Cartoon

met categorie:  

De cartoon van de dag.

 

 

 

Nekschot of niet, deze kan ik dan wel best pruimen...... 

ik begrijp echt niet waarom deze cartoons een plaatsje vinden op dit weblog. Wordt het geen tijd om Mechelen Blogt professioneler aan te pakken? Lijnen uitzetten wat kan en wat niet, afspreken wie welke evenementen covert, oog hebben voor voldoende divers aanbod, en de commentaren in de hand houden...  

Ha tweet, wil je meedoen ?

@tweet

Dat professioneler aanpakken wordt effectief hoog tijd. Nu lijkt het meer een clubje tooghangers dat zichzelf bejubelt voor de mooie fotootjes die ze maken. Of 'Mechelen' in 'Mechelenblogt' synoniem staat voor 'de' Mechelaar, is zeer de vraag. 

Wat in Mechelen vandaag leeft, vind ik hier niet terug. Enige kritische noot al evenmin.

Het is me trouwens nog steeds niet duidelijk wie precies achter dit blog zit, hoe je kunt posten, etc...

Wat jij echter voorstelt, 'lijkt' een eerste stap naar professionalisering, maar in verkeerde handen kan het ook de eerste stap zijn naar censuur, manipulatie, demagogie...

Toch maar opletten met 'wat kan en wat niet', 'wie wat covert', 'oog voor divers aanbod' dat meestal bestaat uit hele grote oogkleppen voor alles wat op een andere manier divers is, en vooral voor 'het in de hand houden van commentaren'. 

 

 

 

Elveebee, het staat iedereen vrij om ook deel uit te maken van wat jij "een clubje tooghangers" noemt, met posts over Mechelen. Als je niet weet hoe, kan je altijd nog een mailtje sturen via de knop "contacteer ons" . Ik ben er van overtuigd dat peter en/of florisla met alle plezier je vragen zullen beantwoorden.  Kijk gewoon eens rechts, ónder de foto's, en snuffel eens door de links.

Ha Elveebee, wil je mee bouwen aan MBLOGT, net zoals tweet ?

http://www.mechelenblogt.be/info/info

kijk zie, zo simpel is het, je wordt op je wenken bediend ;-)

Een professioneel uitgewerkte mechelen.blogt bestaat trouwens al een tijdje, en ik help u nog 'm te vinden, namelijk hier , allez, 't is te zeggen, daar stond hij tenminste want blijkbaar is het idee afgevoerd wegens gebrek aan belangstelling, tja... misschien kan je Mevr. Bleys, de initiatiefneemster vragen om er terug mee te beginnen.

Die programma's op tv waar je elke week iemand kan wegstemmen, dat heeft toch een invloed op de mensen (lacht).

feitelijk heeft elveebee enkele héél goede punten naar voor gebracht en misschien valt er toch wel wat rekening mee te houden.

@marc: Zoals ? Iedereen is welkom, als blogger er is een openlijke info pagina, en er is de mogelijkheid om de onderhouders van de site te contacteren, wat ook geregeld gebeurt.

Een stad heeft de blog die ze verdient.

 Wel, marc, aarzel dan niet en zet al die goeie gedachten om in de praktijk.

http://www.mechelenblogt.be/info/info

Ik weet niet of het zo'n goede zaak is dat iedereen zomaar alles kan posten hier. Wat te denken van een redactieraad die de lijnen uitzet, taken verdeelt en bijdragen voor publicatie redigeert? Dat vraagt inderdaad meer tijd en inzet maar zal ook veel meer kwaliteit bieden. In zulke formule wil ik mij wel engageren, in de huidige formule pas ik.

 

We hebben lang nagedacht en gepraat om anoniem posten, toch mogelijk te maken. Maar we zijn een beetje afkerig van censuur momenteel ...

Je loopt het risico dat je een redigeerde doodse MBlogt over houdt, zonder heftige discussies.

Stuur maar een mailtje als je wil meewerken, we kunnen alle handen gebruiken.

De beste stuurlui staan aan wal...  Ik zou écht niet liever hebben dat méér bloggers hier zouden actief zijn, en berichten vanuit 'hun' interresse' over 'hun' Mechelen.  Ook sta ik open voor elke vorm van opbouwende kritiek, maar waar ik wel een beetje 'ambetant' van kan worden is de kritiek dat het hier gaat om 'tooghangers' die 'mekaar bejubelen' enz...  Ik ben inderdaad géén professioneel - en dat WIL ik ook niet zijn.  Ik ben gewoon een Mechelaar die graag schrijft en fotografeert, en kan alzo mijn ei kwijt op Mechelenblogt.  Net zoals die andere bloggers hier.  En verder is het hier zo open als maar mogelijk is.  Stuur gewoon jouw kandidatuur door, en morgen bén je blogger, en kan jezelf posten in jouw stijl en over wat jou boeit in Mechelen.

Géén divers aanbod?   Wil je eens lezen over al die diverse thema's die ik de laatste jaren hier heb geschreven!  Je hoeft het niet goed en evenmin weinig professioneel vinden - da's jouw goed recht - Maar eerlijk wezen hoor! 

