Karnaval Mechelen 15/03/2009

met categorie:  

Aangezien dit systeem te traag gaat voor de foto's te uploaden verwijs ik jullie door naar mijn website: http://viewmorepics.myspace.com/...

@ Krikke : We waren er ook !

Hey Krikke, welkom als blogger !

Lang geleden dat we in Mechelen nog eens naar de karnavalstoet zijn komen kijken.

We vonden het spijtig genoeg beneden alle pijl. Tweedehandse en oude wagens, geen actuele onderwerpen. Groepen die niet uitblonken in profesionaliteit. Haast geen Mechelse deelnemers. Stroeve organisatie van de stoet.

Met een stoet van dergelijk niveau doe je Mechelen, als cultuurstad, absoluut geen eer aan. Voor ons is niet meer voor herhaling vatbaar. Spijtig voor Mechelen

 

Karnaval betekent helaas niets in Mechelen, enkele groepen van buitenuit die langskomen, en dat was het dan ...

@Martin: Ik vraag me alleen af wat een kultuurstadsfanaat bij Karnaval komt doen :-) Misschien beter even naar Ost geweest.

 Moet Martin nu ook gegeseld worden voor zijn vrije meningsuiting.Neen dus.

Hij heeft gelijk G.L., maar hij formuleert zijn mening tenminste op een volwassen manier, zonder mensen persoonlijk te beschimpen.

Ja, het was echt gene vette : een half uur en dan was het gedaan.

Gelukkig stond de Maes cool !

:-D

Foto Gimycko

 Prachtige foto Gim, en uit de juiste invalshoek genomen.Proficiat.

Zelf moet ik eerlijk bekennen dat het ook mijn eerste keer was dat ik naar de stoet ging kijken. Een half uur inderdaad en de stoet was gedaan. Ik had geen karnaval zoals in Aalst verwacht maar iets langer had inderdaad wel gemogen.

Het viel me zoals velen op dat er inderdaad weinig Mechelse verenigingen tussenzaten. Het feestbudget zal opgeweest zijn zeker...

Ik heb intussen de link naar mijn foto's verandert omdat dit nu op een andere server staat. Kwestie van de plaats op mijn gewone server te beperken. De foto's zijn uiteraard nog steeds dezelfde.

De 2 Jannen (Jan S en Jan G) stonden ook te glimmen in het lentezonnetje en waren druk aan 't keuvelen in de nabijheid van Postkantoor 1 op de Grote Markt. 

Spijtig genoeg is de foto, die ik van hen genomen heb, wat korrelig, want anders stonden ze ook hier te glimmen.

:-D

BTW :

De Rudi en de Ferre waren ook goe bezig want die sleurden een enorme meute richting IJzeren Leen and beyond.

 Zeg Gim en zedde zeker dat die u niet gezien hebben of loopte gij in ne zak.

@ GL : Nee, hoor !  Druk dat ze het hadden !

:-D

We hebben je best gezien m'n beste Gim.  Maar aangezien je het bij het zien van andere bloggers steeds op een lopen zet, zonder de minste groet, hadden we écht géén zin om op jou toe te stappen.   Nu zal je het enkel moeten doen met een 'korrelige foto' van ons.   ;-)

En verder on topic:

welkom Krikke als nieuwe blogger.  Vers bloed kunnen we steeds gebruiken! 

Zélf ben ik zo géén carnavalbeest, maar bij een heerlijk lentezonnetje was het wel fijn om kleurrijke plaatjes te schieten!  ...van de stoet, en vaak ook...in de marge van de stoet...   ;-)

Foto's volgen op Flickr.

For what it is worth...

...en die ontzichtbaarheidsmantel gaat linea recta de vuilzak in !

:-D

De 'carnaval-adel' met kleurrijke prinsen en nog kleurrijker prinsessen had weer verzamelen geblazen in onze stad - en op de achtergrond klonk hoempapagedreun...  Mechelen is géén echte carnavalstad (én écht spijt heb ik er niet van...), maar ik heb me toch wel erg vermaakt met het schieten van 'karakterkoppen'...

Mij is vooral opgevallen dat die prinsen en prinsessen  geen echt vrolijke mensen zijn.
Raar of zelden zie je hen lachen.

Wij waren toevallig in Mechelen toen Mia zich herinnerde dat de carnavalstoet uitging.  Dus waarom niet....  Bon, Mechelen is nooit een carnavalstad geweest en zal het ook nooit worden.  Behalve enkele leuke groepen zoals de Flamencodansers , de hunnen en een uiterst verzorgd trommelkorps was het een kleffe bedoening met wagens waarvan er veel best een likje verf hadden kunnen verdragen en enkele zielige groepen  (enfin die mensen deden toch hun best om de hoop te vergroten).  En dan was er uiteraard het steeds weerkerend oud zeer van het blijkbaar obligate langdurig oponthoud op bepaalde plaatsen.  Bref, niets om ervoor speciaal naar Mechelen af te zakken.  Maar de ontmoeting met Patricia en Peter en het klappeke bij de Carolus triples in "de Melaan" maakten dan weer veel goed.

En idd JanS, "karakterkoppen" waren er in die stoet bij overvloed,  de ene al zuurder dan de andere :-)

hahaha, de dame op die foto lijkt wel weggelopen uit een tekenfilm van Bugs Bunny  :-)

We zijn ook gaan zien met zijn vijven, (vijf keer meer plezier :-) ) Inderdaad vonden wij ook dat de stoet dit jaar een ietsje meer kon.

@jans, das de koningin van de Hunnen, dat die ook al vrouwen toeliet op de troon verwondert mij ten zeerste, Misschien was de dame er zich van bewust en voelde ze zich tekort gedaan omdat ze een 'mannenplaats' moest innemen.

@roger, "bon en bref", je kon ook nog eens soit gebruiken, het vloms is indeed toch wonderfull he.

het kon misschien beter, maar het was ten opzichte van vorig jaar al véél beter!

beste mensen,

als jeugdprins en jeugdkeizer van mechelen geweest te zijn in mijn jonge tijd moet ik tot geven dat carnaval in mechelen achter uit gegaan is ,maar het is ook niet makelijk voor de mensen die de stoet inrichten om wagens bij één te krijgen als er op de zelfde dag vier andere stoeten uit gaan in het antwerpse.ik zit in het vak al van 1978 en ja er zijn niet veel Mechelse groepen meer  de oude garde zo als wij het zeggen zijn ook niet meer van de jongste dus zullen we het van de jongste van ons moeten hebben en die moeten nog veel leren .want carnaval is niet alleen maar zuipen en zot doen hoor

inieder geval was het goed weer en we moogten nog eens in de oude stadsfeestzaal dat was voor mij zelf al een mooie daad

maar mensen ik denk dat er volgende jaar wel wat meer uit de bus zal komen

ik groet jullie met een drie maal ALAAF ALAAF ALAAF

voorzitter patrick van De Palmridders