Melden zonder schelden

 
Geen commentaar

Allez, de "Grote Manitou" kent niks van verkeersborden !

:-D

JanG. dergelijke overtredingen stel ik dagdagelijks vast en ik vind dat dan ook ronduit schandalig en strafbaar! Een beetje respect voor onze mindervaliden is toch niet teveel gevraagd.

Op de parkeerplaats achteraan het station zijn zo zes plaatsen voor mindervaliden gereserveerd en telkens ik iemand ga ophalen stel ik vast dat daar chauffeurs staan te wachten op hun vrouw, lief of echtgenoot! daar is werk voor de spoorwegpolitie.....

(zucht)

Een van onze beste vriendinnen, die dagelijks in een electrische rolwagen door het leven rijdt, heeft na 15 jaar treinen naar haar werk de strijd opgegeven. Treinen met een rolstoel is zo goed als onmogelijk geworden in dit land.

Ze zal misschien wel ander werk gaan moeten zoeken.

(zucht)

We zijn 21e eeuw !!

@ Peter (en de rest natuurlijk),

- Ik merk herhaaldelijk op dat die parkeerplaatsen aan Station Nekkerspoel zijn ingenomen door 'gewone' autobestuurders, dus dat is inderdaad geen respect tonen.
Enerzijds is het omdat dit zowat de enige gratis parking is in het centrum (en dan gaat het weer over de hele Vinci-kwestie), en anderzijds omdat pendelaars nog hun trein al rappekes willen halen en ze daar hun auto neerzetten. (en dan denk ik, kom wat vroeger om uw auto te kunnen parkeren, zonder dat een ander (mindervaliden) er het slachtoffer van worden.

- Wat het pendelen zelf betreft, ik zit meestal in een trein waar in Mechelen een vrouw in een rolstoel meegaat. Het geeft natuurlijk extra tijd door de ijzeren lopers aan te leggen, maar het kan dus wel. Ik hoor dan soms mensen klagen dat zo iemand de trein vertraging laat hebben, en ongeduld en plaats innemen op het 'balkon', maar dan denk ik 'chapeau' om de moed te hebben om dagelijks zo te gaan werken, net zoals ik elke dag een blinde man zie pendelen.

Ik klaag ook vaak over vertragingen, soms roepen ze om wat de reden is, en soms niet en dat is het gissen.
Maar om terug op het onderwerp te komen, heb ik de bedenking: als de parkeerwachters zo super-aktief zijn van het uitschrijven van boetes etc (zie diverse vorige topics), waarom doen ze dan hier niets aan?

 

Dergelijke foutparkeerders moeten gewoon weggesleept worden. En een zware boete. Maar ja, dan moet je dat dan wel doen hé.

Ik ben het volledig eens met Rudi.
Een boete én wegslepen, zodat de sleepkosten er nog eens bijkomen en zodat de chauffeur ook nog eens veel tijd verspeelt om zijn auto terug te krijgen.
Strengere controles op dit soort overtredingen zijn zeker nodig, niet tijdelijk, maar permanent.
Nu is er zo goed als geen controle en dat is geweten.
Toppunt op de foto is wel dat het een heftruck van de stad zelf is !
 
Laatst zag ik op de Carrefourparking een mevrouw in een rolstoel, die niet in de wagen kon geraken, omdat er een flauwe plezante zijn moto nog bij op het blauwe parkeervak had geplaatst, naast de deur van de wagen.
Reactie van de Carrefour veiligheidsagent was, dat hij een briefje tussen het stuur van de moto zou steken dat hij het nooit meer mocht doen.
De vrouw is uit pure miserie in de cafetaria gaan wachten tot de biker zijn boodschappen gedaan had.
Ze heeft daar meer dan een uur gezeten.
 

 @ Jan Goovaerts

In plaats van een briefje aan zijn stuur te kleven had men beter de intercom van de Carrefour laten melden dat indien : "onverlaat Huppeldepup niet stante pede zijn moto komt verplaatsen, het vehicel zal worden weggetakeld!".