Als ik die kritieken lees (en nog eens: ik sta open voor OPBOUWENDE kritiek - héél zéker! - maar iets totaal afbreken is gemakkelijk en vrijblijvend.  Zélf meedoen en deze Mechelenblogt  steeds beter proberen te maken, is inderdaad véél moeilijker.

Ik zie hier ook dingen die ik liever niet heb (in posts en reacties), en ik weet ook wat hier en daar beter kan.  Maar er wordt hard aan gewerkt door vrijwilligers -  die hier veel tijd en energie in steken....  Wil je het kind met het badwater niet weggooien, en ons dan liever tips geven, zélf meewerken, of wat dan ook..., maar niet op deze ontmoediging in de hand werkende harde kritiek.  Nee, ik barst niet in tranen uit nu, maar...

soms, en dat meen ik, bij het lezen van veel ongefundeerde kritieken en insinuaties zoals een paar dagen geleden, heb ik er zin in om er het bijltje bij neer te leggen, en te antwoorden: doe het dan zélf maar...

 tweet,
ik stel mij vragen bij wilde weldoeners die plotseling opduiken en zich ergens voor willen inzetten op voorwaarde dat ze het laken naar zich mogen trekken.
welk belang heb je zelf bij zoveel goedheid?
ontbreekt er iets op jouw cv misschien?

Ik ben al een tijdje actief op Mechelen Blogt en heel af en toe plaats ik een artikeltje of een rara-fotootje, maar de meeste tijd breng ik door als lezer.
 
In het verleden hebben sommige mensen zich afgezet tegen de rara-foto's, maar langs de andere kant komt er met zo'n foto ook heel wat nieuwe informatie vrij over dat bepaalde plekje in Mechelen, dat het eigenlijk geen spelletje meer is, maar een manier om dingen te weten te komen die anders misschien verborgen blijven.
 
Anderen plaatsen dan weer af en toe een Mechelen Fotokwis met detailfoto's en dat is dan weer niet meteen mijn ding, maar daarom moet dit zeker niet geweerd worden.
 
Kijk, als een onderwerp of artikel je niet aanstaat, scrol je gewoon voorbij naar het volgende.
Niemand verplicht je om een bepaald artikel te lezen.
De cartoon van Christophe bvb staat niet zichtbaar in de hoofding.
Je hebt dus zelf gekozen om door te klikken en hem te bekijken.
Eigen schuld, dikke bult, zeggen ze bij ons :-)
 
Het leuke van de blog is, dat iedereen vrij is en iedereen kan reageren, of de ander het nu graag heeft of niet.
De ene geeft zijn mening en de andere leert met die mening leven.
 
Ik weet één ding, ik heb via Mechelen Blogt al heel wat toffe Mechelaars leren kennen en als we mekaar op straat toevallig tegen het lijf lopen, zeggen we goeiendag en/of maken we een praatje.
Veel beter dan mekaar stomweg voorbij te lopen en je buurman niet meer te kennen.
 
Als je ziet dat sommige artikels door meer dan 1000 mensen gelezen worden, lijkt het toch wel dat we echt wel goed bezig zijn.
Ik ben eigenlijk wel eens benieuwd hoeveel viewers Mechelen Blogt dagelijks haalt.

Blijkbaar zijn er sommigen die een blog zien als een krant zoals Tweet. Een blog is per definitie open en zonder redactie. Dat is zowel de kracht als de zwakte van het medium.

@jan: ca 3000 hits per dag

Ik ga toch nog eens een poging doen: een onderwerp wat niks met Mechelen te maken heeft, hoort in een andere blog thuis. Zo niet, dan zet je de deur open voor allerlei nonsens als beursberichten, het weer aan de kust, raad van tante kaat enz. . Een beetje relevantie met Mechelen is voor mij toch een minimum vereiste.

euh, los van het feit of ik deze of gene cartoon nu goed of slecht zou moeten vinden, ben ik eigenlijk ook deze mening toegedaan...  Sorry Christophe.  ;-)

 Wel, zelf ben ik uiteraard van mening dat het wel moet kunnen, zoals de vele eerdere cartoons die er ooit hebben opgestaan en die blijkbaar nooit een probleem waren.
Nu heb ik er wel voor gezorgd dat, als je de cartoon liever niet ziet, je ze ook niet hoeft te zien, tenzij je er op klikt. Dus, beste Luc, als je ze ziet: tja, eigen schuld kerel, had je maar niet moeten klikken. Voorts leg ik mezelf bepaalde normen en vereisten op, namelijk mijn eigen normen en vereisten en niet die van een ander.

Dus laat ons zoals gentlemen "agree to disagree", is dat een goed gedacht?

