Die ochtend op het Sint-Elisabeth ziekenhuis

met categorie:  

Deze morgen keken we hier in de Sint-Janstraat door onze achterruit en dit is wat we zagen:

ring

een ring om gigantische zeepbellen te blazen?

Op de Melaan is er ook een kunstwerk gespot !

De score van de huidige coalitie !

Een rond punt?

 Straks heb ik het weer gedaan

Het lijkt wel een reuzegrote bellenblazer :-)

Ik ben benieuwd hoe het er 's avonds uitziet, als de Led's branden.

 Van timing gesproken, het staat vandaag al in de gazet.

zie http://www.contourmechelen.be/contourlight/NL/index.html  , werk van Jan van Munster (NL). De straat voor ons huis was de voorbije dagen helemaal ingenomen door het grote geschut. Niet alleen Sint-Rombout heeft recht op zijn spectaculair kraanwerk, wij ook :-). Gisterenavond bij het vallen van de duisternis ging de balk omhoog... indrukwekkend. Aan de cirkel was nog wat afwerkwerk, die werd pas een goed stuk na middernacht gehesen. Geen idee tot wanneer ze hebben moeten doordoen...

Naar wat ik (allez, mijn vrouw bedoel ik, de mondelinge versie van de Gazet van Mechelen :-) ) vernam van Etienne Vandenbergh, gaat dit werk langer blijven hangen dan de 3 maanden voor Stadsvisioenen. Stad Mechelen zou het minstens voor 10 (eventueel 20) jaar laten hangen.

Het stuk half huis (restant van de V-bom van 1944) dat tegen de kliniek aanschurkt, en dat sedert enkele maanden gestut werd omdat de façade wegplooide richting trottoir, wordt vandaag of morgen ook afgebroken. Ze hebben een vertikale slip geslepen door heel de voorgevel, waarschijnlijk in de hoop dat het huis daarnaast (krot) kan bewaard worden. Ijdele hoop volgens mij, maar goed.

A propos : Gil, als je dit echt vanuit jouw achtervenster getrokken hebt, dan zijn we buren :-). Dat stukske witte muur links onder op de foto geeft aan waar mijn dakterras is. Als mijn klein mannen soms teveel lawaai maken, weet ge waar ge kunt reclameren hee ;-) .

 

's Avonds zou de circel tot leven komen in een wervelende gloed van blauw, groen en rood, en symboliseert hij de energie van de stad'...  dixit Etienne Van den Bergh van Contour Mechelen...

@Jansenius & @Gil: Jullie zijn buren, dat klopt. En inderdaad aan de Melaan is er ook een stuk Contour Light.

@ bloggers, dat prachtige, onnoemelijk schitterend (als het donker is :-)) kunstwerk zal aan de mechelse belastingbetaler wel 30.000 eurokes kosten (halve prijs!!!). En wat denkt de keizer van zijn nieuw kleren ?????

@jansenius die van ons kunnen ook luidruchtig zijn ze ;-)

Allez, hier gaan we weer!

En toch ... 30.000 eurokes is heel wat geld, maar onlangs kocht het museum een kunstwerk van Rik Wouters. Kunnen we ons geld beter daar aan geven ? Of toch niet ? Of spenderen aan nieuwe vlaggen op Sint Rombouts ?

300€ per jaar of in het beste geval 150€. Doenbaar zeker. Alleen dan moet het wel blijven werken en goed onderhouden worden. Niet zoals het lichtkunstwerk op de Dijle ter gelegenheid van dames met klasse. Enne ... onderhoud is een oud zeer in dit land. Iets kopen, installeren of bouwen maar vergeten dat men het ook moet onderhouden. Voorbeeldjes ter stede (maar er zijn er ook zeer veel te lande)? Wanneer komt de wegwijzer op de Schoenmarkt terug en waneer het beeld an "de moeder" dat op de binnekoer van het stadhuis stond en nog veel straffer. Eén van de leuningen op de Thaborbrug op de Melaan is al MAANDEN afgezet door nadars. Nooit niks zien aan doen.Goe bezig - werk voor Sven Gazet misschien? Of moet Peter dat repareren?

Ik heb er al over nagedacht, maar het overstijgt mijn bevoegdheid Rudi :-)

(ik denk dat het een juridisch getouwtrek is, maar ik weet het niet zeker)

Volledig mee eens Rudi!

Die mooie toeristische wegwijzers werden met veel persbelangstelling terug op hun plaats gezet eind januari 2007.  Als ik over de 'verdwenen wegwijzer ' op de Schoenmarkt een post maakte op 4 juli 2008 (!), was deze al maanden uit het straatbeeld verdwenen...  Straks zijn we een jaar verder...

http://www.mechelenblogt.be/2008/07/weg-wijzer

erg jammer nu een nieuw toeristisch seizoen begint...

En ook aan die nadars op de Melaan erger ik me dood...  Het geeft een erg slordig zicht.  En zo is er inderdaad wel meer. 

@jans, peter en rudi: laat ons de koe bij de horens pakken en een aparte topic beginnen onder de titel ' alles kan beter '. Daar kunnen we die dingen aanwijzen, met foto desgevallend, waarvan we zeker zijn  dat ze zonder veel tralala kunnen hersteld / verbeterd / aan het oog onttrokken worden. Als de stad wil dat ze er presentabel bijligt dan zullen we ze wat helpen.

@ Luc

Kijk Luc dat vind ik nu eens positief zie! Kankeren kan alleman maar jouw voorstel zal misschien wel zoden aan de dijk zetten. Als je er maar genooeg foto's bij insluit gaan de verantwoordelijke diensten wel wakker worden. Eén tekening (in dit geval een foto) verduidelijkt meer dan een redevoering van duizend woorden zei Cofusius al. Doen jongens!

