17 Maart

met categorie:  

“Happy Saint-Patricksday ! Have a Guinness ! Sláinte !

Dit jaar vieren de Ieren, zoals elk jaar, Saint Patrick's Day op 17 maart. Schrik niet als je, in oa Mechelen, op die avond de Ieren met groene hoeden met klaverblad ziet rondlopen, want die zijn bereidwillig ter beschikking gesteld door de importeur van Guinness. 4,1 miljoen Ieren gaan die avond overal ter wereld uit de bol, met de nodige pints, of course.

Guinness is voor de Ieren als Stella voor de Belgen, Heineken voor de Nederlanders of Carolus voor de Mechelaren.

Meerrr...

En ik lees net op de site van de GVA dat er een nieuwe Ierse pub naar Mechelen komt (op de Grote Markt in de vroegere Avantgarde).

Wonen er eigenlijk veel Ieren in Mechelen ?  Had je (of heb je) geen Ierse Pub op de Steenweg (Celtic Pub of zoiets) ?

En zijn er al Klavertjes Vier of Groene Bolhoeden gespot ?

:-)

En een Guinness kan ik, op gepaste tijden, wel smaken...

*

Ik stond al klaar met een kritisch "wadeefdanamemecheletemake" maar ik kon me nog net op tijd inhouden want euh ... was Sint-Rombout geen Ierse missionaris of zo ? (grijns).

:-D

En vroeger hing er bij Gaston en Els Giraud een kader van Guinness aan de muur met daarop een man die een kar voorttrok waarop een paard zat. De slogan:  Guinness for strenght".

seffens naar de Hanekeef een Guinneske drinken zie met aangepast hoofddeksel


 @ Guinnessdegustateurs aller landen

Zaterdag laatstleden in het De Morgen Magazine een verhelderende bijdrage over de soorten Guinness. Die welke men op het eiland drinkt heeft een promille van 4,2 en diegene die men voor ons landje maakt gaat tot 8,.. pro mille alcohol. Zouden wij dan toch een sterker ras van zuipschuiten zijn in het Europese geheel? Of we daar nu moeten mee pochen is een andere zaak. Ik meen te weten dat wij vlugger zat zullen zijn dan de ierse pubcrawlers.

@ Jef:  'k heb me vorige week nog Guinness aangeschaft.  Het alcoholgehalte in "onze" fleskes bedraagt 8% (niet promille).  tis ma dagget wèt :-)   ik sleur wel geen karren voort waarop een paard zit, maar wel goed gevulde kruiwagens compost.  Een beetje "strenght" is bijgevolg steeds meegenomen...

Guinness van den tap ist beste

dan gaat Guinnes in een blikske er nog door (dankzij de speciale widget)

maar Guinness in een fleske dat is niet echt mijn ding.

 

En bij Mama Lee kan je ook Malta Guinness kopen, die is, geloof het of niet, alcoholvrij.

Het zou een van de populaire Ghanese dranken zijn

http://www.katoenterprises.co.uk/MALTA/malta-about.html

ola ik hoop dat die nieuwe Ierse pub nu eens een echte zal zijn...
En de Celtic pub op de steenweg was nu niet echt een goeie... vreselijk onvriendelijke service daar met momenten.

 @ Roger

Promille? Inderdaad een fameuze lapsus van deze jongen. Sorry aan de drinkebroers en de objectieve bierproevers. 

@Jef, ter info:  de Guinnes welke hier geschonken wordt is van het type "export" , wat een type bier is. Heeft niks met exporteren van/naar andere landen te maken, Het Anker bv kan best een type export maken die alleen voor de Belgische markt bestemd is, maar bieren type export hebben altijd een hoger alcoholgehalte dan de "gewone" .  Op de flesjes en blikjes Guinness staat dan ook vermerkt "special export" .