Waar dienen anders al die moderne communicatiemiddelen voor?

Men heeft hem omgeroepen, vertelde de vrouw mij, maar hij gaf daar geen gevolg aan.
De veiligheidsagent wou ook geen politie erbij hebben, omdat dat niet in de strategie van Carrefour zou gepast hebben.
Ik vraag me zelfs af of de politie iemand op die parking een boete kan geven of laten wegtakelen.

@ Hanna: omdat vinci geen boetes mag geven, alleen retributies. Als die manitou geen parkeerticketje had, zou het kunnen dat er een retributie onder zijn ruit zat.

@Jan: De politie kan niet tussenbeide komen -takelen, beboeten, ..- op privé-terrein.

Is het ook niet een beetje begrijpbaar dat als een valide persoon een parkeerplaats zoekt en dan een aantal ongebruikte blauw gekleurde parkeerplaatsen moeten passeren..., iets wat gefrustreerd geraakt?

Even parkeren op een mindervalide plaats om te wachten aan het station, daar is toch niet echt iets mis mee, zolang er plaats gemaakt wordt als er daadwerkelijk iemand gerechtigd wil parkeren. Je kan het vergelijken met ff fout parkeren, overtreding idd maar wat soepelheid moet toch kunnen? Wie heeft het hier nog niet gedaan? Maar wat is 'ff' natuurlijk?

Op de bus ga ik ook steevast op de klapstoeltjes zitten, ook al krijg ik soms van die rare vieze blikken, ik zal ook wel opstaan als het nodig is.

Soms vind ik ook dat het aan de nood van die parkeerplaatsen wordt voorbij gegaan (dicht bij de ingang van winkels, openbare gebouwen, ...whtvr). Bij sommige blauwe parkeerplaatsen heb ik toch vragen wie waar ergens dichtbij moet staan, maar het zal aan mijn niet zo'n opmerkzaam brein liggen.

Alee, het flamen kan beginnen...

Stijn, wacht op de dag dat je zelf zo'n parkeerplaats nodig zal hebben en er "effe" een valide persoon zijn/haar wagen op geparkeerd heeft.  Dan zal je pas weten waarvoor die aparte parkeerplaatsen nodig zijn.

de verhouding al eens goed bekeken, van het aantal minder-valide parkeerplaatsen ten opzichte van de gewone parkeerplaatsen?

 

En soepelheid qua overtredingen?!?! Waar ga je dan de grens leggen? "effe" mag, maar maar 2 minuutjes? 5? 10? 15? En dat ander verkeer daardoor "effe" in gevaar wordt gebracht, ach, dat geeft niet, dat moet maar just lukken dat er iemand last van heeft, zo "effe".  

Dan neem ik aan dat jij ook álle sympathie hebt voor mensen die parkeren op de bushalte, zodat buschauffeurs op de rijbaan moeten stoppen en daarmee alles blokkeren, voor parkeerders op het fietspad waardoor fietsers op de (drukke) rijbaan moeten, voor foutparkeerders op/tegen een zebrapad, waardoor plots voor uw neus een overstekende voetganger kan opduiken zodat je een noodstop mag maken , voor mensen die voor uw garagepoort parkeren zodat je zelf niet kan vertrekken, voor mensen die dubbel parkeren en daarmee het doorgaand verkeer behoorlijk hinderen, .... moet ik nog "effe" doorgaan?

Ha, het is een beetje goedkoop om kritiek te geven op mijn "ff" als ik zelf al een allusie maak op hoe los dat da begrip is...

Ik heb mij gisteren aan Mechelen even op de busstrook van perron 1 gezet om te wachten voor iemand af te halen. We stonden daar met 4  (!). Er kon geen bus meer bij...als het ware. Er is ook geen bus aangekomen. Een politiewagen reed voorbij en reageerde niet (misschien omdat ze zich liever met ietwat zwaardere criminaliteit bezighouden...). De persoon die ik ophaalde vond me direct, ik heb er hooguit 3 minuten gestaan. Als er een bus zou zijn aangekomen had ik plaats gemaakt (uiteraard). Dus gisteren was die ff 3 minuten, en in het algemeen die ff slaagt op de tijdsperiode waarvan niemand last heeft. Trouwens is er ergens een Kiss+Ride zone aan het station van Mechelen? Ik weet het niet, we wonen nog niet zo lang in Mechelen.