@Luc & Jef : Volledig mee eens. Ik heb zelfs al een naam voor de rubriek : "Melden zonder schelden". :-)

Het IQ van de gemiddelde VB'er. :-)

Wout, of het iq van de gemiddelde spa-er?

Ooh, wat snak ik naar de tijd dat men dergelijke gevechten nog met een rapier of een pistool uitvocht :-)

Ik vind het altijd straf dat Contour zoveel middelen kan bijeen sprokkelen, en dat het toch wel wat volk op de been brengt, al had ik graag wel eens gezien hoeveel subsidie per toeschouwer.

Enfin, ik denk dat het een meerwaarde is voor de stad. Ik bezoek Contour altijd, maar dan meestal voor de lokaties. Van de filmkes versta ik meestal erg weinig, maar dat zal wel aan mij liggen.

Heeft die zeepbellenblazer met komende verkiezingen te maken? Om ons nog groter blaaskes wijs te maken?

De hoepel waar dat reuzenkonijn uit die reuzenhoed zaterdag zal doorspringen.

Mechelen doet zoveel aan cultuur. Daarin lopen jullie heel erg voor op Leiden. En daar ben ik jaloers op. Het is grappig dat een typisch Nederlands gesteggel over de prijs (30.000 euro) hier dan wordt aangezwengeld. Dat is nog geen halve euro per Mecheleir... Eind mei zal ik weer in jullie mooie stad zijn en ik zie er naar uit!

Ik ben daarstraks eventjes naar boven geweest op het dak van de kliniek en een babbeltje gedaan met een van de mannen. De electronische sturen van die 100-en (1000-en ??) ledjes liep niet van een leien dakje... Philips heeft er vandaag in extremis nog een gespecialiseerde LED-firma uit Wilrijk moeten bijhalen om een en ander aan de praat te krijgen. Maar daarstraks zagen we hier toch al wat kleurengeflikker :-) .

Ook overdag (zonder licht) vind ik het een beeldig zicht, maar dan wel liever van ver genoeg, want van dichtbij valt het mij een beetje tegen dat je op de balk al die sturingdozen ziet :-( . Of misschien moeten die nog afgedekt worden ?

@gastblogger : ik kan je alleen maar gelijk geven... 30.000€ om dit 10 jaar te laten hangen, dat is 8,2191780821917808219178082191781 euro per dag ...te delen door net geen 80.000 Mechelaars... pfff ... (oops, ik ben de schrikkeljaren dan nog vergeten).

@ Marc,

Ik zie niet in wat het VB met de SP.A te maken heeft.

Wout, ik zie ook niet in wat het iq van de gemiddelde vb-er er mee te maken heeft of van de gemiddelde vld-er of cvp-er of agaleffer? Gij zijt er wel mee begonnen hé en zoals ik hier al schreef "moet er nu stééds politieke partijen bijgesleurd worden?".

Volgens mij moet iedereen hier "zijn" mening mogen geven zo nder daarom direct door stééds dezelfden in een hoekje te worden geduwd.

gewoon een kwestie van respect voor andermans standpunt.

Je hebt gelijk Marc.

Ik begon en het was kinderachtig van me.

Ik wil me dan ook verontschuldigen bij de medebloggers.

Met dank.

Het lichtje brandt

Hé, das leuk.

Wout: dat is nu eens echt een stijlvolle reactie die getuigt van een goed iq. Danku.

Vanop mijn appartement aan de Astridlaan zie ik die cirkel in het donker boven alles uitsteken (hopelijk hangt dat ding goed vast want met de voorjaarsstormen...).

He Bloggers,Kennen julie dat liedje nog "Wie zal dat betalen,wie heeft dat besteld" ? Louis W.

.... wie heeft zoveel pingpingping en wie heeft zoveel geld '. Klopt dat Louis?

je kan als stadsbestuur 2 dingen doen: uw stad laten verloederen en daardoor de stadskas goed vol houden, of uw stad een meerwaarde geven op verschillende vlakken en ja, dat kost geld. Niets voor niets in deze wereld. Zelfs de zon niet, die gaat ten koste van de nacht.

 

Ik ben er gisteravond even voorbijgereden en dat ding is een stuk groter dan ik dacht.
Het lijkt op een reuze lichtreclame, maar het is veel kleuriger.
Je kan er niet naastkijken.
Enige minpunt dat ik kan vinden, maar dan moet ik al ver gaan zoeken, is dat het niet echt in het centrum van de stad geplaatst is, bvb in de Bruul of op de Ijzerleen, waar meer toeschouwers voorbijkomen.
Voor de rest niks dan lof, want het oogt bijzonder mooi.

Net als Marc ben ik ook benieuwd of het bestand gaat zijn tegen de soms krachtige wind.

@Jan Goovaerts: "waar veel toeschouwers voorbijkomen"?

Awel hé: toen ik zaterdagavond van de voetbal (droevig spektakel) terugkwam viel het mij op dat je "die reuze lichtreclame" goed ziet van op de Liersesteenweg (ter hoogte van het prison!)

Met de drie schrikkeljaren bij (2012, 2016 & 2020) is het 8.212428141 Euro per dag. Als je dan weet dat er in Mechelen ongeveer 76981inwoners zijn wil dit zeggen dat elke inwoner elk jaar (als het 10jaar blijft staan) ongeveer 0.0389706551 Euro moet betalen. Dat is een kunstwerk van minder dan 40cent per persoon om 10jaar naar te mogen kijken =P           En dat zijn nog is duidelijke cijfers xD