Bal Masqué

met categorie:  Carnavalstoet 2008 – Foto Gimycko

Sintemette, Sinterklaas, de Kerstman, de Drie Koningen en Cupido zijn gepasseerd en, voor je er erg in hebt, is daar... Carnaval !

Je drukke bestaan effe vergeten, je snoet effe wegsteken achter een masker en een dansje wagen bij de zoveelste nieuwe billenkletser van de lokale zingende lolbroek.  En dit alles overgoten met een plat pilsje, nootjes, kleurrijke serpentines en veel confetti.

OK, het is allemaal niet echt hoogstaand, maar een lolletje per jaar moet kunnen, want het Leven is al ernstig genoeg.

Onze Noorderburen hebben al een dikke vette hit te pakken met De balletjes van de Koningin van de Nederlandse Oernar André van Duyn.  En hopelijk kan dit dienen als voorbeeld voor de mannen van bijv. Nite Spirit.

Voor de Mechelse Carnavalstoet is het nog even wachten, maar binnen een week is het dus Carnaval, ook gekend als Mardi Gras of Fat Tuesday (Voor de Nitwits : Dat is dus de dag voor Aswoensdag en 40 dagen voor Pasen).  Dus, ASAP naar dat winkeltje in de Katelijnestraat voor de nodige attributen.

Feeeesteuuuu !Ter info, hier de data voor de komende jaren :

-22 februari 2009 t/m 24 februari 2009
-14 februari 2010 t/m 16 februari 2010
-06 maart 2011 t/m 8 maart 2011
-19 februari 2012 t/m 21 februari 2012
-10 februari 2013 t/m 12 februari 2013
-02 maart 2014 t/m 4 maart 2014
-15 februari 2015 t/m 17 februari 2015

Alaaf !

@gimycko, aan het gebrek van reacties te zien, zou men kunnen denken dat de maskers afgevallen zijn...........:-)

@ Jenny :

OK, Mechelen is natuurlijk niet Aolsjt, Herenthout, Binche of Rio, maar misschien zijn er volgende week wel een aantal café's of (drank)gelegenheden die een carnavalsfeestje houden, waar naast het (schraal) bier en de nootjes, misschien ook een Polonaise wordt gehouden.  Voorzien met feesthoedjes, rode neuzen of maskers, serpentines en confetti moet dat wel kunnen.

Je weet maar nooit !

:-)

not my cup of tea

waarschijnlijk ook door het ontbreken van de echte carnavalstradtitie in onze streken,

een collega van mij is Aalstenaar en die is al volop in the mood.

@ Marc VC :

Een Oud-Collega van me is van Herenthout en, al brandde de Gevaert in Mortsel af tot de grond, dat kon hem niet deren want met Herenthout Carnaval is heel het dorp aanwezig bij de Stoet.

Blijkbaar niet enkel in Aalst, Binche of Rio, maar ook in Herenthout of all places.

..en ondertussen weet iedereen die niet gespecialiseerd is in folkloristische gebruiken en catholieke feestdagen weeral dat hij of zij in de ogen van een sociaal gehandicapte zetmeelhoudende knol met overgewicht een "Nitwit" is! Hoeraaa, ik had al zo een bruin vermoeden, maar nu ben ik er absoluut zeker van: Ik Ben Goed Bezig!! (lacht)

Amuzeer u met carnaval he Gimmyboy, kun je nog eens lekker vrouwenkleren aantrekken zonder dat iemand het raar vindt hahahahaaahaha

@ Sint :

Mag ik die rooie feestneus, die vorig jaar kwistig werd rondgedeeld op de Carnavalstoet, ook op ?

Hij ligt nog ergens in een schuif.

:-D

@ Gim

- volgens mij moet ge worden opgenomen voor een YouTube-verslaving *LOL*
- en een André Van Duyn verslaving
- en een E-bay verslaving

(grapje he)

En wat de weinige reacties van gisteren betrof, 't was wel valentijn he, dus sommigen hadden andere dingen te doen (etentjes enzo)

 

Hahaha...