Bij mij primeert vlotheid van het verkeer nog altijd, ok, ik vloek wel eens als er een auto niet stopt voor mij aan het zebrapad, maar als ze stoppen slof ik niet over het zebrapad maar haast ik me ietwat. Ik zal u ook eens iets vertellen...

Nekkerspoelstraat aan de lichten ter hoogte van de kerk (Sint Libertus denk ik...) in de richting van Mechelen, zijn er 2 gehandicapte plaatsen vlak voor de lichten. Ik wil me parkeren op een vrije parkeerplaats 20m achter deze parkeerplaatsen vlak voor de deur waar een oude mevrouw aan haar huis staat te wachten. Ik stap uit, waarop de mevrouw vraagt of ik niet ergens anders kan gaan parkeren want straks kwam haar vriendin met nog een mindervalide persoon bij haar langs? Ze vraagt dit klagend onbeschofd. Ik stond werkelijk perplex. Die 20 m stoep zou er teveel aan zijn? Ik heb me maar ergens anders gaan parkeren.

Ook bedankt dat je me een ongeluk verwenst, heel vriendelijk. Ik vroeg om een beetje begrip langs de andere zijde, dat is blijkbaar teveel gevraagd (zoals gewoonlijk, ho maar als je opmerking maakt die anti mindervalide is....zucht). Ik zal voortaan alleen maar lezen op de blog... .

 Stijn vdl,

                u " moogt " zich niet laten beperken tot lezen.Het is juist door het doorbreken van dat geleuter dat er iets in beweging kan komen.Vrije meningsuiting is het schoonste goed wat er bestaat en dat laten wij ons niet nemen.Daarvoor ligt het verwerpelijke DDR regime nog te vers in ons geheugen.

@Stijn vdl: "kiss & ride" is er, dacht ik, aan het station, op het Koning Albertplein, tussen de Stationstraat en de Consciencestraat! 

Ik ben rolstoelpatient sinds 1997. Na jaren ben ik uiteindelijk MECHELEN ontvlucht. Nergens ,maar ook nergens in het standscentrum,wordt er aan de mindervaliden gedacht qua toegangkelijkheid. Je moet je maar eens verplaatsen met je stoel.Geen enkele straat, zelfs winkels,openbare gebouwen, noch voetpaden in het centrum zijn aangepast.  Integendeel, er werden terug kasseitjes gelegd !!!
Er is zo'n mooie wandeling lansgheen de Dijle aangelegd maar ipv eens om advies te vragen aan een rolstoelgebruiker,neen,met gevolg niet toegankelijk voor de mindervaliden.
Ik zal u nog een staaltje vertellen: ik kreeg,na lang aandringen, een parking voor de deur van mijn woning in Mechelen en er stond een paal midden het voetpad,ja je leest goed MIDDEN het voetpad, zo kan ik nog vele zaken opnoemen. uiteindelijk ben ik noodgedwongen moeten verhuizen omdat mijn handicap het niet verder toeliet in onze vorige woning te blijven.ik woonde toen namelijk een woning gekocht van de stad , en 15 jaar bewoond.
Doordat ik deze woning moest verkopen, dit na  15 ipv 20 jaar, kreeg ik er nog een boete bovenop van 130.000BFr daar ik deze woning te vroeg  had verkocht !
Ik ga u zeker niet vertellen dat Mechelen geen mooie stad is, ze is heel mooi maar spijtig genoeg absoluut niet voor rolstoelen en zeker niet voor elektrische rolwagen want dit is nog een stadium erger en moeilijker.
Burgemeester Somers moet het zelf zeker eens een aantal dagen uittesten, succes ermee !
 
Thierry