelse Gepensionneerden waren ook niet direct en masse aanwezig.

 Seg, sprek goalle es en bekke bêter af hé

Binnekeut, Louis, binnekeut !

:-D

Ik zèn giene Blogspotter, maar af en toe komder iene tege.  Enkele dagen geleeie passeerdekik de Rudi (De Mets) mè zen madam in den Bruul.  Ik herkende hem wel van de foto's, maar hao kent mao ni.  Vermoedelijk waren die aont winkele en haddekik ni echt de pretense oem dieë mens te stoeëren, zenne.

...en ook vandaag bleef de 'skywalk-trap' nog op de begane grond.  Te veel wind blijkbaar...  Ik stond erbij, en keer ernaar - sorry, er naast...   ;-)

Morgen vroeg ... weer van de partij Jan :-)

Inderdaad, de trap staat er nog, en de 'Groete Kraan' is ingeschoven. Tegen de wind ?

Amaai, we zullen weer een serieuze meerkostennota mogen goedkeuren.Maar dat trekt onze Frank zich allemaal niet aan.Zijne lift zal wel een beetje moeten wachten nu.

@G.L. We wie is da ? Pluralis Majestatis ? En als ik U begrijp gaat Gij dat goedkeuren?

:-D

Jokke, gij gelooft nog in Sint Niklaas zeker 

G.L. Sorry dat ik U verkeerd verstaan had!

Geplaatst door G.L. op do, 12/03/2009 - 21:44.

Amaai, we zullen weer een serieuze meerkostennota mogen goedkeuren.

 Jokke, ge moet daarvoor niet roepen.Uw klavier is toch ook al eens blijven hangen.

Als ge een 'w' tikt waar ge een 'z' had moeten hebben is het gebruikelijke excuus dat ge dat QWERTY klavier maar niet gewoon geraakt.

Ken uw uitvluchten oude man. (lacht)

A propos: spreekt ge hier uit eigen naam of in naam van het vlaams belang? 

Inderdaad, "we keuren goed", het lijkt wel of u hoe dan ook 'iets' kan goedkeuren ?

(nog nooit iets van gemerkt dan)

:-)

 Slaap wel rakkers.

En "ze" moeten nog iets goedkeuren, denk ik. Zag ik toch wel deze voormiddag de Pipda in de gauwte nog aan de waterleiding naar de toren "iets" doen. Ze waren bijna de poten onder "de klaun kraan" aan het ondermijnen!

Ik was vanmorgen (donderdag) ook ter plaatse en de aannemer vertelde me dat het naar boven takelen van de trap onverantwoord zou zijn door de windkracht.
Heel begrijpelijk dat die man het leven van zijn personeel niet in gevaar wil brengen, noch het risico wil lopen schade aan te brengen aan de toren.
 
@GL : volgens jou trekt "onze Frank" zich van een meerkostennota niets aan en zal zijn lift nog wat moeten wachten.
Trekt gij u er iets van aan dat er een partij is die nooit ergens akkoord mee is, waardoor de normale gang van zaken meer dan eens vertraging oploopt, gewoon omdat ze mee aan 't potteke willen lekken ? Ik dacht het niet.
Je kan deze vertraging trouwens niet op iemand afschuiven, hoe graag je dat ook zou willen doen, de weersomstandigheden hebben we tothiertoe nog niet in de hand.
 
Wat de lift van "onze Frank" betreft, ben ik  een fervent voorstander van een lift aan de St.-Romboutstoren.
Voor het uitzicht moet je 't zeker niet laten, want er hangt nu ook een lift aan de buitenzijde en als je er niet op let, merk je zelfs niet eens dat hij er is.
De lift hangt dan zelfs nog aan de kant van de Post.
Een liftkoker aan de kant van de Wollenmarkt zou niet eens opvallen en zou zonder twijfel heel wat meer bezoekers naar de toren lokken, zodat hij op termijn zichzelf terugbetaalt..
 
 

Vandaag gaat de trap naar boven. Het staat er vol gepensioneerden met een stijve nek.

Weet misschien iemand of de beelden die door VTM en VRT zijn uitgezonden op 11.03.09 ergens te downloaden zijn ?

de werken aan de waterleiding hebben niets met de montage van de skywalk te maken

alle delen zijn boven... ik ga rustiger slapen :-)

Jan Goovaerts als de vb-ers in de gemeenteraad een goed voorstel indienen dan wordt dit ook gewoon "uit principe" afgekeurd of weggestemd.....waarom zou dan diezelfde partij de voorstellen van het college moeten goedkeuren.....

mijn mening is dat als er een goed voorstel is, ongeacht van wie het komt, dat zou moeten goedgekeurd worden over de partijpolitiekegrenzen heen.

maar ik zal wel naief zijn zeker?

ik vermoed dat uw naamgenoot met zijn "we" gewoon bedoelde "de leden van de gemeenteraad" en dus geen pluralis majestatis voor zich opeist.