Beste Christophe: ik aanvaard natuurlijk je uitgestoken hand ' to agree to disagree ' maar je klik-uitleg klopt weer niet. Op het ogenblik van mijn reactie stonden meneer en madam van de clitoristoestand telkens op het openingsscherm van Mechelenblogt. Je kliksysteem is pas later gekomen. Buiten het gegeven of iets moet kunnen of niet zou ik voorstellen om er in de toekomst een St Romboutstoren achter te tekenen zodat we kunnen zien dat je het hier over mechelaars hebt. ;-) 

Gelukkig hebben we, hier in Mechelen, (nog) geen M. Enait, want anders hadden al die Mechelse Cartoonisten hun opwachting kunnen maken in het Hof van Savoye.

Volledig akkoord met Luc en Jans, en wat mij betreft geldt dit ook voor de reacties: ter zake a.u.b. en als het effe kan, laat het dan over Mechelen gaan. 

Nu wordt er al te vaak gereageerd alsof de blogger in kwestie aan de toog hangt en tussen twee slokken bier zijn weinig onderbouwde mening naar buiten burpt.  Of die mening ook maar in de verste verte relevant is, speelt voor sommigen blijkbaar geen rol.  Als ze maar op hun klavier kunnen tokkelen en niet gehinderd door enige kennis van zaken hun woordje (vaak vol taalfouten) kunnen placeren.  Ik weet wel: best negeren en niet op reageren, maar soms loopt het echt de spuigaten uit... 

Oef, dat lucht op  :-)

@Luc: inderdaad, het kliksysteem is pas later ingevoerd daar ik er niet eerder opgekomen ben, dus je hebt gelijk.

@Gim: allez, vertel eens, wat is nu eigenlijk het verband tussen deze post, een moslimfundamentalist en het hof van savoye? (lacht)

@tweet: Datgene wat jij in deze blog zoekt kan je eigenlijk vinden in de krant, de GvA editie Mechelen bijvoorbeeld. Sven Van Haezendonck is de plaatselijke correspondent en hij doet dat zeer goed, verder: als het u niet aanstaat, scroll dan gewoon verder, punt.
Oh, enne... schrijf dt-fouten zoveel je wil -ik doe dat ook- maar pas er toch mee op in je 'sollicitatiebrief', zeker als het voor een redactiefunctie is (lacht).
Maar toch stel ik me de vraag (en ik niet alleen blijkbaar) waarom iemand aangeeft zelf de moeite niet te willen doen om een post aan te maken over een onderwerp dat hem interesseert tenzij hij een soort van controle mag uitoefenen over de posts van anderen, kan je daar een antwoord op geven?

Tot slot ben ik het 100% eens met wat Jan zegt, dus zal ik hem citeren:
"Het leuke van de blog is, dat iedereen vrij is en iedereen kan reageren, of de ander het nu graag heeft of niet.

De ene geeft zijn mening en de andere leert met die mening leven."
En dat vat het voor mij perfect samen. 

*

 

Gelukkig schijnt de zon en kunnen we, vanaf nu, onze kop eens buitensteken.

@ Christophe :

Voor zulk een (cliché)-cartoon is er, oa bij onze Noorderburen, al een tekenaar anderhalve dag vastgehouden (Lees de Gregorius Nekschot-link).  Meestal wordt die dan nog eens aangeklaagd door een advocaat met lange tenen omwille van racisme, die weigert de meest elementaire omgangsvorm binnen de gerechtelijke instanties in acht te nemen omwille van een goddelijke ingeving.  Go figure.

 @gim: Vergezocht dat verband hoor. Maar allez, zo kennen we u (lacht)

En inderdaad, 't is goed weer vandaag

"The Life of a Cartoonist is no longer a Path of Roses."

BTW : Gij blijkt mij te kennen ?

:-D

 Alleen maar van ziens

@ Christophe : Onmogelijk !

Als couchpotato doet dat zonlicht pijn aan mijn ogen en haal ik mijn nieuws niet bij de lokale krantenboer, maar van het internet (dat licht, van het beeldscherm, kan nog net).

:-D

 ...

Ik ben niet van Mechelen, dus mijn mening doet er niet veel toe, maar ik vind jullie blog een hele toffe, ik heb zelfs op jullie gestemd (site van het jaar), het is een mix en dat is leuk, die andere ergens vernoemd die niet meer bestaat mist de charme van die van jullie.

Ik bekijk de foto's echt vol bewondering, sommigen zijn mooier dan postkaarten!

Ik heb ondertussen al heel wat kennis opgedaan over Mechelen, als ik er eens op bezoek kom zal ik al bepaalde dingen herkennen.

Gimycko heeft me laten kennismaken met 'Mechelen blogt' en tot nog toe valt het heel goed mee, behalve die ene cartoon ( ;-))

Doe zo voort en volgend keer stem ik weer voor jullie!

Oostendse groeten. Suzanne.

Sint Netels is een echte Mechelaar, dat maakt zijn cartoons dus relevant.

 

Ik wil als buurman ff bevestigen dat jullie goed bezig zijn en dat de drempel om mee te doen laag is. Voor een stad van zoveel inwoners zouden er wel nog wat meer mensen een post mogen beginnen. De input komt van een kleine groep enthousiaste en toffe mensen. Voor nieuws uit buurgemeente Mechelen kom ik meestal hier langs. 

Mooi compliment, Eddy-van-Katlaane!  ;-)