Dag van het DKO en Conservatoriumballet

2 postjes voor de prijs van 1!!!

1. Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs

Zaterdag a.s. heeft in het Stedelijke Conservatorium en de Academie voor Beeldende Kunsten de Dag van het DKO plaats. Onder de gemeenschappelijke noemer "In the Box" laten onze leerlingen en leraars het beste van zichzelf zien, met als gevolg een aantal interessante "cross-over" projecten met muziek, dans en beeldende kunst.

Alle info is hier te vinden.

2. Jubeljaar 20 jaar Conservatoriumballet

(foto: Jan Smets)

Niet zo lang geleden wijdde Jan Smets een post aan de "grande dame" van het Mechels ballet: Hortense Champagne. Het doet deugd om vast te stellen dat haar werk wordt voortgezet: onder impuls van haar opvolgers groeide het Conservatoriumballet uit tot een school met een 400-tal leerlingen en een waaier aan mogelijkheden voor een hoogstaande dansopleiding, van klassiek ballet over jazzdans en hedendaagse dans tot flamenco.

Het jubeljaar werd feestelijk ingezet op 24 januari, met een flamenco-avond in een uitverkocht Cultuurcentrum, met medewerking van de leerlingen en docente flamenco, Clarissa Wedding-Jennes. En dat is nog maar het begin, want in op 8 mei is er een gala-avond met unieke optredens van de principals van het Ballet van Vlaanderen (Aki Saito en Wim Vanlessen), de Koninklijke Balletschool en de dansopleiding van de Artesis Hogeschool/Conservatorium Antwerpen, en het Conservatoriumballet. 9 en 10 mei zijn er balletrecitals met uitsluitend de leerlingen van het Conservatoriumballet zelf. Alle info is hier te vinden.

(Niet komen mag als een ernstige vergissing beschouwd worden)

...waar het pionierswerk van deze 'dame met de parelende naam' niet allemaal toe leiden kan...  ;-)

Mooi om dit te posten Wannes!