Dat klopt Marc, maar is het ook niet zo dat goede voorstellen van de meerderheid "uit principe" worden afgekeurd door de oppositie ?

Tja...

 Peter, dat moet ik krachtdadig ontkennen.Dat zou u toch beter moeten weten.Om dit na te gaan is er toch het recht van de burger om alle gemeenteraadsverslagen in te kijken.

en nu weer helemaal terug on-topic: een lift aan den toren zie ik niet zitten. Aan de piramides hangt of staat toch ook geen hijskoker. Het zou natuurlijk een pracht van een panorama bieden maar zo 'n monument moet je van beneden bekijken anders is het geen monument meer. De idee achter zulke hoge bouwwerken was altijd: de mens overstijgen. Als je dat niet ziet of ervaart dan kan je beter op een hoogtewerker gaan staan om de omgeving te bewonderen. :-)

en juist daarom heet ons stadsmagazine niet: 'In de Lift', maar 'Onder Den Toren'. De Mechelaar is altijd bescheiden gebleven ...

@peter: goed gezien!

Ik werk voor de firma die de Skywalk heeft ontworpen en geplaatst. Zelf natuurlijk veel foto's gemaakt, maar alle "materiaal" is welkom op peter.govaere@telenet.be

 

 

Ik zal u voorzien van een paar foto's, Peter. Een paar ervan kan je al bekijken op:

http://www.flickr.com/photos/20409092@N06/ 

@Luc : Ik vind het spijtig dat een volle buik nooit aan een lege denkt en dan doel ik in dit geval op mensen die slecht te been zijn, oudere mensen, of rolstoelpatiënten.
Het uitzicht prefereert hier duidelijk op de mogelijkheden van de medemens, terwijl de toren, na plaatsing van een liftkoker, nog drie perfect historisch uitziende zijden heeft.
 

@Jan G.: ik heb begrip voor je standpunt maar ik ben van oordeel dat je niet alles kan waarmaken. Je zal waarschijnlijk ook al op het strand een rolstoelpatiënt van de duin-trappen naar beneden geholpen hebben om daarna door het mulle zand te baggeren om uiteindelijk de geur van de zee en het gevoel van het zeewater te kunnen aanbieden. Op die ogenblikken zou het natuurlijk handig zijn om een betonnen strook te kunnen hebben maar het is niet zo. En daar gaat het nog niet over historische gebouwen. Wat toegankelijkheid aangaat zijn er voor mij belangrijkere dingen als voetpaden en stoepranden dan St. Romboutstoren. Ik hoop alleen maar dat de vroede vaderen het uitgespaarde geld voor die lift zinnig gaan gebruiken voor andere toegankelijkheids-projecten. 

@JanG: Ik denk dat multimediaal gezien deze toren een unicum wordt voor roltoelGEBRUIKERS. Spraak ajb nietover rolstoelpatiënten Luc. En ja, er is nog heel wat te doen, niet in het minst de NMBS.

Een foto of een filmpje vervangt niet de echte belevenis hé Peter.
Daarboven zie je het beeld, voel je de wind en hoor je bij de groep.
Dat heb je niet als je beneden op een tv'ke mag kijken.
 
Ik ben het er volledig mee eens dat de St-Romboutstoren een historisch waardevol gebouw is, maar dat gebouw heeft 4 zijden en één daarvan opofferen voor een lift die je amper ziet hangen, lijkt me zeker geen knelpunt.
Trouwens, als een skywalk en radio- en gsm-antennes het uitzicht van de toren mogen ontsieren, zie ik niet in wat er tegen een liftkokertje zou zijn dat perfect weggewerkt kan worden.
De Eifeltoren is eveneens een historisch gebouw en ook het Atomium in Brussel heeft een ultramoderne lift.
 
Er moet inderdaad nog veel gebeuren voor de rolstoelgebruiker, maar stelselmatig zie ik her en der toch verbetering.
 
St Rombouts lijkt me hier een dikke gemiste kans.

Weet iemand eigenlijk hoe het zit met de kostprijs van dit project ? 

In DS lees is 2.3 M€ : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=6127M1DJ&word=skywalk

Op de redactiesite van de VRT staat 337.000€ ... VRT : http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/antwerpen/090313_skywalk 

Hoeveel is het nu eigenlijk...

Ik heb het bedrag ook gehoord via Belga-nieuws en daar sprak men eveneens van 337.000.
Ik vind dat nog erg meevallen.

