Mechelen bazuint het uit!

met categorie:  

              

              (foto: Jan Smets  -  Sint-Romboutskathedraal)

'Stadsvisioenen' zal starten met een zalige lentezon.  Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, zullen de Weergoden, de 'mindere goden' hier op aard, gunstig gezind zijn.

Mechelen bazuint het uit: morgen gaan we drie maand dromen. 

Het wordt morgen een toffe start voor stadsvisioenen.  De Mechelse lucht zal zwanger zijn van vrolijke klanken.  Tenminste, dat belooft het programma.  Ik ga me er zéker in onderdompelen.  Zoveel is zeker.  En ik zal waarschijnlijk wel wat bloggers en flickrs tegenkomen.  Ook hier ben ik heel zeker van.

De fotobatterijen zijn opgeladen. 

De spanning stijgt.

De skywalk wordt netjes afgestoft om de eerste Maneblussers te verwelkomen.

In Lamot en de Garage maken de deuren zich klaar om open te zwaaien.  Daar zijn het tenslotte deuren voor.

Het komt er aan!  En ik ben er blij om.   Ik vergeet schoonheidsfoutjes in de organisatie,  de zwaar opgeklopte polemieken, de verwijten van 'onduidelijkheid', de vrees voor een mindere opkomst, enz...

Morgen gaat 'Het' van start.  En de deugddoende zonnestralen zullen Mechelen in feeststemming brengen.  'Het' start dus allemaal in een gunstig gesternte.

IK zal er zijn!  Jij ook?

 

www.stadsvisioenen.be

 

NB: Barbara VanderPerren van Stadsvisioenen wil via deze weg ook alle Flickrfotografen oproepen om zoveel mogelijk foto's te maken van het openingsfeest.  Men zou hier graag een selectie (tegen vergoeding!) uit maken...

Reken maar !

En in de toren is men nog altijd druk doende, het voorportaal van de kathedraal is nog een immense bouwwerf met o.m. electronicakasten die nog moeten geïnstalleerd geraken!

Gisteren testte men laserprojecties op het dak van de kathedraal.

(B)engel Jans bazuint het uit!!! Goed sfeerbeeld.

Als het goed is , zeggen "we" het ook...

Er lijkt inderdaad nog véél werk aan de winkel in de kathedraal.  Wat er nog allemaal diende te gebeuren, kon ik niet zo dadelijk vatten - maar 't was er nog wel een drukte van belang.  (maar goed, ook Lamot kwam drie jaar geleden ook maar op het allerlaatste nippertje klaar voor 'Dames met klasse').  De liftstellingen aan de toren zijn haast helemaal afgebroken, en de lelijke blauwe doeken voor de galmgaten zijn verwijderd.  Op de skywalk en op de trans was er ook flink wat beweging...

De sculpturen voor Contour in Stassartstraat en Melaan heb ik daarstraks ook al gezien, en in de Kruidtuin hangen de foto's met 'gelovende Mechelaars' mooi te blinken in de lentezon.  Ook zag ik opvallend veel stadswerkmannen hier en daar wat 'bijwerken' in het straatbeeld...

Morgen is de dag...

 

Voor alle Flickr- en andere fotografen:

Op de website van Canvas ( www.canvas.be ) is zonet de derde editie van de fotowedstrijd rond het programma De Film Van Mijn Leven (met Lieve Blancquaert) gestart.  Doe mee, waag je kans.  Je hebt nog tijd tot 26 mei.  De winnende foto's krijgen een tentoonstelling in het FotoMuseum van Antwerpen.

Enkele thema's lenen zich perfect tot typisch "Mechelse" en/of  "Stadsvisionaire" kiekjes: 

1. Mensen anders
2. Moderne sprookjes
3. Schuld en boete
4. Vreemd maar thuis in Vlaanderen
5. Vergane glorie
6. Contrast in de stad

Er zijn trouwens al "Mechelse" inzendingen binnen.   

Morgen rechtstreeks op radio Klara, in de 'Kunstkaravaan': aftrap van 'Stadsvisioenen' vanuit Mechelen!  (zélfs vanop de toren...)

Stadsvisioenen ziet er veelbelovend uit.

Toch enkele kanttekeningen: vandaag een wel héél erg lage opkomst in de binnenstad, en de weinige mensen die er waren kwamen vooral om te terrassen. Begrijpelijk ook, het was prachtig weer !!!

Voor zij die nog willen gaan: maak je geen illusies een goede bediening met openbaar vervoer is ook een visioen zo blijkt. Al vanaf 18 uur werden "bepaalde halten niet bediend". Ik kon dus te voet naar huis komen daarstraks. En reken zeker ook niet op extra bussen. Dat kan blijkbaar alleen met maanrock. Dus voor wie niet met de wagen rijdt, is fiets of benenwagen (of taxi) ook op een feestavond zoals vanavond de enige manier om er (van weg) te geraken.

Jammer toch wel. Maar goed: niks nieuws onder de zon dus. En bijzonder jammer dat dit niet vooraf werd aangekondigd: ik was niet de enige verbaasde busreiziger daarstraks aan de halte !

Nee. Het wordt dus: alles te voet, per fiets, of met de wagen en hopen dat je ooit parking vindt.

 

Ik sla het avondgebeuren over, maar zal de komende tijd aan menig visioen meedoen...
Voor diegenen die er wel van zullen (kunnen) genieten: veel plezier !!

 

Het avondgebeuren staat al op youtube zag ik daarnet.

http://www.youtube.com/watch?v=IIX9WpGtpHY 

En ik heb uiteindelijk gevonden waar deze foto genomen is, wie weet het ??