Na aftrek van de subsidies is het dus nog 337.000 € te dragen door de stad.

Ok, dat lijkt mij inderdaad ook nog mee te vallen. Tegen 7€ per persoon zal het geen 10 jaar duren eer ze het break-even punt  bereikt hebben.

337.000 is het bedrag dat de stad betaalt, inclusief BTW. Daarop geeft Sleurs nog 5% korting in ruil voor reclame. Deze bedragen zijn geen geheimen, vanwege openbare aanbesteding.

Voor een groot deel van dit bedrag, krijgt de stad subsidies

Het volledige project kost 2,3 miljoen. Inclusief de multimedia, draadloos netwerk, nieuwe bekabeling, tentoostelling, herinrichting toren...

Het budget voor enkel de skywalk bedraagt 337.000 euro, BTW inbegrepen

http://www.flickr.com/photos/36365597@N04/3355402005/

Voor wie nieuwsgierig is naar het ontwerp..., zie link hierboven

 

Ah, maar dus kost het de stad effectief, alles inbegrepen (niet alleen skywalk, maar alles) wel degelijk 2,3M€  ???

 

 

Het volledige project kost inderdaad 2,3 miljoen euro. Wie dat betaalt, weet ik niet. Want de stad krijgt hiervoor de nodige subsidies.

@ LUC : aan veel stranden liggen al stroken waarop rolstoelgebruikers tot aan het water kunnen.

De toren is nu niet toegankelijk voor al wie niet 100% goed te been is. De trappen zijn alles behalve comfortabel en (vooral de zuidertoren) in vrij slechte staat. Voor kinderen, ouderen, gehandicapten... is de skywalk dus onbereikbaar.

Een lift is niet meer als een stalen koker met daaraan een "glazen bakske". Als je ziet wat er op de toren stond en lag aan antennes, bekabeling...dan valt dat nog mee. Overigens wordt ook dat momenteel schitterend gesaneerd. De architect doet op dat vlak prima werk. Er wordt verder gekeken dan enkel de tentoonstelling of de Skywalk. De hele toren krijgt een faceLIFT :-)

@peter g.: zoveel te beter als er al stranden zijn die ' berijdbaar ' zijn maar ik heb er aan de Duinse Polders in Blankenberge nog niks van gemerkt. Wat je glazen bakske betreft in die stalen koker ( het is nu wel academisch maar desalniettemin ) die zou dan wel tot de vloerhoogte plus drie à vier meter van het nieuwe platform moeten komen en buiten het torenvolume. Als je dat allemaal in gewapend glas zou doen dan sta je dus op 100 meter hoogte naast de toren, niet op de toren. Heel avontuurlijk maar toch ook niet zo aanlokkelijk voor de doorsnee rolstoelgebruiker.

Het zou geen glazen bakske IN, maar AAN een stalen koker zijn. Wellicht zou er dan idd een loopbrug naar het platform moeten komen. Nu is dat moeilijk te realiseren (niet onmogelijk) maar als er in de ontwerpfase rekening mee was gehouden, zou dat wel meevallen.

Of het dan toegankelijk wordt voor rolstoelgebruikers, weet ik niet. Het gangpad is nu ook maar een metertje breed. Maar, zoals ik al schreef, momenteel is de skywalk voor een hele grote groep mensen onbereikbaar. Niet enkel rolstoelgebruikers....

De skyline is toch niet verboden voor mensen met een hoofddoek hoop ik.

@ PETER GOVAERE:

 

Knap ontwerp, mooier dan ik mij had voorgesteld.

 

@ Anoniem: Van waar die vraag? (ivm hoofddoek)

Ik wens de mede-bloggers die vandaag de toren + skywalk gaan beklimmen veel goede moed en uithoudingsvermogen toe, en kijk uit naar jullie verhalen en foto's hier en op flickr. Het weer is schitterend, dus geniet ervan!

Zelf zal het bij mij nog even een kwestie van uitstel zijn, aangezien ik een paar weken geleden een rib gebroken heb (tijdens fanatiek sporten) en de 500+ treden beklimmen nog iets te hoog gegrepen zijn op dit moment. Maar als ik weer OK ben, dan vlieg (kuch kuch) ik de toren op... ;o)

Ze stegen met een zucht
naar boven in de lucht,
Ze zaten zo gezellig in ons torentje.
Ze konden alles zien,
Ze hadden pret voor tien.
Leve de... Skywalk.

Het bekt wel niet, maar ja...

:-D

Originele tekst :

We stegen met een zucht
naar boven in de lucht,
we zaten zo gezellig in ons huisje.
We konden alles zien,
we hadden pret voor tien.
Leve de Zeppelin.

@gim: laatste zin vervangen door: leve st. Romboutstorentje